Unisex namen

Ga direct naar beginletter:

A Namen met een A
B Namen met een B
C Namen met een C
D Namen met een D
E Namen met een E
I Namen met een I
Isa
J Namen met een J
K Namen met een K
L Namen met een L
M Namen met een M
N Namen met een N
Q Namen met een Q
R Namen met een R
S Namen met een S

Unisex naam voor jouw kindje

Het bepalen van de naam van jullie ongeboren baby is wellicht een van de belangrijkste keuzes van je leven. Hoe vind je precies een leuke naam en wat betekenen de namen precies? Wil jij liever niet zomaar een jongensnaam of meisjesnaam geven, maar een bewuste keuze hierin maken? Lees dan gauw verder over de keuze voor unisex namen.

Wat betekent een unisex voornaam?

Wat betekent unisex eigenlijk precies op het gebied van namen? Een uniseks naam is een voornaam dat zowel voor een jongen als voor een meisje gebruikt kan worden. Deze namen hebben niet een overduidelijke mannelijke of vrouwelijke lading. Waar het bij de naam Sophie of Harry al snel duidelijk is of het om een jongen of een meisje gaat, is dat bij uniseks namen zoals Jessy of Bo niet.

Waarom unisex?

Waarom zou je de keuze maken om jouw kind een unisex voornaam te geven? In veel gevallen is het simpelweg omdat de naam mooi is, maar in onze huidige tijd geven veel mensen ook bewust een unisex naam aan hun kindje. Zo wordt een kindje niet opgegroeid met direct een gendernorm. Ook ouders die het geslacht van de baby nog niet willen weten tot de geboorte, hebben ook vaak de voorkeur voor een unisex naam.

Unisex naam en vernoemen

Ook worden unisex namen gebruikt wanneer ouders de baby bijvoorbeeld willen vernoemen. De naam Jan kan namelijk zowel vernoemd worden naar Jean en is hierbij een perfecte unisex naam. Bij het vernoemen van het kind komt dan net wat extra creativiteit kijken.

Populaire uniseks namen

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor namen die zowel voor een jongen als voor een meisje kunnen? Wij hebben een aantal leuke unisex kindernamen op een rijtje gezet:

– Jip
– Bobby
– Sanne
– Indie
– Elliot

Gewicht van de naam

Ouders die hun zoon of dochter een gewichtige naam willen geven, vinden het wellicht moeilijk om een unisex naam te kiezen. Een krachtige mannelijke naam geeft natuurlijk net wat meer gewicht en status. Toch zijn er veel uniseks namen die zeker een krachtige uitstraling hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bo of Beau?

Ben je er nog niet uit welke naam je jouw kindje wilt geven? Probeer eens een unisex naam.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet