Matias Geboortekaartje naam Matias j2

Betekenis Matias

Geschenk van God
Meer informatie

Geslacht

Matias wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Matias is Spaans

Naamsopbouw

Matias is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, a) en 3 medeklinkers (m, t, s).

Populariteit van de naam Matias

Matias is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Matias in 2023. De naam Matias is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Matias is 10x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Matias

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Matias is een mooie jongensnaam, een echt geschenk. De naam Matias is (net als vele andere namen) afgeleid van de naam Matthias. Matias is de Finse en Portugese variant van de naam Matthias. De naam Matthias is een klassieke jongensnaam, met veel afgeleide varianten. De naam Matthias komt oorspronkelijk van de Hebreeuwse naam Mattityahu, wat 'geschenk van Jahweh' of 'geschenk van God' betekent. Matthias of Mattheüs zelf betekent gewoon 'geschenk', hoewel er mensen zijn die zeggen dat het nog steeds 'geschenk van God' betekent. Matthias betekent wat ons betreft nog steeds "geschenk van Jahweh" (van Hebreeuws "mattath/מַתָּת" = geschenk + "yah/יָה" = verwijzend naar de Hebreeuwse God). Wat de vertaling ook is, het is een naam met een sterke bijbelse oorsprong, aangezien Mattheüs een van de apostelen van Jezus was en een van de schrijvers van het Nieuwe Testament. Varianten van de naam zelf, en in andere talen, zijn onder andere Matteo, Matheo, Mateo, Matthew, Max, Matias, Matteus, Matheus, Micah, Mathias en Marlon. Maar er zijn meer.. Het complete lijstje bestaat uit: Matevos (Armeens), Matia (Baskisch), Mattaniah, Matthew, Mattithiah, Matthaios, Matthias (Bijbels Grieks), Mattanyahu, Mattithyahu, Mattityahu (Bijbels Hebreeuws), Matthias (Bijbels Latijn) Matey (Bulgaars) Mate (Catalaans), Mads, Mathias(Deens) Mathijs, Matthias, Matthijs, Thijs, Ties, Tijs(Nederlands) Matthew, Mat, Mathew, Matt, Mattie , Matty (Engels), Mati, Madis, Mattias (Ests), Matti, Matias (Fins) Matéo, Mathéo, Mathieu, Mattéo, Matthieu, Mathias, Mathis, Mathys, Matis, Matthias (Frans) Mate (Georgisch) Mathias, Mathis, Matthäus , Matthias, Mattis (Duits) Matthaios (Grieks) Makaio (Hawaiiaans) Mattityahu (Hebreeuws) Máté, Mátyás (Hongaars) Matthías (IJslands) Maitiú (Iers) Matīss (Lets) Matas, Motiejus (Litouws) Matej (Macedonisch) Matej (Macedonisch) , Mathias, Mats, Mattis (Noors), Matviy (Oekraïens), Mateusz, Maciej (Pools) Mateus, Matias (Portugees) Matheus (Portugees (Braziliaans)) Matei (Roemeens) Matvei, Matvey, Matfe y, Motya (Russisch) Mateja, Matija (Servisch) Matúš, Matej (Slowaaks) Matej, Matevž, Matic, Matija, Matjaž, Tjaž (Sloveens) Mateo, Matías (Spaans), Mateo, Mate, Matija, Matko, Mato(Kroatisch) Matouš, Matěj, Matyáš(Tsjechisch) en Matheo, Matteus, Mathias, Mats, Mattias, Mattis, Matts (Zweeds). Zowel Mathias als Matias worden veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse gemeenschap en in heel Europa. Matias is bijvoorbeeld erg populair bij ouders in Brazilië en Argentinië, en natuurlijk Finland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Fins Formule 1 coureur Kimi-Matias Räikkönen en de Chileense voetballer Matias Fernandez.

Beroemdheden met de naam Matias

Matias Paredes
Hockeyer

Matías Enrique Paredes (Quilmes, 1 februari 1982) is een Argentijns hockeyer. Tijdens de Olympische Spelen 2016 won Paredes met de Argentijnse ploeg verrassend de gouden medaille.

Matías Suárez
Voetballer

Matías Suárez (La Falda, 9 mei 1988) is een Argentijns-Belgisch voetballer. Hij speelt als aanvaller voor River Plate.

Matías Fernández
Voetballer

Matías Ariel Fernández Fernández is een Chileens profvoetballer. Hij verruilde in 2012 Sporting Lissabon voor ACF Fiorentina. Fernández heeft als bijnamen El Pelusa en Matigol.

Matias Viña
Voetballer

Matías Nicolás Viña Susperreguy is een Uruguayaans voetballer die doorgaans speelt als linksback. In augustus 2021 verruilde hij Palmeiras voor AS Roma. Viña maakte in 2019 zijn debuut in het Uruguayaans voetbalelftal.

Kimi Räikkönen
Formule 1 coureur

Kimi-Matias Räikkönen is een Fins autocoureur. In 2007 werd hij wereldkampioen in de Formule 1 voor Ferrari. Zijn bijnaam is The Iceman. Nadat hij in 2009 vervangen werd bij Ferrari door Fernando Alonso, besloot Räikkönen om de Formule 1 tijdelijk vaarwel te zeggen.

Boeken met de naam Matias

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker
Auteur: Harmen van Straaten

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker van Harmen van Straaten is een mooi en spannend avontuur vol humor en fantasie over een jongen die gaat logeren bij zijn wonderlijke tante. Mattias krijgt een uitnodiging van zijn tante Koosje, die hij nog nooit heeft ontmoet. Hij mag in haar hotel aan zee komen logeren. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen. Mattias gaat op reis. Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen. Allemaal lijken ze dezelfde boodschap te hebben: ga terug naar huis! Wie probeert hem tegen te houden, en waarom? En wie stuurt hem toch al die flessenpost? Mattias laat zich niet bang maken. Hij verzint een plan om tante Koos en haar hotel te redden – en zichzelf.

Namen die lijken op Matias

Mathias   -   Mathijs   -   Mathis

Hoe spel ik de naam Matias?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • T Tamara
 • I Iris
 • A Ali
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • T Tango
 • I India
 • A Alfa
 • S Sierra

Zo spel je Matias met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Matias in braille

m
a
t
i
a
s

Zo sein je Matias in morsecode

— —
· —
· ·
· —
· · ·

Zo sein je Matias met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Matias bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 6 letters