Louen Geboortekaartje naam Louen u2

Betekenis Louen

Licht, Goed licht (afgeleid van het Welsh (golau) / Bretons (gouloù) dat op zijn beurt is afgeleid van het Keltische "*wo-lou", gekoppeld aan het Pre Latin 'lūx'), Beste vriend (uit het oud Engels)
Meer informatie

Geslacht

Louen wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Louen is Keltisch

Naamsopbouw

Louen is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, u, e) en 2 medeklinkers (l, n).

Populariteit van de naam Louen

Louen is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Louen tussen 2021 en 2023. De naam Louen is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Louen is 33x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Louen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Louen (ook Louèn en Louén) is een mooie en speciale jongensnaam en meisjesnaam, uniseks dus! In Nederland geven ouders de naam vaker aan een dochertje, in België vaker aan een zoontje. De naam is speciaal omdat de naam niet veel voorkomt. De naam is het meest voorkomend in Frankrijk. Daar geven de ouders de naam veruit het vaakst aan een jongen. Dit komt ook mede omdat er ook een meisjesvariant is, namelijk Louena. De eerste Louen die in Frankrijk werd opgenomen in de registraties, werd geboren in 1995, dus deze voornaam is zelfs vrij recent in dat mooie land. Deze voornaam is origineel en wordt door weinig jongens gedragen (ongeveer 700 keer sinds 1995 in Frankrijk). Deze mooie naam Louen is afgeleid van het Welsh (golau) / Bretons (gouloù) dat op zijn beurt is afgeleid van het Keltische "*wo-lou", gekoppeld aan het Pre Latin (*lou-c-s) > (lūx). Vanuit deze herkomst betekent de naam "licht, goed licht". In Frankrijk wordt de naam ook veruit het vaakst gegeven in het Noorden, en dan metname in Bretagne. De naam Louen kan ook afkomstig zijn uit het oud Engels, en betekent dan 'Beste vriend'. De naam komt ook in de varianten Louèn, Louenn. Louena en Louan voor. Omdat de naam relatief jong is, kennen we nog weinig bekende Louen's. In Nederland kennen we onder meer meubel ontwerper en maker Louen Buurman. Leuke weetjes over de naam Louen: De naam Louen komt ook regelmatig voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de Duitse kanovaarder Mira Louen. Louen is ook een leuke modewinkel in Rotterdam. En Louen Leoncoeur is een van de hoofdkarakters in het populaire spel Warhammer.

Beroemdheden met de naam Louen

Louen Buurman
Ontwerper

Louen Buurman is ontwerper en meubelmaker. Met haar zelf ontworpen en gemaakt kast exposeerde ze op de grootste ontwerpbeurs ter wereld in Milaan.

Louen Leoncoeur
Personage

Louen Leoncoeur, is een hoofdpersonage in het populaire spel Warhammer. Louen Leoncoeur, de Leeuwenhart, ook bekend als Louen de Stoute, de Leeuw van Bretonnia, de Geliefde Zoon van Bretonnia, de Heer van de Lans, de Gouden Paladijn en Roi Breton, is de Hertog van Couronne, Hoge Paladijn van het Bretonse Hof, een van de almachtige Graalridders en de voorlaatste krijger-koning van Bretonnia.

Mira Louen
Atlete

Mira Louen (geboren 13 oktober 1985) [1] is een Duitse slalomkanovaarder die van 2005 tot 2013 op internationaal niveau deelnam.

Organisaties met de naam Louen

Modewinkel: Louen modeboetiek

Louen is een modeboetiek in Rotterdam op de Pannekoekstraat met een inspirerend interieur, een sprankelend team en wellicht nog belangrijker, een prachtig kledingassortiment met een Deense touch.

Namen die lijken op Louen

Layan   -   Leana   -   Leano   -   Lenn   -   Lenne   -   Lenny   -   Leon   -   Leona   -   Levin   -   Levon   -   Lian   -   Liana   -   Lien   -   Liene   -   Linn   -   Linne   -   Lion   -   Livan   -   Loena   -   Logan   -   Loren   -   Lorèn   -   Lowen   -   Luana   -   Luano   -   Luèn   -   Lumen   -   Lupin   -   Lynn   -   Lyon

Hoe spel ik de naam Louen?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • U Uppsala
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • U Ursula
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • U Uniform
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Louen met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Louen in braille

l
o
u
e
n

Zo sein je Louen in morsecode

· — · ·
— — —
· · —
·
— ·

Zo sein je Louen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Louen bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 20 unisex met 5 letters