Céline Geboortekaartje naam Céline m2

Betekenis Céline

Hemels, Goddelijk (van Latijnse Caelinus), Mars, De Strijdbare (van Latijnse Marcellus), Maan (van Selene)
Meer informatie

Geslacht

Céline wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Céline is Frans

Naamsopbouw

Céline is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 3 medeklinkers (c, l, n).

Populariteit van de naam Céline

Céline is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Céline tussen 1996 en 2023. De naam Céline is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Céline is 43x gegeven als voornaam in 2023

Céline wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Céline

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Céline is een mooie, hemelse naam. Celine of Céline is een van origine Franse naam die ook wel "hemels" of "goddelijk" betekent. Stamt af van het Romeinse: Caelum~Caelestinus~Caelestis~Caelinus dat “Hemel” of “lucht” betekent. De naam Celine kan in het Romeins ook worden afgeleid van: Celine~Celina~Marcelina~Marcel~Marcellus. Wat van het Latijnse “Mars” komt. Mars is de Romeinse oorlogsgod met de betekenis: De Strijdbare. Vanuit het Grieks wordt de naam Celine gezien als de verbastering van Selene, wat “Maan” betekent. Selene was in de Griekse mythologie de godin van de Maan. De naam Celine kan vanuit het Latijn kan worden afgeleid van: Caecil~Caecilia~Caecilie~Cecile~Celia~Celina~Celine die is afgeleid van de Romeinse martelares Caecilia wat “De Blinde” of “Niet Ziende” betekent, dit is echter wel de originele betekenis van Cecile. Céline werd vaak gekozen als voornaam ter ere van twee Gallo-Romeinse heiligen die nauw verbonden waren met het begin van de Franse natie: Saint Céline van Laon, moeder van St Rémy, en Saint Céline van Meaux, een metgezel van St. Geneviève; de feestdag voor beiden is 21 oktober. De naam Céline is al jaren een grote naam in Frankrijk. Ook ouders in België en Zwitserland kiezen graag voor de variant met de é. In Nederland en veel Scandinavische landen wordt door ouders eerder gekozen voor de naam Celine. Spellingsvarianten van de naam Celine die in Nederland en België ook bestaan zijn ook Céline , Cèline , Celiné , Celinè , Cëline , Çeline , Celíne en Cêline. Céline als enkele naam kan verwijzen naar de Franse schrijver Louis-Ferdinand Céline, auteur van Journey to the End of the Night. En de Frans-Canadese zanger Dion liet ons deze variatie opmerken. Ook veel ouders kiezen voor het homoniem Selene, dat een andere afleiding heeft en 'maan' betekent. Celine is ook een nieuwe -chique Frans modelabel. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de al genoemde Celine Dion, de Franse actrice Céline Tran en de Noorse skiër Celine Brun-Lie. In België zijn Celine van Gestel en Celine van Ouystel bekende namen. In Nederland kennen we onder meer presentatrice Celine Huijsmans. Celine is ook een populaire naam bij schrijvers en regisseurs. Celine Verans is een personage in de klassieke roman Jane Eyre van Charlotte Brontë. Celine is de naam van de vrouwelijke hoofdrolspeler in de films "Before Sunrise", "Before Sunset" en "Before Midnight", gespeeld door Julie Delpy. En Celine Jules is een personage uit de PlayStation-videogame Star Ocean: The Second Story. De naam Celine komt ook veelvuldig voor als achternaam. Louis-Ferdinand Céline, het pseudoniem van Louis-Ferdinand Destouches (1894-1961) is een Franse schrijver en arts. Hagbard Celine, personage uit de Illuminatus-trilogie van boeken van Robert Shea en Robert Anton Wilson.

Beroemdheden met de naam Céline

Céline Tran
Actrice

Céline Tran is een Franse actrice, schrijfster, krijgskunstenaar, blogger en voormalig pornoactrice, voorheen bekend onder de artiestennaam Katsuni. Ze begon haar filmcarrière voor volwassenen in 2001, eerst in Frankrijk en daarna in de Verenigde Staten.

Celine Michielsen
Handbalster

Celine Michielsen (Breda, 22 mei 1994) is een Nederlandse handbalster die uitkomt in de Duitse Handbal-Bundesliga voor HSG Blomberg-Lippe. Vanaf het seizoen 2020/2021 gaat Michielsen spelen in de Nederlandse Eredivisie voor Quintus. In 2022 stopte Michielsen als speler en werd trainer van het tweede herenteam van Aalsmeer

Celine van Gestel
Volleybalster

Celine Van Gestel (7 november 1997) is een Belgische volleybalster. Ze speelt als receptie-hoekaanvalster.

Celine van Ouytsel
Juriste

Celine Van Ouytsel (1996) is een Belgische juriste uit Herentals. Ze werd verkozen tot Miss België 2020.

Celine Huijsmans
Presentatrice

Celine Huijsmans (Den Haag, 3 juni 1985) is een Nederlands televisiepresentatrice en nieuwslezeres.

Céline Dion
Zangeres

Céline Marie Claudette Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres. Met meer dan 220 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd in zowel het Frans als het Engels is zij een van de bestverkopende artiesten aller tijden.

Muziek met de naam Céline

Celine & Michiel
Artiest: Duo

Celine & Michiel, of kortweg Cemi, is een Belgisch duo, nog meer bekend op sociale media dan met muziek. Ze zijn vooral bekend geworden door TikTok en YouTube. Hun hoofdkanaal op YouTube heeft meer dan 1 miljoen abonnees. Hiermee hebben ze het grootste Nederlandstalige YouTube-kanaal in België. Het duo bestaat uit Céline Dept en Michiel Callebaut. Celine & Michiel maken voornamelijk video's over dansjes, liedjes, voetbal, vlogs en trending content.

Geografie met de naam Céline

Dorp: Celine (Jastrebarsko, Kroatië)

Celine is een plaats in de gemeente Jastrebarsko in de Kroatische provincie Zagreb. De plaats telt ongeveer 100 inwoners.

Namen die lijken op Céline

Celina   -   Féline

Hoe spel ik de naam Céline?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Céline met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Céline in braille

c
e
l
i
n
e

Zo sein je Céline in morsecode

— · — ·
·
· — · ·
· ·
— ·
·

Zo sein je Céline met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Celine bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 6 letters