Arabella Geboortekaartje naam Arabella m2

Betekenis Arabella

om te bidden, vaardigheid
Meer informatie

Geslacht

Arabella wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Arabella is Schots

Naamsopbouw

Arabella is een lange naam en bestaat uit 8 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, a, e, a) en 4 medeklinkers (r, b, l, l).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Arabella

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Arabella heeft meerdere mogelijke voor wat betreft de oorsprong. De vroegste vermeldingen van deze naam gaan terug tot de 12e eeuw in Schotland. Daarom is deze naam hoogstwaarschijnlijk van Engelse oorsprong. Maar er zijn verschillende versies over hoe deze naam verscheen. Volgens de eerste versie verscheen de naam Arabella onder de groeiende invloed van het katholicisme in Europa in de middeleeuwen. De naam is afgeleid van het Latijnse "orabilis" ("orare" - om te bidden, "abili" - vaardigheid) en wordt geïnterpreteerd als "opgedragen aan gebed". Typisch, middeleeuwse dragers van deze naam zijn gedocumenteerd als Arabellas, Orabel [la] en Orabilia. Vervolgens veranderde de spelling van de naam onder invloed van de Latijnse spelling van het land Arabië. Volgens de volgende versie verscheen de naam Arabella in Groot-Brittannië door contact met de Fransen, maar onder invloed van de Schotse taal werd deze omgezet van het Latijnse "Amabilis" (wat "aantrekkelijk" betekent) in een naam. Tegelijkertijd verschenen er variaties - de namen Amabel en Anabel, die een vergelijkbare betekenis hebben. Alle drie de namen worden nog steeds gebruikt in de moderne tijd. In geval van Spaanse herkomst is de betekenis 'de kleine Arabische, de bruine'.

Beroemdheden met de naam Arabella

Arabella Morton
Actrice

Arabella Morton is een Australische actrice, vooral bekend van haar rol als Gael in de fantasie-avonturenfilm The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Haar andere opmerkelijke films zijn onder meer San Andreas en Seeking Sorrel Wood.

Bella Pollen
Modeontwerpster

Arabella Pollen is een Engelse modeontwerper en, zoals Bella Pollen, journalist en auteur van vijf romans die tussen 1997 en 2011 zijn gepubliceerd.

Boeken met de naam Arabella

Prinses Arabella is jarig!
Auteur:

Over prinses Arabella zijn al verschillende boeken verschenen. De koninklijke familie bestaat uit gekleurde mensen. Dat is bewust gedaan, want het oerwoud is om de hoek van het paleis! In Prinses Arabella is jarig vraagt de prinses, die alles al heeft, een olifant voor haar verjaardag. Maar dat cadeau bevalt minder goed dan ze dacht. Er zijn ook nog verhalen waarin de prinses naar school gaat, waarin ze haar kamer zelf wat opvrolijkt en een nieuwe titel over haar verliefdheid op prins Mimoen. Bij Prinses Arabella is jarig zijn ook vertelplaten verschenen.

Prinses Arabella gaat naar school
Auteur: Mylo Freeman

Het tweede prentenoek over prinses Arabella, waarin we haar vriendinnen prinses Ling en prinses Sofie leren kennen. Met 'Prinses Arabella is jarig' wist de kleine prinses duizenden kinderharten te veroveren. In dit tweede prentenboek gaat de parmantige prinses voor het eerst naar school. Arabella moet niet alleen leren lezen en tellen, ze moet ook leren buigen en lopen als een prinses. Dat is erg vermoeiend en lijkt niet altijd zinvol. Prinses Arabella snapt niet waarom je met een stapel spannende boeken op je hoofd zou rondwandelen als je er ook in kunt lezen. Ook dit boek eindigt met een verrassende pointe. Mylo Freeman illustreert als sinds 1993 fulltime. Haar eerste Arabella-boek is bekroond met een Leespluim en was een van de kerntitels van de Nationale Voorleesdagen 2008.

Films met de naam Arabella

Arabella (1984)

Arabella van Richard Strauss, dat zich afspeelt in Wenen in de jaren 1860, begint met gravin von Waldner die een waarzegster vraagt ​​haar familie te helpen redden van hun enorme schulden. De mysticus verzekert de gravin dat haar dochter, Arabella, in extreme rijkdom zal trouwen. Kort daarna smeekt een jonge officier genaamd Matteo Zdenka, de zoon van de Waldners (in feite een meisje dat als jongen is opgevoed), om hem te helpen Arabella te winnen; buiten het medeweten van Matteo, draagt ​​Zdenka in het geheim zelf een fakkel voor hem. Zdenka bepleit Matteo's zaak bij haar zus, maar Arabella wijst hem af, net als iedereen die haar hand heeft gevraagd. Ondertussen heeft de graaf een foto van Arabella naar de rijke Mandryka gestuurd, in de hoop een huwelijk te regelen. De neef van de rijke man, die ook Mandryka heet, heeft de brief onderschept en maakt zijn interesse in Arabella bekend aan de graaf. Op een groot bal ontmoet Arabella haar nieuwe aanbidder en wordt meteen met hem meegesleept en accepteert zijn voorstel. Echter, Mandryka hoort Zdenka een complot bedenken om Matteo in Arabella's slaapkamer te krijgen en denkt het ergste. In feite heeft Zdenka Matteo bedrogen; in de duisternis van de kamer denkt hij dat hij Arabella verleidt in plaats van Zdenka. Mandryka daagt Matteo uit voor een duel, maar Zdenka onthult de waarheid van haar bedrog. Matteo leert de waarheid kennen en neemt Zdenka als zijn eigendom en Arabella en Mandryka beloven hun trouw.

Arabella (1967)

Arabella is een film van regisseur Mauro Bolognini uit 1967. Arabella is een Italiaanse komische film in de Engelse taal, met in de hoofdrollen Virna Lisi, Terry-Thomas en James Fox. De film is een komische farce die zich afspeelt in Italië, waarin de interactie tussen Engelse en Italiaanse stereotypen wordt gespeeld.

Geografie met de naam Arabella

Stad: Irbid

Irbid (Arabisch: إِربِد), in de oudheid bekend als Arabella of Arbela (Άρβηλα in het Oudgrieks), is de hoofdstad en grootste stad van het gouvernement Irbid. Het heeft ook de op een na grootste grootstedelijke bevolking in Jordanië na Amman, met een bevolking van ongeveer 2.003.800. Irbid ligt ongeveer 70 kilometer (43 mijl) ten noorden van Amman op de noordelijke rand van de Gilead.

Namen die lijken op Arabella

Arabela

Hoe spel ik de naam Arabella?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali
 • B Bo
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa
 • B Bravo
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Arabella met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Arabella in braille

a
r
a
b
e
l
l
a

Zo sein je Arabella in morsecode

· —
· — ·
· —
— · · ·
·
· — · ·
· — · ·
· —

Zo sein je Arabella met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Arabella bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A