Illi Geboortekaartje naam Illi u2

Betekenis Illi

Mijn dochter (Berberse naam), Mijn God is Jahweh" (van Elijah), Lief', 'leuk' of 'goud' (van het Estse illi), Lucht', 'ruimte', 'weer' (Van Finse Ilma)
Meer informatie

Geslacht

Illi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Illi is Berbers, Fins en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Illi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (l, l).

Palindroom

De naam Illi is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Illi' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Illi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Illi is een mooie en speciale meisjesnaam en jongensnaam. De naam Illi is speciaal, omdat ze weinig wordt gegeven, wereldwijd. En is de naam Illi in Italië een typische jongensnaam, in Denemarken is het echt een meisjesnaam. De betekenis van de naam “Illi” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Illi een Berberse naam. De lieve, korte naam Illi betekent in de Berberse cultuur letterlijk 'mijn dochter'. Illi is ook de Estse naam, de betekenis is dan van het Estse illi = 'lief', 'leuk' of 'goud' Illi is ook een Turkse variant van de naam Ille. En die naam is weer afgeleid van de naam Elijah. Elijah is afgeleid van de Hebreeuwse naam אֱלִיָּהוּ ('Eliyyahu) wat betekent "mijn God is Jahweh", afgeleid van de elementen אֵל ('el) en יָה (yah), beide verwijzend naar de Hebreeuwse God. Als laatste is Illi ook een Finse afgeleide van de naam Illo. En Illo is dan weer een verkorte versie van de naam Ilmari. De betekenis daarvan is 'lucht', 'ruimte', 'weer'. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Israelische acteur Illi Gorlitzky en de Duitse actrice Illi Oehlmann. Illi is ook een magazine in Marokko en een plaats in Estland.

Beroemdheden met de naam Illi

Illi Oehlmann
Actrice

Illi Oehlmann is een Duitse actrice. Ze speelt in meerdere films en series. Ze is bekend van Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei (1996), Highspeed - Die Ledercops (1997) en Angie (2006).

Illi Gorlitzky
Acteur

Illi Gorlitzky werd geboren op 14 juli 1935 in Tel Aviv, Israël. Hij is een acteur, bekend van Tuvia Vesheva Benotav (1968), Sayarim (1967) en Shlosha Yamim Veyeled (1967).

Geografie met de naam Illi

Plaats: Illi (Vōru)

Illi is een plaats in de Estlandse gemeente Võru vald, provincie Võrumaa. De plaats telt ongveer 50 inwoners en heeft de status van dorp (Estisch: küla). Tot in oktober 2017 hoorde Illi bij de gemeente Vastseliina. In die maand werd Vastseliina bij de gemeente Võru vald gevoegd.

Plaats: Illi (Nōo)

Illi is een plaats in de Estlandse gemeente Nõo, provincie Tartumaa. De plaats heeft ongeveer 200 inwoners en heeft de status van dorp (Estisch: küla). De plaats ligt aan de rivier Elva.

Organisaties met de naam Illi

Wielerploeg: Illi Bikes Cycling Team

Illi Bikes Cycling Team (of IBCT) is een Belgische vrouwenwielerploeg met een Ierse licentie, die vanaf 2019 als clubteam deel uitmaakt van het peloton en die vanaf 2021 een UCI Continentaal team is.[1] In 2021 heette het Team Rupelcleaning-Champion Lubricants. Het ontwerp van de kleding is gelijk aan dat van de voormalige mannenploeg 7-Eleven.

Namen die lijken op Illi

Ali   -   Ela   -   Eli   -   Ella   -   Elle   -   Elly   -   Els   -   Illy   -   Ola   -   Ole   -   Olle   -   Ulf   -   Uli   -   Ull   -   Ulla

Hoe spel ik de naam Illi?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • I India
 • L Lima
 • L Lima
 • I India

Zo spel je Illi met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Illi in braille

i
l
l
i

Zo sein je Illi in morsecode

· ·
· — · ·
· — · ·
· ·

Zo sein je Illi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Illi bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters