Jiro Geboortekaartje naam Jiro j2

Betekenis Jiro

Tweede zoon
Meer informatie

Geslacht

Jiro wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jiro is Japans

Naamsopbouw

Jiro is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (j, r).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jiro

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jiro is een mooie korte jongensnaam. De nam Jiro is een Japanse jongensnaam en betekent "tweede zoon". Jiro is een veelgebruikte Japanse naam -- en zeker niet alleen voor een tweede zoon. De populariteit van de naam neemt ook in Nederland en België toe. De naam is kort, en nog uniek, een mooie combinatie. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Japanse ondernemer en vliegtuigbouwer Jiro Horikoshi en voetballer Jiro Takeda. Verder is de Taiwanese zanger Jiro Wang een bekende naam.

Beroemdheden met de naam Jiro

Jiro Wang
Zanger

Jiro Wang is een Taiwanese zanger en acteur, die zijn carrière als model begon. Wang is lid van de Taiwanese Mandopop vocale kwartet boyband Fahrenheit.

Jiro Mikami
Componist

Jiro Mikami (三上次郎, Mikami, Jirō; Hyuga, in de prefectuur Miyazaki-Ken, 27 januari 1961) is een Japans componist, muziekpedagoog en dirigent.

Jiro Takeda
Voetballer

Jiro Takeda (Ehime, 18 september 1972) is een voormalig Japans voetballer. Jiro Takeda speelde tussen 1991 en 2001 voor Cerezo Osaka en Vissel Kobe.

Jiro Horikoshi
Ondernemer

Jirō Horikoshi (堀越 二郎, Horikoshi Jirō ; Fujioka, 22 juni 1903 – Tokio, 11 januari 1982) was een Japans vliegtuigontwerper. Hij is vooral bekend geworden door zijn ontwerp voor de Mitsubishi A6M Zero.

Films met de naam Jiro

Jiro dreams of Sushi (2011)

Jiro Dreams of Sushi is een Japanse documentaire uit 2011, geregisseerd door David Gelb. De film volgt Jiro Ono (小野 二郎, Ono Jirō), een 85-jarige sushi-meester en eigenaar van Sukiyabashi Jiro, voorheen een Michelin-restaurant met drie sterren. De 85-jarige Jiro Ono is de beste sushi-chef ter wereld en een nationale schat in Japan. Hij streeft naar perfectie in zijn passie, maar weet dat hij niet eeuwig in het restaurant kan blijven werken. Sukiyabashi Jiro is een sushi-only restaurant met 10 zitplaatsen in een metrostation in Tokio. Sinds 2014 serveert Jiro Ono een degustatiemenu van ongeveer 20 gangen, voor minimaal JP ¥ 30.000 (US $ 270).

Organisaties met de naam Jiro

Restaurant: Sukiyabashi Jiro

Sukiyabashi Jiro (すきやばし次郎, Sukiyabashi Jirō) is een sushirestaurant in Ginza, Chūō, Tokyo, Japan. Het is eigendom van en wordt geëxploiteerd door sushimeester Jiro Ono. Het was het eerste sushirestaurant ter wereld dat drie sterren ontving van de Michelingids,[3] hoewel het in november 2019 uit de Michelingids werd verwijderd omdat het geen reserveringen ontvangt van het grote publiek, in plaats daarvan eisen dat reserveringen worden gemaakt via de conciërge van een luxe hotel. Het restaurant zelf heeft slechts tien baliestoelen. Een tweesterrenvestiging die wordt beheerd door zijn zoon Takashi, bevindt zich in Roppongi Hills in Minato, Tokio. De overleden Franse chef-kok Joël Robuchon zei dat het restaurant een van zijn favorieten ter wereld was en dat het hem leerde dat sushi een kunst is.

Namen die lijken op Jiro

Ciro   -   Jari   -   Jaro   -   Jorn   -   Jort   -   Jur   -   Miro

Artikelen over de naam Jiro

Hoe spel ik de naam Jiro?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • I Italia
 • R Roma
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • I Iris
 • R Ruben
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • I India
 • R Romeo
 • O Oscar

Zo spel je Jiro met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Jiro in braille

j
i
r
o

Zo sein je Jiro in morsecode

· — — —
· ·
· — ·
— — —

Zo sein je Jiro met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jiro bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters