Caitlin Geboortekaartje naam Caitlin m2

Betekenis Caitlin

Schoon, Zuiver, Rein (van het Griekse adjectief καθαρός katharos)
Meer informatie

Geslacht

Caitlin wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Caitlin is Grieks

Caitlin is afgeleid van de naam Catharina

Naamsopbouw

Caitlin is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, i) en 4 medeklinkers (c, t, l, n).

Populariteit van de naam Caitlin

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Caitlin tussen 1998 en 2013. De naam Caitlin is in 2013 in populariteit gestegen.

 • Caitlin is 29x gegeven als voornaam in 2013

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Caitlin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Caitlin is een mooie, zuivere meisjesnaam. De naam Caitlin is een vrouwelijke voornaam van Ierse afkomst. Historisch gezien werd de Ierse naam Caitlín verengelst als Cathleen of Kathleen. In de jaren zeventig begonnen niet-Ierse sprekers de naam echter uit te spreken volgens de Engelse spellingsregels als /ˈkeɪtlɪn/ KAYT-lin, wat leidde tot veel variaties in spelling, zoals Caitlin, Catelynn, Caitlyn, Katlyn, Kaitlin, Kaitlyn, Katelyn en Katelynn. Het is de Ierse versie van de Oud-Franse naam Cateline [katlin], die afkomstig is van Catherine, die op zijn beurt weer afkomstig is van het Oudgrieks Αἰκατερίνη (Aikaterine). Catherine wordt toegeschreven aan St. Catharina van Alexandrië. Samen met de vele andere varianten van Catherine, wordt algemeen aangenomen dat het "puur" of 'zuiver' betekent vanwege de lange associatie met het Griekse adjectief καθαρός katharos (puur), hoewel de naam niet uit dit woord is voortgekomen. Caitlin is dus een Ierse en Welshe vorm van Catherine. Het was een haussenaam in de jaren tachtig in Engelstalige landen, die uit de vergetelheid schoot (Amerikanen hoorden het voor het eerst via de vrouw van de gedoemde dichter Dylan Thomas) tot het hoogtepunt van populariteit in een tijdsbestek van tien jaar. De oorspronkelijke naam werd geleidelijk overschaduwd door de talloze spellingsvariaties - Katelyn en Kaitlyn stonden beide al snel bovenaan de populariteitslijsten. In Nederland is de naam Caitlin altijd meer populair geweest bij ouders dan Caitlyn. Acteur Breckin Meyer noemde zijn dochter Caitlin in 2003. Caitlyn Jenner bracht ook een hernieuwde bekendheid met zich mee, hoewel ze de -lyn-variant gebruikt. Als je dochter een schrijvertalentje wordt is Caitlin een perfecte naam. Caitlin Fanagan is een Amerikaanse schrijfster, Caitlin Davies een Engelse en Caitlín Kiernan een Ierse schrijfster. In Nederland kennen we onder meer voetbalster Caitlin Dijkstra. Caitlin is ook een populaire naam bij schrijvers en regisseurs. Caitlin Snow is bijvoorbeeld een bekend personage uit de serie The Flash, en Caitlin O'Shea in de serie 'Faling Up'.

Beroemdheden met de naam Caitlin

Caitlin Dijkstra
Voetbalster

Caitlin Dijkstra is een Nederlands voetbalspeelster, die sinds 2021 uitkomt voor FC Twente. Hiervoor speelde zij 3 seizoenen bij AFC Ajax. Voor Oranje O19 speelde Dijkstra 26 interlands, en scoorde ze eenmaal. Dijkstra speelde tot haar zestiende voor RKVV JEKA waarna zij drie jaar voor CTO Eindhoven uitkwam. Haar vader Meindert Dijkstra was ook profvoetballer. In oktober 2018 maakte ze haar debuut voor Ajax. In de Champions Leaguewedstrijd mocht ze invallen, de zondag daarop speelde ze de hele wedstrijd in de Eredivisie. Dijkstra debuteerde op 29 november 2021 voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, zij speelde de hele wedstrijd tegen Japan. In haar tweede interland tegen Finland maakte zij haar eerste goal.

Caitlin McClatchey
Zwemster

Caitlin McClatchey is een Britse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene en de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking.

Caitlin Glass
Actrice

Caitlin Tiffany Glass is een Amerikaanse stemactrice, ADR-regisseur en scenarioschrijver bij Funimation, New Generation Pictures en Bang Zoom! Entertainment die stemmen levert voor Engelse versies van Japanse anime-series en videogames.

Caitlin Kiernan
Schrijfster

Caitlín Rebekah Kiernan is een Iers-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyromans, korte verhalen, novelles, vignettes, comics en wetenschappelijke literatuur op het vlak van paleontologie. Kiernan is tweevoudig winnaar van zowel de World Fantasy Award als de Bram Stoker Award.

Caitlin Fanagan
Schrijfster

Caitlin Flanagan is een Amerikaanse schrijver en maatschappijcriticus. Ze levert sinds februari 2001 een bijdrage aan The Atlantic en werd in 2019 genomineerd voor de Pulitzerprijs voor commentaar.

Caitlin Davies
Schrijfster

Caitlin Davies is een Engelse auteur, journalist en docent. Haar ouders zijn Hunter Davies en Margaret Forster, beide bekende schrijvers.

Caitlin FitzGerald
Actrice

Films met de naam Caitlin

Caitlin (2018)

Caitlin is een Ierse film uit 2018 van regisseur Emer Conroy. Caitlin wordt beschuldigd van hekserij, die liefde vindt in een onwaarschijnlijke bondgenoot. Kan ze ontsnappen met haar leven, kan ze ooit echt vrij zijn?

Caitlin plays herself (2011)

Caitlin plays herself is een dramafilm uit 2011 van regisseur Joe Swanberg. De jonge Caitlin is een performance kunstenares in Chigaco, die worstelt om haar werk zowel persoonlijk als politiek inhoud te geven. Ze doet een stuk over de olieramp van BP, maar omdat ze tijdens de voorstelling naakt was, krijgt ze ruzie met haar vriend. Caitlin verlegt dan haar focus naar een milieubewuster leven en uitgaan met andere mannen.

Namen die lijken op Caitlin

Caitlyn

Hoe spel ik de naam Caitlin?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • T Tripoli
 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • I Iris
 • T Tamara
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • I India
 • T Tango
 • L Lima
 • I India
 • N November

Zo spel je Caitlin met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter t
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Caitlin in braille

c
a
i
t
l
i
n

Zo sein je Caitlin in morsecode

— · — ·
· —
· ·
· — · ·
· ·
— ·

Zo sein je Caitlin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter t
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Caitlin bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 7 letters