Walt Geboortekaartje naam Walt j2

Betekenis Walt

Hij die het legeer leidt, Heerser
Meer informatie

Geslacht

Walt wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Walt is Fries en Germaans.

Walt is afgeleid van de naam Walter

Naamsopbouw

Walt is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (w, l, t).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Walt

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Walt is een mooie, korte, stoere jongensnaam. Walt is een Friese naam van Germaanse afkomst. De jongensvoornaam Walt, Walter of Walther is afgeleid van het Oudgermaans "Walten". De betekenis is 'besturen, weiden, heersen' en "Heir", wat leger, massa betekent. Dus "die het leger leidt". De naam komt natuurlijk niet alleen voor in België, Nederland en Duitsland. De meest bekende drager is misschien wel Walt Disney. Maar ook dichter Walt Whitman, basketballer Walt Frazier en ijshockeyer Walt Bellamy zijn bekende dragers. In Nederland kennen we onder meer acteur Walt Klink. De naam Walt komt ook veelvuldig voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan wetenschapper Stephen Walt . Ook de achternaam Van der Walt is bekend, bijvoorbeeld bij de Zuid Afrikaanse operazanger Deon van der Walt. De naam Walt doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Walt Wallet, is de hoofdpersoon in de strip Gasoline Alley. Walt Lloyd is 1 van de hoofdpersonages in de serie Lost, Walt Longmire de hoofdpersoon in de serie Longmire, en Walt Stone speelt in de serie The Kane Chronicles.

Beroemdheden met de naam Walt

Walt Hansgen
Formule 1 coureur

Walt Hansgen (Westfield, New Jersey, 28 oktober 1919 - Orléans, Frankrijk, 7 april 1966) was een Formule 1-coureur uit de Verenigde Staten van Amerika. Hij reed in 1961 en 1964 2 Grands Prix voor de teams Lotus en Cooper

Walt Klink
Acteur

Walt Klink is een Nederlandse acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol als Nick in de televisieserie Brugklas (2019-2020). Tevens speelt hij de hoofdrol in de videoclip Smoorverliefd van Snelle.[1] Naast Craig Scott en Bill Barberis had Klink een hoofdrol in de korte film Barrière (Engelse titel: Barrier) die in mei 2020 verscheen voor het Zeeuwse filmproject De Slag om de Schelde in het kader van 75 jaar bevrijding.

Walt Bellamy
Basketbalspeler

Walter Jones Bellamy was een Amerikaans basketballer. Hij won met het Amerikaans basketbalteam de gouden medaille op de Olympische Zomerspelen 1960. Bellamy speelde voor het team van de Indiana University Bloomington, voordat hij in 1961 zijn NBA-debuut maakte bij de Chicago Packers.

Walt Frazier
Basketbalspeler

Walter "Clyde" Frazier is een voormalig Amerikaanse basketballer in de NBA. Hij speelde als point-guard. Als student speelde hij voor de Southern Illinois University Carbondale in Illinois. Tussen 1967 en 1977 speelde hij voor de New York Knicks.

Walt Elias Disney
Kunstenaar

Walter Elias Disney was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop. Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie.

Muziek met de naam Walt

Walt Mink
Artiest: Band

Walt Mink was een Amerikaans powertrio voor alternatieve rock, opgericht in St. Paul, Minnesota in 1989 door gitarist/singer/songwriter John Kimbrough, drummer Joey Waronker en bassist Candice Belanoff. De band bracht in de loop van hun achtjarige carrière vier studioalbums uit.

Namen die lijken op Walt

  -   Walid   -   Walten   -   Walter

Hoe spel ik de naam Walt?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • A Alfa
 • L Lima
 • T Tango

Zo spel je Walt met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Walt in braille

w
a
l
t

Zo sein je Walt in morsecode

· — —
· —
· — · ·

Zo sein je Walt met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Walt bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 4 letters