Unisex namen: mooi en bijzonder

De mooiste unisex namen voor jouw kindje

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Genderneutrale namen zijn babynamen die voor zowel jongens als meisjes geschikt zijn. Deze unisex namen worden de laatste jaren steeds populairder. En dat snappen we helemaal, want genderneutrale namen zijn vaak heerlijk stoer en origineel. Perfect dus voor ouders die een mooie, bijzondere babynaam zoeken. En wil je het geslacht een verrassing laten? Dan hoef je maar één naam te verzinnen voor je kindje. Ideaal! Spreken unisex namen jou aan, maar heb je eigenlijk nog geen idee wat je precies wil? Gebruik dan onze handige babynamen inspiratie tool. Filter eenvoudig op de betekenis en oorsprong van een naam. Of vul je gewenste begin- en eindletters alvast in. Zo helpen we je graag een handje bij het vinden van dé perfecte unisex naam.

Zoeken

Unisex babynaam inspiratie

Unisex namen op alfabet

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?
Geboortekaartje neutraal

Waarom genderneutrale namen?

We noemden het hierboven al: uniseks namen zijn vaak hartstikke mooi en stoer, maar ook lekker apart. Het is dus geen wonder dat genderneutrale namen al jaren hun opmars maken. Maar ouders kunnen ook bewust kiezen voor een unisex naam. Veel ouders vinden het bijvoorbeeld een fijne gedachte om gendernormen bij de opvoeding los te laten. Zo krijgen jongens ook poppen om mee te spelen en meisjes kunnen zich uitleven met speelgoedautootjes. Deze trend zie je ook terug in babykleertjes en het interieur van babykamers. In plaats van roze en blauw, gaan veel ouders tegenwoordig voor natuurlijke herfst tinten en kleuren als geel en groen. Met mooie non binaire namen sluiten ouders dus perfect aan op deze trend. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoere unisex namen als Charlie en Quinn?

Eigenlijk zijn unisex namen al een trend op zich, maar binnen al die mooie genderneutrale namen zijn er ook weer verschillende tendensen te vinden. Zo zien we opvallend veel korte unisex namen, zoals Sam en Lou. Daarnaast vinden we in de uniseks namen top 10 veel internationale babynamen. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse naam Riley en de Arabische naam Nouri. Maar ook Franse en Italiaanse namen passeren de revue, zoals Beau en Luca. Tot slot zien we dat veel ouders voor een unieke, zeldzame babynaam gaan. Wij hebben een aantal opvallende trends op het gebied van unisex namen voor je uitgelicht.

Korte unisex namen

Korte unisex namen kom je overal tegen. In de top 25 unisex namen is er geen enkele naam te vinden die meer dan twee lettergrepen heeft. Maar ook unisex namen met maar één lettergreep keren regelmatig terug, zoals Lux en Bo. Daarnaast zijn babynamen met maar drie letters vaak heel tof. Denk bijvoorbeeld aan Jip en Noa. Het leuke aan korte babynamen is dat ze vaak lekker edgy en krachtig klinken. Denk je dat jouw jongen of meisje een klein dondersteentje wordt? Dan zijn korte unisex namen perfect voor jouw kindje.

 • Zoek je een naam met een stoere betekenis? In de babynamen inspiratie tool kun je ook filteren op betekenis. Filter bijvoorbeeld op betekenissen als ‘sterk’ of ‘leeuw’.

Genderneutrale namen: Engels en internationaal

Veel babynamen in de uniseks namen top 10 zijn internationaal. Louen is bijvoorbeeld een prachtige Keltische naam voor jongens en meisjes. Qua unisex namen doen vooral Engelse babynamen het goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bobby, Teddy en Marley? Wat opvalt is dat veel Engelse unisex namen op een -y eindigen. Door de Engelse klank zijn deze namen stoer genoeg voor jongens, maar door de eindletter hebben ze iets vrolijks, waardoor ze ook perfect voor meisjes zijn. Andere mooie internationale unisex namen zijn Bodi, Dani en Kaya. Ook Hebreeuwse namen mogen niet ontbreken als we het over unisex namen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Ezra/Esra en Jaimy. Wij zijn fan!

Bijzondere uniseks namen

Genderneutrale namen hebben vaak iets unieks. Ouders die hun kindje een unisex naam willen geven, denken daar meestal goed over na en komen zo tot mooie, creatieve ideeën. Er zijn dan ook heel veel prachtige zeldzame namen te vinden die voor jongens en meisjes geschikt zijn. Zo is Bowie een stoere Schotse unisex naam. En wat dacht je van Senna en Novi? Superleuke namen voor jongens en meisjes. Andere aparte unisex namen zijn Aiko, Jazz, Rio en Imre. Allemaal geweldige originele en eigenzinnige namen die niet veel voorkomen in Nederland. Daarnaast hebben ze vaak ook een bijzondere betekenis. Zo betekent Imre ‘macht’ en ‘kracht’. Stoer!

