Asher Geboortekaartje naam Asher u2

Betekenis Asher

Gelukkig, hoopvol (afgeleid van het Hebreeuwse woord osher, wat 'geluk' betekent. )
Meer informatie

Geslacht

Asher wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Asher is Hebreeuws

Naamsopbouw

Asher is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (s, h, r).

Populariteit van de naam Asher

Asher is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Asher in 2023. De naam Asher is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Asher is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Asher

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Asher is een mooie, hoopvolle jongensnaam en meisjesnaam. De naam Asher is in de messte landen overwegend een naam voor een zoontje. De naam Asher is dus zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong en betekent "gelukkige, gezegende, gelukkige". In de Bijbel was Asher een van de twaalf zonen van Jacob die hun namen aan de stammen van Israël gaven. Asher is afgeleid van het Hebreeuwse woord osher, wat 'geluk' betekent. Rabbijnse geleerden beweren dat de Asherieten deze betekenis waarmaakten, aangezien ze de meeste olie, wijsheid en mannelijke kinderen hadden in vergelijking met de andere stammen. Asher - een uitstekende, zachte en gevoelige oudtestamentische keuze - is een naam voor een babyjongen in opkomst en is een bijbelse favoriet van babynamen.nl. Asher wordt heel langzaam meer populair in Europa, Asher staat al enkele jaren in de Amerikaanse Top 100. Bekende dragers van de naam zijn onder meer acteur Asher Angel en de Israëlische schrijver Asher Barash. In de VS is Asher ook een naam voor kindjes van BA-ers (Bekende Amerikanen). Asher Antin (2005) is zoon van Amerikaans haarstylist en tv-persoonlijkheid Jonathan Antin. Asher is gekozen voor hun zonen door tv-nieuwsvrouw Campbell Brown en actrice Embeth Davidtz. Asher James Mooney (2017) is zoon van zanger Shay Mooney van duo Dan + Shay. De naam doet het ook goed bij regisseurs en schrijvers. Het imago van de naam werd ook nog enigszins verjongd door een optreden als personage (Asher Hornsby) in Gossip Girl en de rapper Asher Roth. De roman My Name is Asher Lev van Chaim Potok is het verhaal van een chassidische joodse jongen uit New York met artistieke aspiraties. Oh, en nog een pluspunt voor Asher: de knappe kleine koosnaam Ash. De naam Asher komt ook veelvuldig voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij Jane Asher (Londen, 4 april 1946). Zij is een Brits actrice en schrijfster.

Beroemdheden met de naam Asher

Asher Barash
Schrijver

Asher Barash was een schrijver, redacteur, leraar en vertaler. Hij schreef verhalen, non-fictie en poëzie over de 'vroege strijd van het Palestijnse jodendom'. Hij werd geboren in Galicië. Hij won de Bialik-prijs in 1940 voor zijn Hebreeuwse roman ''Alien Love''.

Asher Roth
Rapper

Asher Paul Roth is een Amerikaanse rapper. Hij is vooral bekend van zijn debuutsingle "I Love College". Roth bracht zijn debuutstudio-album Asleep in the Bread Aisle uit op 20 april 2009 door Universal Motown, SRC en School Boy Records; de laatste werd gelanceerd door Roth's voormalige manager Scooter Braun.

Arthur Miller
Toneelschrijver

Arthur Asher Miller (New York, 17 oktober 1915 – Roxbury (Connecticut), 10 februari 2005) was een Amerikaans toneelschrijver. Miller verwierf faam met het toneelstuk Death of a Salesman, Dood van een handelsreiziger. Hij won daarmee in 1949 de Pulitzerprijs.

Asher Angel
Acteur

Asher Angel (Phoenix, 6 september 2002) is een Amerikaans acteur. In 2019 speelde hij de rol van Billy Batson met Zachary Levi als zijn volwassen superheld alter-ego Shazam in de film Shazam! uit de filmreeks DC Extended Universe. In 2019 won Angel samen met Peyton Elizabeth Lee, Joshua Rush en Sofia Wylie met de televisieserie Andi Mack een Young Entertainer Award in de categorie beste jonge ensemble in een televisieserie. Angel bracht op 6 juni 2019 zijn debuutsingle "One Thought Away" uit, in samenwerking met Wiz Khalifa.

Boeken met de naam Asher

My Name is Asher Lev
Auteur: Chaim Potok

My Name is Asher Lev is 1 van de meesterwerken van Chaim Potok. Hier is het originele, diep ontroerende verhaal van Asher Lev, de religieuze jongen met een overweldigende behoefte om te tekenen, te schilderen, om de wereld die hij kent en de pijn die hij voelt op canvas weer te geven zodat iedereen het kan zien. Asher, een eenling, heeft een buitengewoon door God gegeven geschenk dat een geheel eigen geest bezit. Het is deze kracht die moet leren beheersen zonder zijn volk te beschamen of enig deel van zijn diepgevoelde judaïsme op te geven. Het zal niet gemakkelijk voor hem zijn, maar hij weet ook dat, zelfs als het onmogelijk is, het moet gebeuren. . . .

Mayson Broers1 - Asher
Auteur: Aurora Rose Reynolds

November verheugt zich erop om haar vader te leren kennen in de veiligheid van een kleine stad. Na het verlaten van de Big Apple en haar slechte herinneringen aan Tennessee, begint November voor haar vader te werken. Ze doet de boekhouding voor zijn stripclub. De enige keer dat ze daar tijdens de cluburen mag komen, loopt ze Asher Mayson tegen het lijf. Hij is perfect, tot hij zijn mond opent en aannames doet. November wil niets met Asher te maken hebben, maar jammer genoeg voor haar heeft het lot andere plannen. Asher Mayson heeft nooit een probleem gehad om een vrouw te krijgen, tot hij November leert kennen. Nu kan hij er alleen nog maar aan denken om haar tot de zijne te maken en haar te beschermen.

Films met de naam Asher

Asher (2018)

Asher is een film uit 2018 van regisseur Michael Caton-Jones. Een voormalig lid van Mossad ontmoet de vrouw waar hij zijn leven voor wil veranderen, maar hij moet nog een laatste klus voltooien voordat hij kan stoppen met zijn leven als huurling.

Geografie met de naam Asher

Plaats (Town): Asher (Oklahoma)

Asher is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Oklahoma, en valt bestuurlijk gezien onder Pottawatomie County. De plaats Asher telt ongeveer 450 inwoners.

Hoe spel ik de naam Asher?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • S Santiago
 • H Havanna
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • S Samira
 • H Hidde
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • S Sierra
 • H Hotel
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je Asher met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter s
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Asher in braille

a
s
h
e
r

Zo sein je Asher in morsecode

· —
· · ·
· · · ·
·
· — ·

Zo sein je Asher met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter s
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Asher bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 20 unisex met 5 letters