Bouwe Geboortekaartje naam Bouwe j2

Betekenis Bouwe

Duif, Vriend (van Douwe), Stoutmoedige vriend (van Boudewijn), Strijder, Kleine jongen (van Bavo)
Meer informatie

Geslacht

Bouwe wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bouwe is Fries

Naamsopbouw

Bouwe is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, u, e) en 2 medeklinkers (b, w).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bouwe

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bouwe is een mooie jongensnaam. De naam kwam en komt veel in het Noorden voor. Wij vinden het een mooie naam, minstens net zo mooi als Douwe, maar dan unieker. De herkomst en betekenis van de naam Bouwe is niet helemaal duidelijk. Sommige leggen een relatie met de naam Douwe (betekenis daarvan is Duif, vriend). Andere denken aan een relatie met de naam Boudewijn (en bv Baldwin). Boudewijn is een voornaam die afkomstig is uit het Germaans en betekent stoutmoedige (boud) vriend (win). Andere vormen zijn Baldwin, Bauduin of dus eventueel Bouwe. De Nederlandse Voornamen Bank ziet in Bouwe een afgeleide van de naam Baue. En Baue is dan weer een sterk verkorte en in de kindermond vervormde Germaanse naam, mogelijk van Bavo of Bovo. De betekenis van de naam Bavo is niet exact bekend. Er zijn twee mogelijke verklaringen. De eerste is dat de naam afgeleid is van het Oudgermaanse woord 'badu', dat 'strijd' betekent. De tweede mogelijkheid is eventueel een Angelsaksische oorsprong, waarbij het woord 'babe' zoveel zou betekenen als 'kleine jongen'. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Nederland. Bouwe Zonnenberg is een Nederlandse voetballer, Bouwe Bekkers een internationaal bekende zeiler.

Beroemdheden met de naam Bouwe

Bouwe Dijkstra
Dirigent

Bouwe Dijkstra (23 juni 1945 - 19 maart 2017) was een Nederlands dirigent. Hij is voornamelijk bekend als vader van de internationaal bekende dirigent Peter Dijkstra.

Bouwe Kalma
Politicus

Bouwe Dirk Kalma (Beetsterzwaag, 2 mei 1924 - Rotterdam, 25 juni 2011) was hoofdinspecteur bij de gemeentepolitie van Rotterdam en politicus voor de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP).

Bouwe Zonnenberg
Voetballer

Bouwe Zonnenberg (Heerde, 14 januari 1978) is een Nederlands voetballer. Zijn enige wedstrijd in het betaald voetbal speelde hij op 19 juni 2001 tegen Fortuna Sittard. Aan het eind van het seizoen 2000/01 is zijn contract bij FC Zwolle niet verlengd is hij teruggegaan naar de amateurs.

Bouwe Bekking
Zeiler

Bouwe Bekking (Deventer, 17 juni 1963) is een Nederlands zeiler. Hij is met name bekend vanwege zijn acht deelnames aan de Volvo Ocean Race, waarvan drie keer als schipper. Zijn acht deelnames zijn een internationaal record in de Volvo Ocean Race. In de editie van 2005-06 was hij schipper van de Movistar maar kon de race vanwege technische problemen aan het kielsysteem niet voltooien. In de wedstrijd van 2008-09 voer hij op het schip Telefonica Blue, waarmee hij als derde finishte. In de editie van 2014-15 behaalde hij als schipper van het Nederlandse Team Brunel een tweede plaats achter het zeilteam Abu Dhabi Ocean Racing. In de editie van 2017-18 was hij opnieuw schipper van Team Brunel. Bekking heeft overwinningen behaald in onder andere de Admiral's Cup, de Newport Bermuda Race, de Sydney to Hobart Yacht Race en de Sardinia Cup.

Namen die lijken op Bouwe

Douwe

Hoe spel ik de naam Bouwe?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • U Uppsala
 • W Washington
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • U Ursula
 • W Wendy
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • U Uniform
 • W Whiskey
 • E Echo

Zo spel je Bouwe met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u
gebarentaal letter w
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Bouwe in braille

b
o
u
w
e

Zo sein je Bouwe in morsecode

— · · ·
— — —
· · —
· — —
·

Zo sein je Bouwe met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u
nautische vlag letter w
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bouwe bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 5 letters