Jonna Geboortekaartje naam Jonna m2

Betekenis Jonna

God is genadig (van het Hebreeuwse Johanan)
Meer informatie

Geslacht

Jonna wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

Jonna is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Jonna is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (j, n, n).

Populariteit van de naam Jonna

Jonna is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jonna in 2023. De naam Jonna is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jonna is 12x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jonna

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jonna is een mooie genadige meisjesnaam. De naam Jonna, is net Joline, Joleen, Joan en Jana, afgeleid van de naam Johanna. Johanna is een meisjesnaam die afgeleid van Johannes. De naam Johannes komt van het Hebreeuwse Johanan, wat betekent 'Jahweh is genadig' of ook wel 'de door God begenadigde'. De oudst bekende vermelding van een Johanna is in Lucas 8:3. Deze Sint Johanna was een volgelinge van Jezus. Zij was de vrouw van Chusas, de rentmeester van koning Herodes. Zij ontdekte ook de lege graftombe op de zondagmorgen na Jezus' kruisiging op Goede Vrijdag (Lucas 24:10). De eerste vermelding van een vernoeming in het Nederlands dateert van 1212. De naam kwam voor in Frankrijk vanaf de 9e eeuw bij verschillende adellijke vrouwen, zoals Johanna filia Trodewini, Breisgau 1094 en Johannetta de Burgundia uit 1295. Een vroeg voorkomen van de naam in Nederland was Johanna, vrouw van Willem, graaf van Holland en Henegouwen, die in 1342 overleed. Terug naar Jonna. Jonna is ook een populaire naam bij oujders in Scandinavië. Ouders in Nederland en België kiezen net iets vaker voor Jonna dan voor Jonne. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Finse zangeres Jonna Pirinen en Zweedse voetballer Jonna Andersson. In Nederland kennen we onder meer voetballer Jonna van de VeldeHeel soms komt de naam ook voor bij mannen, bijvoorbeeld bij de Nederlandse rapper Jonna Fraser.

Beroemdheden met de naam Jonna

Jonna van de Velde
Voetbalster

Jonna van de Velde (4 november 2001) is een Nederlands voetbalspeelster. Ze begon in de jeugd bij SC Buitenveldert en VVSB te Noordwijkerhout. Ze speelt als middenvelder voor Ajax, dat haar vanuit de KNVB-opleiding van CTO Amsterdam overnam. In oktober 2018 speelde ze haar eerste wedstrijd voor het eerste team van Ajax.[3] In mei 2019 tekende ze haar eerste contract bij Ajax.

Jonna Andersson
Voetbalster

Jonna Ann-Charlotte Andersson (Mjölby, 2 januari 1993) is een Zweeds voetbalspeelster die sinds 2018 als verdediger actief is bij Chelsea LFC in de FA Women's Super League.

Jonna Fraser
Rapper

Jonna Fraser, voluit Jonathan Jeffrey Grando[2] (11 december 1992), is een Nederlands rapper en zanger van Surinaamse afkomst. Hij heeft een brede nederhopstijl die varieert van gangstarap tot zwoele soul. Hij bracht verschillende albums uit, waaronder Goed teken dat de elfde positie van de albumtop wist te bereiken. De single Do or die, die hij opnam met de rapformatie Broederliefde, kwam in 2016 op nummer 10 te staan. Daarnaast maakt hij deel uit van het rapcollectief New Wave dat de Popprijs van 2015 in de wacht sleepte.

Jonna Pirinen
Zangeres

Jonna, volledige naam Jonna Marika Pirinen (Joensuu, Finland, 28 december 1982) is een Finse zangeres. Ze heeft vier albums, ruim tien singles en enkele muziekvideo's uitgebracht. Haar laatste nummer, uit 2011 is het Engelstalige Puppets.

Boeken met de naam Jonna

Jonna en Milan, Verliefd op Jonna!
Auteur: Eva Susso

Milan wacht in Jonna's kamer. Hij leunt tegen de gebloemde kussens op haar bed. Hij wil graag dat ze binnenkomt en naast hem gaat zitten. Dat haar ogen sprankelen als ze zegt: 'Kom hier, dan krijg je een knuffel.' Zoals ze altijd doet. Maar diep vanbinnen weet hij dat ze dat niet gaat doen. Alles is anders. Er is nu een andere jongen... Milan weet niet wat hij moet doen. Sinds kort heeft Jonna een broertje: Nils. Nu is ze alleen nog maar bezig met flesjes geven en de baby knuffelen. Voor hem heeft ze geen tijd meer. Als Milan een briefje krijgt van twee meisjes, waarin staat dat ze hem de knapste jongen van de school vinden, krijgt hij een idee. Misschien kan hij Jonna jaloers maken. Dan komt ze vast wel bij hem terug. Samen met Birger bedenkt Milan een plan.

Namen die lijken op Jonna

Donna   -   Jana   -   Jane   -   Janna   -   Janne   -   Janny   -   Jenna   -   Jenny   -   Jona   -   Joni   -   Jonne   -   Juna   -   June   -   Juno

Artikelen over de naam Jonna

Hoe spel ik de naam Jonna?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • N New York
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • N Naomi
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • N November
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Jonna met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Jonna in braille

j
o
n
n
a

Zo sein je Jonna in morsecode

· — — —
— — —
— ·
— ·
· —

Zo sein je Jonna met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jonna bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 5 letters