Rumi Geboortekaartje naam Rumi u2

Betekenis Rumi

Vasthouden, Schoonheid, Lapis lazuli (edelsteen), Mooie flow
Meer informatie

Geslacht

Rumi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rumi is Japans

Naamsopbouw

Rumi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, i) en 2 medeklinkers (r, m).

Populariteit van de naam Rumi

Rumi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rumi in 2023. De naam Rumi is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Rumi is 12x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rumi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rumi is een prachtige, edele naam. De naam Rumi is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam, helemaal uniseks dus!. In bijvoorbeeld de VS en Duitsland geven ouders de naam even vaak aan een zoontje als aan een dochter. In Engeland en Denemarken wat vaker aan een zoontje. In Zweden en Australië weer bijna uitsluitend aan een dochtje. De naam Rumi heeft verschillende betekenisssen. De naam kan zijn afgeleid van het Japans留(ru) wat "vasthouden, vastmaken" betekent. Het kan ook zijn afgeleid van 瑠(ru) wat "lapis lazuli" betekent (Lapis lazuli is een een edelsteen, zie verderop. Het is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. ). Het kan ook komen van 流(ru) wat "flow, stroom (als in stroming van een rivier)" betekent gecombineerd met 美(mi) wat "mooi" betekent. Net als de oneindige gratie van een stromende rivier, zal uw kleine kostbare edelsteen zeker een grote schoonheid zijn - zowel van binnen als van buiten. Geef de baby een naam die dat alles omvat en kies Rumi. Deze korte maar lieve vrouwelijke naam heeft dus een paar betekenissen: 'schoonheid', 'stroom of stroom' en 'lapis lazuli'. Al deze verschillende betekenissen zijn mogelijk vanwege de verschillende kanji-letters die worden gebruikt om de naam in het Japans te spellen. Als je wilt dat je kleine schat zich verbonden voelt met zijn erfgoed en cultuur, dan zal deze naam ongetwijfeld helpen. Liefhebbers van literatuur zouden Rumi ook kunnen associëren met de beroemde 13e-eeuwse mysticus en dichter, wiens gedichten zijn beschreven als enkele van de beste ter wereld. Het beroemdste Rumi-gedicht, "The Diver's Clothes Lying Empty", heeft veel moderne literaire werken geïnspireerd, waaronder een roman met een vergelijkbare titel van Vendela Vida.Het voelt toepasselijk dat een naam met zoveel unieke bijvoeglijke naamwoorden en omschrijvingen in de betekenis verbonden is met een van 's werelds meest vooraanstaande creatievelingen. Je kleintje zal zeker geïnspireerd worden door hun ongelooflijke nieuwe naam! Rumi kreeg in de hedendaagse VS aandacht als de naam van de jonge dochter van Beyonce en Jay-Z.

Beroemdheden met de naam Rumi

Rumi Carter
Kind van

Rumi Carter is de dochter van Beyonce en Jay Z. Ze is 1 van een tweeling, haar broertje heet Sir. Rumi verscheen in de videoclip voor "Brown Skin Girl", poserend naast haar moeder, grootmoeder en grote zus Blue Ivy, waarmee ze drie generaties van hun familie liet zien.

Rumi Missabu
Acteur

Rumi Missabu werd geboren in Hollywood, nam de bus naar San Francisco, nam de verkeerde afslag, verdwaalde en was te koppig om de weg te vragen. De eerste plek waar hij woonde nadat hij was weggelopen, was in een watertoren met een lesbische dichter. Hij was een origineel lid van de San Francisco hippie, performance troupe, de Cockettes.

Rumi Hiiragi
Actrice

Rumi Hiiragi ( 柊瑠美Hiiragi Rumi , geboren op 1 augustus 1987), is een Japanse actrice. Hiiragi verscheen voor het eerst in tal van commercials. Ze speelde in de NHK asadora Suzuran en uitte Chihiro in Hayao Miyazaki's bekroonde anime-film Spirited Away. Ze speelde ook in het NTV-programma Nobuta o Produce, waarin ze het personage Kasumi Aoi speelde.

Jalāl al-Dīn Muḥammad Rūmī
Dichter

Jalāl al-dīn muḥammad rūmī, maar beter bekend als Rumi (30 september 1207 - 17 december 1273), was een 13e-eeuwse dichter, Hanafi faqih, islamitische geleerde, Maturidi-theoloog en soefi-mysticus die oorspronkelijk uit Groot-Khorasan kwam in Groot-Iran. Rumi's invloed overstijgt nationale grenzen en etnische verdeeldheid: Iraniërs, Koerden, Tadzjieken, Turken, Grieken, Pashtuns, andere Centraal-Aziatische moslims, evenals moslims van het Indiase subcontinent hebben zijn spirituele nalatenschap de afgelopen zeven eeuwen enorm gewaardeerd. 13] Zijn gedichten zijn op grote schaal vertaald in veel van de talen van de wereld en omgezet in verschillende formaten. Rumi is beschreven als de "meest populaire dichter" [14] en de "best verkopende dichter" in de Verenigde Staten.

Films met de naam Rumi

Who Was the Real Rumi?

Jalal ad-Din Muhammad Rumi is een van de grootste dichters van de islamitische wereld. Moslims hebben zeven eeuwen lang zijn spirituele nalatenschap gerespecteerd, terwijl zijn wereldwijde reputatie zich steeds verder verspreidt. In deze serie kijken de makers naar biografisch en historisch nauwkeurige portretten van zijn leven in film en documentaire, en maken een uitstapje naar zijn heiligdom in Konya, Turkije.

Rumi: Poet of the Heart (1998)

Rumi: Poet of the Heart is een film uit 1998 van regisseur Haydn Reiss. In 1244 ontmoette Jelaluddin Rumi, een soefigeleerde in Konya, Turkije, een rondtrekkende derwisj, Shams of Tabriz. Er ontstond een krachtige vriendschap.

Namen die lijken op Rumi

Lumi   -   Ram   -   Ramy   -   Remi   -   Remy   -   Rima   -   Romy   -   Rumer   -   Yumi

Hoe spel ik de naam Rumi?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • U Uppsala
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • U Ursula
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • U Uniform
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Rumi met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter u
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Rumi in braille

r
u
m
i

Zo sein je Rumi in morsecode

· — ·
· · —
— —
· ·

Zo sein je Rumi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter u
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rumi bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters