Casper Geboortekaartje naam Casper j2

Betekenis Casper

Schatbewaarder
Meer informatie

Geslacht

Casper wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Casper is Hebreeuws

Naamsopbouw

Casper is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 4 medeklinkers (c, s, p, r).

Populariteit van de naam Casper

Casper is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Casper tussen 1994 en 2023. De naam Casper is minder populair geworden.

 • Casper is 100x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Casper

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De jongensnaam Casper of Kasper is afgeleid van de naam Caspar of Gaspar. De betekenis is onzeker, de naam wordt wel verklaard uit het Perzische kandschwar dat "schatbewaarder" betekent. Ook Jasper en Jasperina zijn hiervan afgeleid. De vrouwelijke versie is Casperina. Caspar wordt in de achtste eeuw in een legende als een van de drie Wijzen uit het Oosten genoemd, samen met Balthasar en Melchior. De naam is niet alleen populair in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in de VS. Enkele opmerkelijke Caspers zijn eenmalig minister van Defensie Casper Weinberger (genaamd Cap) en acteur Casper Van Dien, wiens zoon Casper Robert Van Dien III is. Claudia Schiffer en Jenny Frost gebruikten allebei de namen voor hun jongens, terwijl Jason Lee een geslachtsverandering deed toen hij zijn dochter Casper (zus van Pilot Inspektor) noemde. Casper de Norre is een Belgische voetballer. Casper Goodwood was de hardnekkige minnaar van de hoofdpersoon, Isabel Archer, in Henry James' roman A Portrait of a Lady. In Nederland kennen we natuurlijk ook Casper, het vriendelijke spookje, uit de strips en films, ook al is die eigenlijk ook Amerikaans! En het zelfde geldt voor de strip Casper en Hobbes. En wist je dat Casper ook een moeilijke en beroemde Skateboard truck is?

Beroemdheden met de naam Casper

Casper de Norre
Voetballer

Casper De Norre (Hasselt, 7 februari 1997) is een Belgisch voetballer die bij voorkeur als flankverdediger speelt. Hij komt sinds oktober 2020 uit voor Oud-Heverlee Leuven

Casper ten Boom
Verzetsstrijder

Casper ten Boom (Haarlem, 18 mei 1859 – Den Haag, 9 maart 1944) was een Nederlands christen die Joden en deelnemers aan het verzet aan de nazi's hielp te ontkomen tijdens de Holocaust. Hij was de vader van Betsie en Corrie ten Boom, die de Joden ook hielpen en naar Ravensbrück werden gedeporteerd, waar Betsie omkwam. Casper ten Boom stierf in maart 1944 in Den Haag, na ruim een week vast te hebben gezeten in de gevangenis van Scheveningen.

Casper van Diem
Acteur

Casper Robert Van Dien (Ridgefield (New Jersey), 18 december 1968) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder andere mee in Beverly Hills, 90210 en Dr. Quinn, Medicine Woman. Hij werd bij een breder publiek bekend als Johnny Rico, de hoofdrol in de film Starship Troopers (1997) van Paul Verhoeven. Hij werd voor deze rol genomineerd voor een Blockbuster Entertainment Award.

Casper Ruud
Tennisser

Casper Ruud (Oslo, 22 december 1998) is een Noorse tennisspeler. Hij heeft zes ATP-toernooien gewonnen. Hij heeft één challenger in het enkelspel op zijn naam staan. Casper Ruud heeft een vader die ook proftennisser was. Casper Ruud heeft ook het record van hoogste ranking voor een Noorse tennisprof (8e).

Boeken met de naam Casper

Casper en Hobbes
Auteur: Bill Watterson

Casper en Hobbes (originele Engelstalige titel Calvin and Hobbes) is een humoristische Amerikaanse stripreeks van Bill Watterson. De strip verscheen van 18 november 1985 tot 31 december 1995 als krantenstrip in de VS, onder het Amerikaanse systeem van syndicering. Op het hoogtepunt van hun populariteit waren de avonturen van Casper en Hobbes te lezen in meer dan 2400 kranten verspreid over de hele wereld. Van de zeventien verzamelalbums van Casper en Hobbes zijn tot nu toe meer dan 23 miljoen exemplaren verkocht. In tegenstelling tot bij veel andere strips bestaat er van Casper en Hobbes geen officiële merchandising. Dit omdat Watterson een regelrechte afkeer heeft van het commercieel bedrijf. Met uitzondering van de gepubliceerde verzamelalbums is er vrijwel geen legaal Casper-en-Hobbes-materiaal te koop. Watterson heeft ook consequent geweigerd om na de stopzetting van de strip in 1995 nog nieuwe gags te produceren.

Casper het vriendelijke spookje
Auteur: Seymour Reit en Joe Oriolo

Casper het vriendelijke spookje (originele naam Casper the Friendly Ghost) is een personage uit een aantal stripseries en groot aantal animatiefilmpjes van Famous Studios. Er bestaan tevens een aantal live-actionfilms over het personage. Het personage maakte zijn debuut in een kinderboek uit 1939.

Geografie met de naam Casper

Plaats: Casper (Wyoming)

Casper is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Wyoming en valt bestuurlijk gezien onder Natrona County. De stad ligt aan de North Platte, aan de voet van de Casper Mountain.

Namen die lijken op Casper

Caspar   -   Jasper   -   Kasper

Hoe spel ik de naam Casper?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • S Santiago
 • P Paris
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • S Samira
 • P Patrick
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • S Sierra
 • P Papa
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je Casper met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s
gebarentaal letter p
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Casper in braille

c
a
s
p
e
r

Zo sein je Casper in morsecode

— · — ·
· —
· · ·
· — — ·
·
· — ·

Zo sein je Casper met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s
nautische vlag letter p
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Casper bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 6 letters