Noah Geboortekaartje naam Noah j2

Betekenis Noah

Rust, troost, vrede
Meer informatie

Geslacht

Noah wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Noah is Hebreeuws

Naamsopbouw

Noah is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (n, h).

Populariteit van de naam Noah

Noah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Noah tussen 1996 en 2023. De naam Noah is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Noah is 888x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 19x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Noah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Noah is een Hebreeuwse jongensnaam. De naam Noah is afgeleid van Noach. Het is hoogstwaarschijnlijk van Babylonische oorsprong van het woord "nukhu", dat 'rust' betekent. Een andere verklaring zegt dat het is afgeleid van de Hebreeuwse wortel die "troost" (nahum) betekent, waarbij de laatste medeklinker is weggelaten. Bij de meeste mensen is het Bijbelse verhaal van Noach wel bekend. De naam Noah is verbonden met het bijbelse verhaal van de zondvloed, de grote overstroming (hoofdstukken 06-09 van het eerste boek Genesis). Ook in omringende culturen zijn soortgelijke verhalen overgeleverd; beroemd is bijvoorbeeld het Babylonische Gilgamesj-epos uit ca 1700 voor Christus. Geleerden gaan ervan uit dat er ooit zo'n grote zondvloed moet zijn geweest, en dat de bijbelse vertellers daarvan de betekenis proberen te doorgronden in het licht van Gods plan met de mensen. De naam Noah (en variant Noa) scoort de laatste jaren top 3 positie bij ouders in Nederland. Van 2013 tot 2015 was de naam de meest populaire voornaam voor mannelijke baby's in de VS. In 2013 was ook het de derde meest populaire naam voor babyjongens in Australië. En wist je dat de naam niet alleen in de Westerse wereld populair is? Hieronder volgt een lange lijst met de 'vertaling' van Noah in andere talen: - Arabisch: نُوحْ (Nūḥ) - Armeens: Նոյ (Noy) - Bulgaars: Ноа (Noа) - Catalaans: Noè - Tsjechisch: Noe - Perzisch: Noa - Fins: Nooa - Frans: Noé - Georgisch: ნოე (Nee) - Grieks: Νώε (Noé) - Hebreeuws: נֹחַ (Noach) - Hindi: नूह (Nooh) - Hongaars: Noé - IJslands: Nói - Iers: Naoi - Italiaans: Noè - Lets: Noass - Litouws: Nojus - Pools: Nee - Portugees: Noé - Roemeens: Noe - Russisch: Ной (Noy) - Spaans: Noé - Servisch: Noje (Noye) - Telugu: నోవహు (Novahu) - Turks: Nuho - Yoruba: Noa en last but not least - Tamil: Nagan

Beroemdheden met de naam Noah

Noah Wyle
Acteur

Noah Centineo
Acteur

Noah Gregory Centineo is een Amerikaanse acteur, stemacteur en model. Hij is vooral bekend om zijn rollen als Jesus Adams Foster in de laatste drie seizoenen van de televisieserie The Fosters.

Noah Beck
Tik Tok ster

Noah Timothy Beck is een Amerikaanse persoonlijkheid op sociale media die vooral bekend staat om zijn inhoud op TikTok. In 2019 was Beck middenvelder voor het herenvoetbal van Portland Pilots.

Noah Schnapp
Acteur

Films met de naam Noah

Noah (2014)

In een wereld zonder hoop, regen en gewassen krijgt Noah de onmogelijke opdracht om het leven op aarde te redden van deze allesverwoestende overstroming. Noah bouwt een ark om zijn familie en zoveel mogelijk dieren te redden. Dan moet hij nog de apocalyptische vloedgolf zien te overleven.

Namen die lijken op Noah

Joah   -   Neo   -   Nio   -   Noa   -   Noam   -   Noan   -   Noé   -   Noï   -   Nox   -   Noy   -   Nyo   -   Nyx

Hoe spel ik de naam Noah?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Noah met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Noah in braille

n
o
a
h

Zo sein je Noah in morsecode

— ·
— — —
· —
· · · ·

Zo sein je Noah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Noah bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 4 letters