Leuke en unieke kindernamen

Kies de mooiste naam voor jouw kindje

Is er een kindje op komst? Wat geweldig! De komende periode zal helemaal in het teken staan van jullie toekomstige spruit. Van het uitkiezen van de geboortekaartjes tot het inrichten van de babykamer: het wordt één groot avontuur. Maar hoe vind je nou de ultieme naam voor jullie kindje? Bij Babynamen helpen we je graag een handje. Gebruik bijvoorbeeld onze handige babynamen inspiratie tool. Via de tool filter je heel makkelijk kindernamen op basis van jouw wensen. Probeer het maar eens!

Zoeken

Babynaam inspiratie

Unisex namen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?
Geboortekaartje neutraal

Hoe vind je de ultieme naam?

De mogelijkheden voor kindernamen zijn eindeloos. Superleuk natuurlijk, want je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Wil je je kindje vernoemen naar je favoriete opa? Hou je van korte en unieke namen? Of zijn internationale kindernamen meer jouw ding? Bij Babynamen hebben we alvast duizenden namen voor je op een rij gezet. Of gebruik onze babynamen inspiratie tool. Wist je dat je via de tool eenvoudig kunt achterhalen wat de betekenis en oorsprong van een naam is? Handig!

Tip: Zoek je specifiek naar jongensnamen, meisjesnamen of genderneutrale namen? Kijk ook eens op onze speciale pagina’s voor: 

Als we kijken naar populaire namen zien we een aantal trends. Zo zijn internationale en korte namen erg in trek. Maar ook Friese namen zijn al jaren in opkomst. Een opvallende trend is dat ouders steeds creatiever worden. Zo zijn aparte en originele namen als Sepp, Jaxx en Yuna helemaal van nu: bijzonder en mooi!

Internationale kindernamen

Ouders kiezen steeds vaker voor internationale kindernamen. In de 50 populairste namen van dit moment zien we bijvoorbeeld Engelse, Franse, Italiaanse en Arabische babynamen. Ook Scandinavische kindernamen zijn enorm populair. Ben je gek op unieke en originele namen? Leef je dan helemaal uit en selecteer in de babynamen inspiratie tool bijvoorbeeld Hongaarse, Finse of Hindoestaanse namen. Zo kom je op verrassende nieuwe ideeën voor kindernamen!

Korte namen

Hou je van stoere namen? Dan zijn korte namen misschien wel iets voor jullie kindje. Het rijtje populairste namen staat bol van de kindernamen met één lettergreep, zoals Mees, Tess en Luuk. Korte namen hebben vaak iets stoers. Een klassieke naam als Eveline klinkt bijvoorbeeld romantisch en zacht, terwijl Evi juist wat stoerder en pittiger klinkt. Kort, maar krachtig dus! 

 • Zoek je kindernamen met een krachtige betekenis? In de babynamen inspiratie tool kun je ook filteren op betekenis. Filter bijvoorbeeld op betekenissen als ‘strijder’ of ‘adelaar’.

Unieke en bijzondere namen

Ouders zijn tegenwoordig hartstikke creatief. Overal duiken de mooiste originele en unieke namen op. Opvallende kindernamen zijn bijvoorbeeld Finn, Senn en Lizz. Deze bijzondere namen hebben één ding gemeen: ze eindigen met dubbele letters. Verder kan de beginletter een naam ook een apart tintje geven, zoals Zahra in plaats van Sara en Xem in plaats van Sem. Zo maak je kindernamen net iets origineler.

Top 25 kindernamen

Wil je weten wat de meest gegeven namen van dit moment zijn? Wij geven je de top 100 kindernamen in Nederland. Deze namen waren vorig jaar het populairst: 

 1. Noah
 2. Emma
 3. Liam
 4. Luca
 5. Julia
 6. Lucas
 7. Mila
 8. Mees
 9. Sophie
 10. Finn
 11. James
 12. Milan
 13. Olivia
 14. Levi
 15. Sem
 16. Sam
 17. Yara
 18. Daan
 19. Noud
 20. Saar
 21. Nora
 22. Luuk
 23. Tess
 24. Adam
 25. Noor
 26. Milou
 27. Sara
 28. Liv
 29. Zoë
 30. Bram
 31. Evi
 32. Anna
 33. Luna
 1. Zayn
 2. Mason
 3. Lotte
 4. Nina
 5. Benjamin
 6. Eva
 7. Emily
 8. Lauren
 9. Maeve
 10. Lina
 11. Elin
 12. Isa
 13. Boaz
 14. Maud
 15. Siem
 16. Guus
 17. Morris
 18. Sarah
 19. Olivier
 20. Thomas
 21. Teun
 22. Nova
 23. Loïs
 24. Sofia
 25. Mia
 26. Gijs
 27. Mats
 28. Sofie
 29. Lieke
 30. Fleur
 31. Max
 32. Fien
 33. Lynn
 1. Jesse
 2. Julian
 3. Otis
 4. Floris
 5. Hailey
 6. Lars
 7. Bo
 8. David
 9. Jake
 10. Moos
 11. Rayan
 12. Roos
 13. Jens
 14. Julie
 15. Joep
 16. Livia
 17. Owen
 18. Fenna
 19. Jip
 20. Ella
 21. Lou
 22. Sophia
 23. Thijs
 24. Jan
 25. Oliver
 26. Willem
 27. Charlie
 28. Mick
 29. Jack
 30. Jurre
 31. Noa
 32. Abel
 33. Kai
 34. Lily

Vind toffe kindernamen met de inspiratie tool

De naam van je kindje kiezen is een leuke en spannende ontdekkingstocht. Maar hoe vind je nou die ene perfecte naam? En wat is eigenlijk de betekenis van je favoriete naam? Daarvoor hebben we de babynamen inspiratietool bedacht. In de tool selecteer je eenvoudig op oorsprong, betekenis en eigenschappen van jouw ideale naam. Zoek je bijvoorbeeld een Germaanse naam? Dan selecteer je ‘Germaans’ bij de oorsprong van de naam. Ben je nieuwsgierig naar babynamen die met een ‘q’ beginnen? Dan filter je de namen op deze beginletter. Zo heb je meteen een aantal mooie kindernamen om uit te kiezen.

De mooiste naam kiezen

Heb je al een paar favoriete kindernamen gekozen? Wat fijn! Maar voordat je de definitieve keuze maakt, geven we je nog een paar vragen mee die je jezelf kunt stellen.

 • Klinkt de naam goed in combinatie met de achternaam?
 • Zorgt de naam voor positieve of negatieve associaties? 
 • Vind je de naam na een paar weken nog steeds geweldig?
 • Past de naam goed bij de namen in jullie gezin?

Hopelijk heb je hierdoor al een iets beter beeld van wat je wil. Meer ideeën opdoen op het gebied van namen en hun betekenis? Ons babynamen blog staat bomvol met naam-inspiratie. 

A Namen met een A
Aad
Ab
Abe
Ace
Ad
Ada
Ade
Age
Aki
Ali
Amo
Amy
Ana
Ans
Are
Art
Ash
Ava
Aya
J Namen met een J
Jad
Jan
Jax
Jay
Jet
Jim
Jin
Jip
Joa
Job
Joe
Jon
Jop
Jos
Joy
Jur
L Namen met een L
Lea
Lee
Len
Leo
Lev
Lex
Li
Lia
Lio
Lis
Liv
Liz
Lo
Loa
Lot
Lou
Lua
Luc
Lux
Luz
Lyo
M Namen met een M
Mae
Mas
Mat
Max
May
Mei
Mex
Mia
Mik
Mil
Mo
Moa
Mon