Javi Geboortekaartje naam Javi j2

Betekenis Javi

Kasteel, Nieuw Huis (van het Baskische woord "Etcheberria")
Meer informatie

Geslacht

Javi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Javi is Spaans

Javi is afgeleid van de naam Javier

Naamsopbouw

Javi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (j, v).

Populariteit van de naam Javi

Javi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Javi tussen 2015 en 2023. De naam Javi is minder populair geworden.

 • Javi is 45x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Javi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Javi is een mooie jongensnaam, die staat als een huis. De naam Javi is een Spaanse naam en via Javier afgeleid van de naam Xavier. Die naam is op zijn beurt weer afgeleid van Xaverius. Xaverius is oorspronkelijk een Spaanse familienaam, een gelatiniseerde vorm van Javier. Om nog preciezer te zijn: De naam Xavier komt van een Baskische achternaam die als plaatsnaam is ontstaan, van het Baskische woord "Etcheberria" dat ook "het nieuwe huis" betekent. Xavier is de sterk gemuteerde Spaanse vorm van Etcheberria die in de Middeleeuwen is ontstaan. In de 16e eeuw werd de naam gedragen door Sint Franciscus Xavier, een van de medeoprichters van de Sociëteit van Jezus (beter bekend als de jezuïeten). Xavier werd uiteindelijk gebruikt als een persoonlijke naam ter ere van Francisco de Xavier zoals hij bekend staat in Spaanssprekende landen. De naam Xavier wordt bijna uitsluitend gebruikt door Spaanse katholieken en Javi ontwikkelde zich als een algemeen verkleinwoord. Ook Xavian, Xavi, en de vrouwelijke vormen Xavierre en Javiera zijn afgeleid van de naam Xavier. De naam Javi word het meest gegeven in Spanje. En daarnaast in de Verenigde Staten en Nederland! Ook in België neemt de populariteit toe. Ook in de VS trouwens wordt de naam Javi voornamelijk gebruikt door Latijns-Amerikanen als een informele, informele vorm van Xavier. Het gebruik van Javi is waarschijnlijk geïnspireerd door heel wat Spaanse voetballers. Javi García, Javi Gracia, Javi Montero, Javi Moreno, Javi Puado en Javi López (er zijn er zo nog 50 te noemen..) Zomaar een lijstje van Spaanse voetballers die bij de beste clubs en het Spaans Nationale Elftal hebben gespeeld. Wordt jullie zoontje een voetbaltalentje, dan zit je dus met Javi helemaal goed! Zijn er ook nog andere bekende Javi's? Ja hoor zat, basketballer Javi Salgado, acteur Javi Rocha en politicus Javi López Fernández. Allen Spanjaarden, dat wel.

Beroemdheden met de naam Javi

Javi Moreno
Voetbaltrainer

Javier Moreno Valera (Silla, 10 september 1974), bekend als Javi Moreno, is een Spaans voormalig profvoetballer en huidig trainer. In 2001 debuteerde hij in het Spaans voetbalelftal.

Javi Gracia
Voetbaltrainer

Javier "Javi" Gracia Carlos (Pamplona, 1 mei 1970) is een Spaans voormalig voetballer en huidig voetbaltrainer. Anno 2023 is hij de hoofdtrainer van Leeds United.

Javi García
Voetballer

Francisco Javier García Fernández (Mula, 8 februari 1987) – alias Javi García – is een Spaans voetballer die doorgaans als verdedigende middenvelder speelt. Hij verruilde FK Zenit Sint-Petersburg in augustus 2017 voor Real Betis. Javi García debuteerde in 2012 in het Spaans voetbalelftal.

Javi López
Voetballer

Javier 'Javi' López Rodríguez (Osuna, 21 januari 1986) is een Spaans voetballer die doorgaansals rechtsback speelt. Hij verruilde Real Betis in 2007 voor RCD Espanyol.

Boeken met de naam Javi

Javi Javi
Auteur: Hilda Perera

Javi Javi is een leuk kinderboek van Hilda Perera. Javi is een rommelige jongen wiens moeder hem altijd zegt dat hij zijn kamer moet opruimen of zich moet wassen, totdat hij op een dag besluit te proberen te leven als verschillende soorten dieren.

Javi
Auteur: Sanne van Ooijen

Javi is een spannend boek van Sanne van Ooijen. Het is een spinoff van de bekende Schuld serie van Sanne van Ooijen. Alleen zijn verhaal was nog niet verteld. De nieuwe baas van Codex. Het verleden, heden en de toekomst van Javi komen voorbij in deze spannende dark romance. Blijft hij op het juiste pad of gaat alles mis?

Films met de naam Javi

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

The Unbearable Weight of Massive Talent is een Amerikaanse comedie van regisseur Tom Gormican. Een berooide Nick Cage stemt ermee in om op het verjaardagsfeest van de rijke Mexicaanse Javi te verschijnen. Deze is grote fan van Cage, maar tevens een drugsbaron. Cage zelf werkt als informant voor de CIA en poogt inlichtingen in te winnen over Javi.

Namen die lijken op Javi

Davi   -   Javey   -   Javier   -   Jovi   -   Ravi   -   Savi   -   Xavi

Hoe spel ik de naam Javi?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Javi met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Javi in braille

j
a
v
i

Zo sein je Javi in morsecode

· — — —
· —
· · · —
· ·

Zo sein je Javi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Javi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters