Flip Geboortekaartje naam Flip j2

Betekenis Flip

Liefhebber Van Paarden, Houdt van paarden (van Griekse (philos (φίλος) = "vriend" en hippos (ἵππος) = "paard")
Meer informatie

Geslacht

Flip wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Flip is Grieks en Nederlands.

Flip is afgeleid van de naam Philip

Naamsopbouw

Flip is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (f, l, p).

Populariteit van de naam Flip

Flip is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Flip tussen 2013 en 2023. De naam Flip is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Flip is 32x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Flip

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Flip is een mooie jongensnaam. Flip is, net als de naam Filip, een Nederlandse, Scandinavische en Oost Europese variant van de naam Philip. De naam is vergelijkbaar met onze Flipsen, en Philip/Phillip. De naam Philip is een Griekse jongensnaam en betekent "liefhebber van paarden". Het is een vorm van de Griekse naam Philippos, wat zoveel betekent als "paardenliefhebber" (philos (φίλος) = "vriend" en hippos (ἵππος) = "paard"). Het is een vrij oude Griekse naam die al werd gedragen door vijf koningen van Macedonië. Philip, de naam van een van de 12 apostelen, is nog steeds favoriet bij ouders die op zoek zijn naar een solide jongensklassieker die minder neutraal is dan Robert of John en meer onderscheidend is dan Daniël of Matthew en veel historische, koninklijke banden heeft. Beroemde dragers zijn onder meer Sint Filips en koning Filips de Grote, die de vader was van Alexander de Grote, en er zijn talloze andere Franse en Spaanse heersers met de naam Filips. Maar dankzij de hertog van Edinburgh heeft Philip een zekere ingebouwde reserve, enigszins rechtlijnig en bezadigd. Als het op bijnamen aankomt, ben je niet beperkt tot de Phil uit het midden van de eeuw - meer levendige zijn onder meer Pip en Flip. De naam kan ook worden gespeld als Phillip; die spelling wordt consequent bijna precies evenveel gebruikt als deze spelling, en in 2017 waren er precies zoveel baby Phillips als baby Philips. Er zijn enorm veel varianten van de naam, waaronder Fieliep, Filiep, Filipe, Filips, Filippe, Filippus, Fliep, Fliepe, Flip, Flippe, Fluppe, Philiep, Phillippe en Philippus. Snel terug naar de naam Flip. In Nederland en België geven ouders vaker de naam Filip dan de naam Flip. En beide namen nemen weer toe in populariteit. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Vlaanderen en Nederland. Flip Kowlier is een bekende Vlaamse muzikant. Flip van der Kuil een bekende Nederlandse televisie maker. Leuke trivia over de naam Flip: Wesley Eric Weston (Houston, 3 maart 1981), beter bekend onder zijn alias Lil' Flip, is een Amerikaanse rapper. Flip Records is een muzieklabel uit Los Angeles uit de jaren vijftig met rhythm & blues en doo-wop. Flip is ook een personage, en tevens de beste vriend van hoofdrolspeler Jommeke uit de gelijknamige Vlaamse stripreeks Jommeke.De Flip is een discipline in verschillende sporten en acrobatiek, zo heb je bijvoorbeeld de back flip en de wall flip. De FLIP (FLoating Instrument Platform) is ook een onderzoeksplatform van de US Office of Naval Research

Beroemdheden met de naam Flip

Flip van der Kuil
Regisseur

Flip van der Kuil (Amsterdam, 15 april 1980) is een Nederlands film- en televisiemaker. Hij is medebedenker van de New Kids-serie en -films, waarin hij tevens de rol van Barrie Butsers speelde.

Flip Kowlier
Muzikant

Flip Kowlier, geboren als Filip Cauwelier (Izegem, 1976), is een Vlaamse singer-songwriter, bassist en schrijver. Hij zingt en rapt in het West-Vlaams (het dialect van West-Vlaanderen). Naast zijn solocarrière is Kowlier ook lid van de West-Vlaamse hiphopgroep 't Hof van Commerce en frontman (zang, gitaar, bas) van Ertebrekers. In de jaren negentig was hij bassist in de groep My Velma.

Flip
Stripfiguur

Flip is een personage, en tevens de beste vriend van hoofdrolspeler Jommeke uit de gelijknamige Vlaamse stripreeks Jommeke. Hij is jarig op 12 oktober en heeft een weegschaal als sterrenbeeld, zoals in De Kikiwikies te lezen is.

Lil' Flip
Rapper

Wesley Eric Weston (Houston, 3 maart 1981), beter bekend onder zijn alias Lil' Flip, is een Amerikaanse rapper.

Boeken met de naam Flip

De avonturen van Flip de Muis
Auteur: Eveline Verbaan

De avonturen van Flip de Muis gaan over een lief klein grijs ondeugend muisje dat allerlei avonturen beleeft in het bos. Hij heeft een hoop vriendjes zoals de eekhoorntjes, de vissen en vogeltjes, Meneer Boom, Gijsje het muisje en natuurlijk zijn beste vriendin Mollie. Maar zijn papa en mama zijn het belangrijkste voor hem. Het is echt een muisje waar je van gaat houden. En welk kind wil nou niet betoverd worden voor het slapen gaan.....?Door de vele illustraties en korte verhaaltjes, is dit een leuk boekje voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar. Dit boekje bevat 10 vrolijke verhaaltjes.

Flipje
Auteur: Jamfabriek ‘De Betuwe’

De avonturen van Flipje of Flipje is een Nederlandse stripreeks met de gelijknamige, fictieve figuur in de hoofdrol. Deze strip is van 1935 tot 1953 getekend als tekststrip. Tussen 2002 en 2015 verschijnen er vijf nieuwe stripboeken. In 2010 verschijnen er tevens twee verhalenboeken van Flipje bij Uitgeverij Holland. Het titelpersonage dient als mascotte, oorspronkelijk van de in Tiel gevestigde jamfabriek De Betuwe en later van de stad Tiel. Hij werd in 1935 bedacht. In Tiel wordt hij onder andere geëerd met een museum, een standbeeld en stripfragmenten op bankjes in en rond het centrum.

Muziek met de naam Flip

The Flip
Artiest: Hank Mobley)

The Flip (1969) is een muziekalbum van jazzsaxophonist Hank Mobley. Het bevat optredens van Mobley met vier in Europa gevestigde muzikanten: trompettist Dizzy Reece, trombonist Slide Hampton, pianist Vince Benedetti, bassist Alby Cullaz en drummer Philly Joe Jones.

Flip
Artiest: Nils Lofgren

Flip is een muziekalbum van Nils Lofgren uit 1985 dat hij produceerde met Lance Quinn. Alle nummers werden door Lofgren zelf geschreven. De muziekstijl is in te delen in poprock en new wave, stijlen die in die jaren hoogtij vierden. Het is zijn eerste album bij Columbia Records en het bereikte in verschillende landen de hitlijsten. Hierna bracht hij nog een livealbum uit dat hij ook in dat jaar had laten opnemen, en speelde hij vervolgens zes jaar lang bij Bruce Springsteen.

Organisaties met de naam Flip

Platenmaatschappij: Flip Records

Flip Records was een Amerikaans platenlabel uit de jaren vijftig, waarop rhythm & blues en doo-wop uitkwam. Het werd opgericht door Max en Lilian Feirtag, die ook een muziekuitgeverij hadden (Limax Music). Het label was actief van 1954 tot 1963. Er kwamen platen uit van onder meer The Six Teens, Donald Wood en The Elgins. Richard Berry nam voor het label de oorspronkelijke versie op van "Louie Louie" (1957). Andere artiesten scoorden er later flink mee, maar Berry's single haalde geen hitparadenotering. In 2000 verkreeg het Britse Ace Records de rechten van de catalogus en sindsdien brengt dit label muziek van Flip Records uit op cd.

Namen die lijken op Flip

Flint

Hoe spel ik de naam Flip?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • L Liverpool
 • I Italia
 • P Paris

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • P Patrick

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • L Lima
 • I India
 • P Papa

Zo spel je Flip met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter p

Zo schrijf je Flip in braille

f
l
i
p

Zo sein je Flip in morsecode

· · — ·
· — · ·
· ·
· — — ·

Zo sein je Flip met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter p

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Flip bekijken?

Top 10 jongensnamen met een F

Top 10 jongensnamen met 4 letters