Shadi Geboortekaartje naam Shadi j2

Betekenis Shadi

Kenniszoeker, Zanger (Arabisch), Geluk, Vrede, Verrukking (afgeleid van het Midden-Perzisch en Oud-Perzisch "šâd > šâdi)
Meer informatie

Geslacht

Shadi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Shadi is Arabisch en Perzisch.

Shadi is afgeleid van de naam Chadi

Naamsopbouw

Shadi is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (s, h, d).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Shadi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Shadi is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een genderneutrale naam dus! Dit komt met name doordat Shadi in het Arabisch vooral een jongensnaam is (vrouwelijke vorm is dan Shadiya of Shadya), maar in het Perzisch een typische meisjesnaam is. In de meeste landen is Shadi overwegend de naam voor een zoontje. De naam wordt vaak gegeven door ouders in Frankrijk, de VS, Italië en Canada. 3 van de 4 keer is het de naam voor een pasgeboren jongentje. In Nederland en België is het ongeveer 2 van de 3 keer de naam voor een zoon. De betekenis van de naam Shadi is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Shadi, ook gespeld als Chadi of Shady, betekent in het Arabisch "zoeker naar kennis". In een andere verklaring is de naam Shadi (Arabisch schrift: شادي) een islamitische jongensnaam met de betekenis "zanger" of 'tovenaar". Het is geen korannaam, maar moslims kunnen de naam zeker kiezen en gebruiken omdat het een goede of neutrale betekenis heeft. Shadi (Perzisch: شادی) is ook een Perzische vrouwelijke voornaam. De naam vertaalt naar "geluk" of "vreugde" in het Engels. Deze naam is afgeleid van het Midden-Perzisch en Oud-Perzisch "šâd > šâdi", wat "vreugde, geluk, vreugde, feest, plezier, verrukking" betekent. Er zijn bekende dragers van de naam in oude tijden en huidige tijden Shadi Beg was een Khan in de 14e eeuw (Een Khan is een titel voor vooral een Mongoolse of Turkse leider die heerst over een kanaat. Het woord betekent heerser, maar wordt soms ook vertaald als koning). Shady El Nahas is een judoka uit Canada en Shadi Jamil een beroemde zanger uit Syrië. Leuke weetjes over de naam Shadi: Shadi is ook een bekende achternaam. Bijvoorbeeld zoals bij de Iraanse roeier Mohsen Shadi. Shadi is ook een dorp in het landelijke district Dasht-E Taybad, district Miyan Velayat, provincie Taybad, provincie Razavi Khorasan, Iran.

Beroemdheden met de naam Shadi

Mohsen Shadi
Roeier

Mohsen Shadi ( Perzisch : محسن شادی نقده; geboren 17 juni 1988 in Naghadeh) is een Iraanse roeier.

Shadi Jamil
Zanger

Shadi Jamil (Arabisch: شادي جميل) (geboren 22 september 1955) is een Syrische zangeres uit Aleppo die gespecialiseerd is in het Qudud Al Halabiyya-genre. Shadi staat bekend als een van de beste Arabische zangers, vooral in het Midden-Oosten.

Shadi Ghadirian
Fotografe

Shadi Ghadirian (geboren in 1974) is een Iraanse hedendaagse fotograaf. Haar werk is beïnvloed door haar ervaringen als moslimvrouw in het hedendaagse Iran, maar haar werk heeft ook betrekking op het leven van vrouwen over de hele wereld.

Shadi Beg
Koning

Shādī Beg was Khan van de Gouden Horde van 1399 tot 1407. Hij was de beschermeling van de almachtige beglerbeg Edigu.

Shadi Bartsch-Zimmer
Wetenschapper

Shadi Bartsch-Zimmer (geboren 17 maart 1966) is een Amerikaanse academicus en is de Helen A. Regenstein Distinguished Service Professor of Classics aan de Universiteit van Chicago. Ze bekleedde eerder professoraten aan de University of California, Berkeley en Brown University, waar ze de W. Duncan MacMillan II Professor of Classics was.

Shadi Abdel Salam
Filmmaker

Shadi Abdel Salam (Arabisch: شادي عبد السلام,) was een Egyptische filmregisseur, scenarioschrijver en kostuum- en decorontwerper. The Night of Counting the Years werd uitgebracht in 1969. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontdekking van 40 koninklijke mummies in 1881 in Thebe, de hoofdstad van het faraonische rijk.

Shadi Amin
Activiste

Shadi Amin is een Iraanse schrijver en activist. Ze werd begin jaren tachtig gedwongen Iran te verlaten vanwege haar politieke activiteiten. Amin leeft momenteel in ballingschap in Duitsland.

Geografie met de naam Shadi

Dorp: Shadi

Shadi (geromaniseerd als Shādī; ook bekend als shād) is een dorp in het landelijke district Dasht-E Taybad, district Miyan Velayat, provincie Taybad, provincie Razavi Khorasan, Iran. Er wonen ongeveer 75 mensen.

Namen die lijken op Shadi

Chadi

Hoe spel ik de naam Shadi?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • H Hidde
 • A Ali
 • D Daniël
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • H Hotel
 • A Alfa
 • D Delta
 • I India

Zo spel je Shadi met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Shadi in braille

s
h
a
d
i

Zo sein je Shadi in morsecode

· · ·
· · · ·
· —
— · ·
· ·

Zo sein je Shadi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Shadi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters