Leuke en unieke kindernamen

Kies de mooiste naam voor jouw kindje

Is er een kindje op komst? Wat geweldig! De komende periode zal helemaal in het teken staan van jullie toekomstige spruit. Van het uitkiezen van de geboortekaartjes tot het inrichten van de babykamer: het wordt één groot avontuur. Maar hoe vind je nou de ultieme naam voor jullie kindje? Bij Babynamen helpen we je graag een handje. Gebruik bijvoorbeeld onze handige babynamen inspiratie tool. Via de tool filter je heel makkelijk kindernamen op basis van jouw wensen. Probeer het maar eens!

Zoeken

Babynaam inspiratie

Unisex namen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?
Geboortekaartje neutraal

Hoe vind je de ultieme naam?

De mogelijkheden voor kindernamen zijn eindeloos. Superleuk natuurlijk, want je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Wil je je kindje vernoemen naar je favoriete opa? Hou je van korte en unieke namen? Of zijn internationale kindernamen meer jouw ding? Bij Babynamen hebben we alvast duizenden namen voor je op een rij gezet. Of gebruik onze babynamen inspiratie tool. Wist je dat je via de tool eenvoudig kunt achterhalen wat de betekenis en oorsprong van een naam is? Handig!

Tip: Zoek je specifiek naar jongensnamen, meisjesnamen of genderneutrale namen? Kijk ook eens op onze speciale pagina’s voor: 

Als we kijken naar populaire namen zien we een aantal trends. Zo zijn internationale en korte namen erg in trek. Maar ook Friese namen zijn al jaren in opkomst. Een opvallende trend is dat ouders steeds creatiever worden. Zo zijn aparte en originele namen als Sepp, Jaxx en Yuna helemaal van nu: bijzonder en mooi!

Internationale kindernamen

Ouders kiezen steeds vaker voor internationale kindernamen. In de 50 populairste namen van dit moment zien we bijvoorbeeld Engelse, Franse, Italiaanse en Arabische babynamen. Ook Scandinavische kindernamen zijn enorm populair. Ben je gek op unieke en originele namen? Leef je dan helemaal uit en selecteer in de babynamen inspiratie tool bijvoorbeeld Hongaarse, Finse of Hindoestaanse namen. Zo kom je op verrassende nieuwe ideeën voor kindernamen!

Korte namen

Hou je van stoere namen? Dan zijn korte namen misschien wel iets voor jullie kindje. Het rijtje populairste namen staat bol van de kindernamen met één lettergreep, zoals Mees, Tess en Luuk. Korte namen hebben vaak iets stoers. Een klassieke naam als Eveline klinkt bijvoorbeeld romantisch en zacht, terwijl Evi juist wat stoerder en pittiger klinkt. Kort, maar krachtig dus! 

 • Zoek je kindernamen met een krachtige betekenis? In de babynamen inspiratie tool kun je ook filteren op betekenis. Filter bijvoorbeeld op betekenissen als ‘strijder’ of ‘adelaar’.

Unieke en bijzondere namen

Ouders zijn tegenwoordig hartstikke creatief. Overal duiken de mooiste originele en unieke namen op. Opvallende kindernamen zijn bijvoorbeeld Finn, Senn en Lizz. Deze bijzondere namen hebben één ding gemeen: ze eindigen met dubbele letters. Verder kan de beginletter een naam ook een apart tintje geven, zoals Zahra in plaats van Sara en Xem in plaats van Sem. Zo maak je kindernamen net iets origineler.

Top 25 kindernamen

Wil je weten wat de meest gegeven namen van dit moment zijn? Wij geven je de top 25 kindernamen in Nederland. Deze namen waren vorig jaar het populairst: 

 1. Noah
 2. Julia
 3. Lucas
 4. Mila 
 5. Sem
 6. Emma
 7. Daan
 8. Levi
 9. Liam
 10. James
 11. Finn
 12. Nora
 13. Olivia
 14. Sophie
 15. Luca
 16. Sam
 17. Milan
 18. Mees
 19. Luuk
 20. Tess
 21. Milou
 22. Zoë
 23. Yara
 24. Evi
 25. Sara

Vind toffe kindernamen met de inspiratie tool

De naam van je kindje kiezen is een leuke en spannende ontdekkingstocht. Maar hoe vind je nou die ene perfecte naam? En wat is eigenlijk de betekenis van je favoriete naam? Daarvoor hebben we de babynamen inspiratietool bedacht. In de tool selecteer je eenvoudig op oorsprong, betekenis en eigenschappen van jouw ideale naam. Zoek je bijvoorbeeld een Germaanse naam? Dan selecteer je ‘Germaans’ bij de oorsprong van de naam. Ben je nieuwsgierig naar babynamen die met een ‘q’ beginnen? Dan filter je de namen op deze beginletter. Zo heb je meteen een aantal mooie kindernamen om uit te kiezen.

De mooiste naam kiezen

Heb je al een paar favoriete kindernamen gekozen? Wat fijn! Maar voordat je de definitieve keuze maakt, geven we je nog een paar vragen mee die je jezelf kunt stellen.

 • Klinkt de naam goed in combinatie met de achternaam?
 • Zorgt de naam voor positieve of negatieve associaties? 
 • Vind je de naam na een paar weken nog steeds geweldig?
 • Past de naam goed bij de namen in jullie gezin?

Hopelijk heb je hierdoor al een iets beter beeld van wat je wil. Meer ideeën opdoen op het gebied van namen en hun betekenis? Ons babynamen blog staat bomvol met naam-inspiratie. 

A Namen met een A
Aad
Ab
Abe
Ace
Ad
Ada
Ade
Age
Aki
Ali
Amo
Amy
Ana
Ans
Are
Art
Ash
Ava
Aya
J Namen met een J
Jad
Jan
Jax
Jay
Jet
Jim
Jin
Jip
Joa
Job
Joe
Jop
Jos
Joy
Jur
L Namen met een L
Lea
Lee
Len
Leo
Lev
Lex
Li
Lia
Lio
Lis
Liv
Liz
Lo
Loa
Lot
Lou
Lua
Luc
Lux
Luz
Lyo
M Namen met een M
Mae
Mas
Max
May
Mei
Mex
Mia
Mik
Mil
Mo
Moa
Mon
R Namen met een R
Rae
Raf
Rai
Ram
Rav
Ray
Rey
Rho
Rik
Rio
Riv
Rob
Roi
Ron
Rox
Roy
Rue
Rui
Ryo
S Namen met een S