Keira Geboortekaartje naam Keira m2

Betekenis Keira

Zwartharig, Kleine donkere (van Ierse 'Ciar').
Meer informatie

Geslacht

Keira wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Keira is Iers

Naamsopbouw

Keira is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, a) en 2 medeklinkers (k, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Keira maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Keira

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Keira is in de eerste plaats een vrouwelijke naam van Ierse afkomst die Zwartharig betekent. Nog preciezer: Keira is een Ierse meisjesnaam die "kleine donkere" betekent. Oorspronkelijke spelling was Kiera, die directer betrekking heeft op de mannelijke Kieran, was de meer populaire vorm totdat de opkomst van Keira Knightley de volgorde omkeerde. Beide zijn verengelste versies van de Ierse Ciara. En de naam is dus afgeleid van het Ierse 'ciar' dat "zwart" betekent. Keira is de fonetische spelling van de Iers/Gaelische naam Ciara. Varianten van de naam zijn onder andere Kiera, Keirah en Kierah. Een beroemd pesoon met deze naam is bijvoorbeeld Keira Knightley, actrice. De naam Keira heeft een enorme boost gekregen door de snelle opkomst van Keira Knightley. Met haar optreden in Pirates of the Caribbean won ze veel nieuwe fans in de vroege jaren 2000. Velen verwonderden zich over de 'donkere' humor van de actrice. Net als haar regelbrekende en vrije wil, heeft de acteur een evenwichtige en gracieuze houding, maar staat ze altijd klaar om haar mannetje te staan. Wat is een betere invloed voor een klein meisje dat klaar is om zich de wereld eigen te maken? Bekende dragers van de naam zijn verder onder meer de Schotse actrice Keira Lucchesi en Engelse voetballer Keira Walsh. Leuk weetje: De Keiraïten was een vorstendom in het huidige Mongolië.

Beroemdheden met de naam Keira

Keira Knightley
Actrice

Keira Christina Knightley is een Brits actrice. Ze werd in 2006 genomineerd voor zowel een Academy Award als een Golden Globe voor haar hoofdrol als Elizabeth Bennet in de boekverfilming Pride & Prejudice.

Keira Walsh
Voetbalster

Keira Fae Walsh is een Engelse profvoetballer die speelt als middenvelder voor Liga F club Barcelona en het Engelse vrouwenelftal. Ze wordt in de eerste plaats beschouwd als een spelmaker, maar speelt ook in een verdedigende rol op het middenveld.

Keira Lucchesi
Actrice

Keira Lucchesi is een Schotse actrice. Keira Lucchesi's eerste professionele rol begon in 2009, toen ze de rol van Stella Walker speelde in de BBC-soap River City. In 2010 werd Lucchesi, als erkenning voor haar uitstekende prestatie als Stella Walker, genomineerd voor Best Acting Performance bij de British Academy Scotland New Talent Awards 2010[3][4] en won ze in 2015 een Young Scot Award in de categorie Entertainment.

Keira Peña
Actrice

Keira Peña werd geboren op 16 juni 2004 in Hollywood, Florida, VS. Ze is een actrice en redacteur, bekend van Unreal (2011), Nerd Wars! (2011) en P-Dog's World (2011).

Films met de naam Keira

Keira (2018)

Keira is een film van regisseur Harry Dagoe uit 2018. Keira is zich nooit bewust van al haar acties, inclusief haar eigenaardigheid. Alle mysteries waarmee ze wordt geconfronteerd, knagen langzaam aan haar. De dominante kant die ze nooit begrijpt, kan elk moment verschijnen, inclusief de andere persoonlijkheid van haar. Ze maken Keira nooit als een enkele persoonlijkheid. Alleen liefde kan Keira's pijn verlichten...

Organisaties met de naam Keira

Vorstendom: Keiraïten

De Keiraïten waren een vorstendom in het gebied van het huidige Mongolië tijdens de periode van Dzjengis Khan. Het centrale deel van hun gebied werd gevormd door het huidige Gorkhi-Terelj Nationaal Park aan de rivier de Tuul. Ten westen lag het gebied van het kanaat van de Naimanen, ten noorden was het gebied van de Merkieten en oostelijk het Mongoolse gebied waar de stam van Dzjengis Khan aanwezig was. In het zuiden grensde het aan de Gobi-woestijn, waarachter in het noordwesten van China het rijk van de Tangut lag en in het noorden van China het rijk van de Jin-dynastie.

Namen die lijken op Keira

Chiara   -   Kayra   -   Kiara   -   Kira   -   Kübra   -   Kyara   -   Kyra

Hoe spel ik de naam Keira?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • I Italia
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • I Iris
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • I India
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Keira met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Keira in braille

k
e
i
r
a

Zo sein je Keira in morsecode

— · —
·
· ·
· — ·
· —

Zo sein je Keira met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Keira bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 5 letters