Gustave Geboortekaartje naam Gustave j2

Betekenis Gustave

Personeel van de Goden afgeleid van de Oudnoorse elementen Gautr ("Geats"), Gutar/Gotar ("Goten") of goð ōs ("goden") en stafr ("staf").
Meer informatie

Geslacht

Gustave wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Gustave is Frans

Gustave is afgeleid van de naam Gustav

Naamsopbouw

Gustave is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, a, e) en 4 medeklinkers (g, s, t, v).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Gustave

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Gustave (ook Gustav) is een jongensnaam. De naam Gustave is een variant van de naam Gustaaf of Gustaf. De naam wordt veel gegeven door ouders in Franstalige landen. Gustave, ook gespeld als Gustaf (/ˈɡʊstɑːv/, Zweeds: [ˈɡɵ̂sːtav]), is een mannelijke voornaam van waarschijnlijk Oud-Zweedse oorsprong, voornamelijk gebruikt in de Scandinavische landen, Duitstalige landen en de Lage Landen, mogelijk met de betekenis "personeel van de Geats of Goten of goden", mogelijk afgeleid van de Oudnoorse elementen Gautr ("Geats"), Gutar/Gotar ("Goten") of goð ōs ("goden") en stafr ("staf"). Een andere etymologie speculeert dat de naam van middeleeuwse Slavische oorsprong kan zijn, van de naam Gostislav, een samengesteld woord voor "glorieuze gast", van de middeleeuwse Slavische woorden gosti ("gast") en slava ("glorie") en werd aangenomen door te migreren groepen noord en west in Duitsland en Scandinavië. De naam is gedragen door acht koningen van Zweden, waaronder de 16e-eeuwse Gustav Vasa en de huidige koning, Carl XVI Gustaf. Het is een veel voorkomende naam voor Zweedse monarchen sinds het bewind van Gustav Vasa. De naam is ook in andere talen ingevoerd. In het Frans is het Gustave; in het Italiaans, Portugees en Spaans is het Gustavo. De gelatiniseerde vorm is Gustaaf. Een zijvorm van de naam in het Zweeds is Gösta. De naam in het Fins is Kustaa, terwijl het in het IJslands Gústav of Gústaf is. Bekende drager van de naam is verder Gustav Mahler, componist. In Nederland kiezen ouders het vaakst voor de naam Gustav, in België vaker voor Gustave. Veel beroemde mensen met de naam komen uit Frankrijk. Gustave Eiffel kennen we natuurlijk van de Eiffeltoren, Gustave Flaubert is een bekende schrijver. In België kennen we onder meer de schilder Gustave Van de Woestyne. Gustave is ook een beroemde, of eigenlijk beter, beruchte krokodil uit Burundi.

Beroemdheden met de naam Gustave

Gustave Kerker
Componist

Gustave Adolph Kerker (geboren: Gustav Adolph Kerker) (Herford, 28 februari 1857 – New York, 29 juni 1923) was een Duitse componist, dirigent en cellist. Hij maakte zijn muzikale carrière vooral in Londen en in de Verenigde Staten en werd later artistiek directeur voor Broadway theaterproducties en schreef muziek voor een hele reeks van musicals.

Gustave de Molinari
Wetenschapper

Gustave Henri de Molinari (Luik, 3 maart 1819 - Adinkerke, 28 januari 1912) was een Belgisch econoom en de grondlegger van het anarcho-kapitalisme. Hij behoorde tot wat we momenteel de economische School van Parijs noemen; een groep Franse, liberale economen die zich in de jaren 1820-1880 schaarden rond de werken van Jean-Baptiste Say en Destutt de Tracy. Andere vooraanstaande leden van de School van Parijs waren Frédéric Bastiat, Charles Dunoyer en Frédéric Passy.

Gustave Van de Woestyne
Schilder

Gustave Van de Woestyne (Gent, 2 augustus 1881 – Ukkel, 21 april 1947) was een Belgisch kunstschilder. Hij was de broer van de dichter Karel van de Woestijne en de vader van de schilder Maxime Van de Woestyne (1911-2000) en de componist David Van de Woestijne (1915-1979). Zijn oeuvre staat geboekstaafd als symbolistisch, neorealistisch, expressionistisch[1]met soms zelfs een snuifje surrealisme.

Gustave Flaubert
Schrijver

Gustave Flaubert was een Franse auteur die gezien wordt als een van de belangrijkste romanschrijvers uit de geschiedenis.

Gustave Eiffel
Ondernemer

Alexandre Gustave Eiffel, geboren als Alexandre Gustave Bonickhausen dit Eiffel[1], (Dijon, 15 december 1832 – Parijs, 27 december 1923) was een Franse ingenieur en industrieel.

Films met de naam Gustave

Eiffel (2021)

Eiffel is een historische film van Martin Bourboulon uit 2021. Met o.a. Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger en Bruno Raffaelli. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden inspireert dat Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen.

Natuurfenomenen

Gustave is een mannelijke nijlkrokodil uit Burundi, die berucht is omdat hij volgens diverse legendes een menseneter is. Er wordt beweerd dat hij 300 mensen heeft opgegeten aan de oevers van de Rusizi en de noordelijke oever van het Tanganyikameer. Hoewel er vrijwel geen bewijzen zijn voor dat aantal, heeft Gustave een bijna mythische status en wordt hij gevreesd door de mensen uit de regio. De oudste meldingen van aanvallen op mensen dateren uit 1987. Gustave kreeg zijn naam van Patrice Faye, een herpetoloog die hem sinds eind jaren negentig bestudeert en onderzoekt. Sinds 2015 is de krokodil niet meer gezien. Gustave heeft drie littekens van kogels op zijn lichaam.

Namen die lijken op Gustave

Gustav

Hoe spel ik de naam Gustave?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • U Uppsala
 • S Santiago
 • T Tripoli
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • U Ursula
 • S Samira
 • T Tamara
 • A Ali
 • V Valentijn
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • U Uniform
 • S Sierra
 • T Tango
 • A Alfa
 • V Victor
 • E Echo

Zo spel je Gustave met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Gustave in braille

g
u
s
t
a
v
e

Zo sein je Gustave in morsecode

— — ·
· · —
· · ·
· —
· · · —
·

Zo sein je Gustave met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Gustave bekijken?

Top 10 jongensnamen met een G

Top 10 jongensnamen met 7 letters