De 100 populairste unisex namen

Heb je voor jezelf al een uniseks namen top 10 gemaakt? Dan is het slim om te checken welke unisex namen vandaag de dag het vaakst gekozen worden. Want misschien is jouw favoriete naam al heel erg in trek, of je bent juist lekker origineel. Daarom hebben we de 100 populairste unisex namen in Nederland voor je op een rijtje gezet.

 1. Noa(h)
 2. Luca
 3. Sem
 4. Sam
 5. Isa
 6. Nova
 7. Bo
 8. Jip
 9. Lou 
 10. Charlie
 11. Kai
 12. Noé
 13. Jayden
 14. Dani
 15. Lio
 16. Roan
 17. Lenn
 18. Melle
 19. Ezra
 20. Quinn
 21. Bowie
 22. Puck
 23. Robin
 24. Novi
 25. Beau
 26. Bodhi
 27. Riley
 28. Senna
 29. Logan
 30. Marley
 31. Demi
 32. Mace
 33. Luka
 1. Lowen
 2. Jules
 3. Alex
 4. Anne
 5. Joa
 6. Bobby
 7. Jackie
 8. Noël
 9. Bodi
 10. Jamie
 11. Ali
 12. Kay
 13. Lío
 14. Miran
 15. Lux
 16. Zoey
 17. Indy
 18. Bobbi
 19. Coco
 20. Nouri
 21. Eden
 22. Izzy
 23. Vesper
 24. Gabriel
 25. Juda
 26. Marly
 27. Micha
 28. Eli
 29. Riv
 30. Teddy
 31. Joey
 32. Manu
 33. Sami
 1. Jaydi
 2. Nour
 3. Diede
 4. Nowi
 5. Sil
 6. Sammie
 7. Jaimy
 8. Louie
 9. Jona
 10. Silke
 11. Doris
 12. Lennon
 13. Chris
 14. Noï
 15. Joes
 16. Loet
 17. Jessie
 18. Louèn
 19. Len
 20. Marijn
 21. Jule
 22. Maan
 23. Arya
 24. Bobbie
 25. Maxime
 26. Lenny
 27. Antoni
 28. Kae
 29. Revi
 30. Royce
 31. Billie
 32. Eef
 33. Puk
 34. Scottie

Vind de ultieme unisex naam met de inspiratie tool

Het bepalen van de naam van jullie baby is misschien wel een van de belangrijkste én leukste keuzes van je leven. En het wordt extra bijzonder als je besluit voor een mooie unisex naam te kiezen. Maar hoe vind je nou een leuke genderneutrale naam en wat betekenen al die toffe unisex namen precies? Daarvoor hebben we bij Babynamen de unisex namen inspiratietool bedacht. Hoe het werkt? In de tool selecteer je eenvoudig op betekenis, oorsprong en eigenschappen van jouw ideale unisex naam. Zoek je bijvoorbeeld een naam die met een ‘z’ begint? Dan filter je de namen op deze beginletter. Hou je misschien van Franse namen? Dan selecteer je ‘Frans’ bij de oorsprong van de naam. Zo heb je meteen een aantal toffe opties voor de ultieme unisex babynaam. Handig, toch?

De mooiste unisex naam kiezen

We hopen dat je qua unisex namen al aardig op weg bent in het kiezen van de allermooiste babynaam. Voor je het definitieve besluit neemt, geven we je nog een paar laatste tips:

 • Vraag jezelf af of de babynaam bepaalde associaties oproept.
 • Spreek de naam hardop uit en bedenk of hij goed bij de achternaam past.
 • Bepaal of de naam goed bij die van eventuele broertjes en zusjes past.
 • Laat de babynaam minstens een maand bezinken.

We hopen dat we je zo al wat richting hebben gegeven. En of je nu voor unisex namen, meisjesnamen of jongensnamen gaat, het allerbelangrijkste is dat je een naam kiest die goed bij jullie past. Lees ook eens ons handige stappenplan voor het kiezen van een babynaam. Wil je meer inspiratie voor de mooiste unisex namen, meisjesnamen en jongensnamen? Duik dan eens in ons babynamen blog, boordevol tips en ideeën op het gebied van babynamen.

Ga direct naar beginletter:

G Namen met een G
O Namen met een O
Q Namen met een Q
U Namen met een U
Uli
V Namen met een V
W Namen met een W
X Namen met een X
Y Namen met een Y
Z Namen met een Z

Trendy unisexnamen

Zoeken

Win gratis geboortekaartjes

Wij hebben een leuke actie waar jij aan mee kunt doen om gratis geboortekaartjes te winnen.