Rianne Geboortekaartje naam Rianne m2

Betekenis Rianne

Geliefde, Schone, Welgevormd, Druppel van de zee, (van Maria) Koningin, godin, puur (van Welshe Rhiannon) Afkomstig uit Adria (van Adrianus)
Meer informatie

Geslacht

Rianne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rianne is Keltisch, Nederlands en Welsh.

Naamsopbouw

Rianne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, a, e) en 3 medeklinkers (r, n, n).

Populariteit van de naam Rianne

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rianne tussen 1981 en 2005.

 • Rianne is 10x gegeven als voornaam in 2005

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rianne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rianne is een mooie en veelzijdige meisjesnaam. Veelzijdig, omdat de verklaring voor naam in meerdere oorsprongen te vinden is. Allereerst is de naam Rianne, net als de namen Ria, Rianna en Riet, een afgeleide van de naam Maria. Dan is de betekenis Druppel van de zee, of Ster van de zee, of Welgevormd (de naam Maria heeft vele uitleggen). De naam Rianne kan ook zijn afgeleid van de Welshe naam Rhiannon, wat 'Grote koningin' of "goddelijk vrouwelijk" betekent en het meest wordt geassocieerd met Rhiannon, een semi-mythische Welshe koningin uit de donkere tijd (volgens sommigen een Keltische godin), prominent aanwezig in Welshe teksten zoals de Mabinogi. in het Welsh. In de Welshe mythologie was Rhiannon de godin van de vruchtbaarheid en de maan. In de Welshe mythologie was Rhiannon de godin van de vruchtbaarheid en de maan. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank kan de naam Rianne ook een vrouwelijke verkorting van Adrianus zijn, of combinatie van Ria of Rie en Anna. De naam Rianne komt in meerdere landen voor, ouders in de UK, VS, Canada en Denemarken weten de naam goed te vinden. Maar RIanne is toch vooral een naam voor Nederlandse en Belgische meisjes. De meeste bekende dragers van de naam komen dan ook bij ons vandaan. Rianne Guichelaar is een bekende waterpolo speler, Rianne de Vries een short tracker en Rianne van Rompaey een bekend model.

Beroemdheden met de naam Rianne

Rianne van Rompaey
Model

Rianne Frida Loes Van Rompaey is een Nederlands fotomodel. Vogue heeft haar een topmodel genoemd. Ze is een van de 50 modellen die op de cover van het 50-jarig jubileumnummer van Vogue Italia verscheen. Ze verscheen ook solo op een Vogue Italia-cover in maart 2016.

Rianne Sigmond
Roeister

Rianne Sigmond (Schiedam, 2 mei 1984) is een Nederlandse roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland bij verschillende grote internationale wedstrijden.

Rianne Letschert
Wetenschapper

Rianne Monique Letschert (Doetinchem, 13 september 1976) is een Nederlandse wetenschapper. Zij was hoogleraar victimologie en internationaal recht aan de Tilburg University en daarna rector magnificus aan de Universiteit Maastricht. Per 1 november 2021 volgde ze Martin Paul op als voorzitter van het college van bestuur van de UM.

Rianne de Vries
Schaatster

Rianne de Vries (Heerenveen, 14 december 1990) is een Nederlands shorttrackster. Op het Nederlands kampioenschap shorttrack won De Vries in 2013, 2014 en 2015 de bronzen medaille. Op de Europese kampioenschappen shorttrack 2015 won de Nederlandse ploeg, met De Vries, een zilveren medaille.

Boeken met de naam Rianne

Een Nieuwe Vriendin, Belevenissen Van Rianne & Joanne
Auteur: Jannie Koetsier-Schokker

Een Nieuwe Vriendin, Belevenissen Van Rianne & Joanne is een mooi kinderboek van Jannie Koetsier-Schokker. Joanne woont met haar ouders, zus en broertje op een boerderij. Er komt een nieuw meisje bij haar in de klas. Ze heet Rianne. Joanne en Rianne worden dikke vriendinnen. Op de boerderij is altijd wel iets te doen en te beleven. Samen maken ze allerlei leuke en spannende avonturen mee. Als Annet, het zusje van Joanne,moet worden geopereerd, breekt er een spannende tijd aan. Dit is deel 1 in de serie 'De belevenissen van Rianne en Joanne'. Het boek werd geïllustreerd door Jaap Kramer.

Muziek met de naam Rianne

Rianne
Artiest: Philip Catherine

Rianne is een nummer dat door verschillende artiesten is uitgebracht. Eerst door het Kenny Drew Quartet (1983), daarna door Philip Catherine en meest recent door Noël Akchoté

Namen die lijken op Rianne

Lianne   -   Raina   -   Raine   -   Ratna   -   Reina   -   Reine   -   Reyna   -   Rhona   -   Riana   -   Rianna   -   Roana

Hoe spel ik de naam Rianne?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Rianne met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Rianne in braille

r
i
a
n
n
e

Zo sein je Rianne in morsecode

· — ·
· ·
· —
— ·
— ·
·

Zo sein je Rianne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rianne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 6 letters