Hanne Geboortekaartje naam Hanne m2

Betekenis Hanne

Genade (van Hebreeuwse Channan), God Is Genadig
Meer informatie

Geslacht

Hanne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hanne is Scandinavisch

Hanne is afgeleid van de naam Hanna

Naamsopbouw

Hanne is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (h, n, n).

Populariteit van de naam Hanne

Hanne is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hanne tussen 2013 en 2023. De naam Hanne is minder populair geworden.

 • Hanne is 54x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hanne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hanne is een mooie meisjesnaam en past helemaal in de trent van korte en hippe meisjesnamen. De naam Hanne is populair in Nederland, maar nog veel meer in trek bij ouders in Noorwegen, Denemarken en België. De naam Hanne is een Scandinavische meisjesnaam en betekent "genade". Deze draai aan de populaire naam Hannah wordt veel gebruikt in Noord West Europa en wordt op dezelfde manier uitgesproken als Hannah. Hannah of Hanna is ontstaan ​​als een variatie op de Hebreeuwse naam Channah, afgeleid van het woord channan, wat 'genade' betekent. In het Oude Testament is Hannah de moeder van Samuël. Namen zoals Anne, Anna, Nancy, Anya, Annika en Annabel zijn allemaal gerelateerd aan Hannah. Alternatieve spellingen zoals Hana, Hanna en Chana worden ook gebruikt. Hannah is een van de beste bijbelse meisjesnamen samen met Sarah, Abigail en Elizabeth. Hannah is een naam met veel aantrekkingskracht: oudtestamentische roots, zacht en zacht geluid en een huiselijk maar aristocratisch beeld. Hetzelfde geldt voor de mooie variant Hanne. Hanna en Hanne kunnen ook een afgeleide zijn van Johanna. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Hanne Krogh, een zangeres uit Noorwegen en Hanne van Aart een Nederlandse politica. Hanne Verbruggen is Belgische zangeres en onderdeel van K3. Hanne Desmet een bekende shorttrackster.

Beroemdheden met de naam Hanne

Hanne Decoutere
Journalist

Hanne Decoutere (Hasselt, 18 januari 1980) is een Belgische journaliste en nieuwslezeres op de Vlaamse openbare omroep VRT.

Hanne Verbruggen
Zangeres

Hanne Stefanie Harry Verbruggen (3 maart 1994) is een Belgische zangeres die sinds 2015 deel uitmaakt van K3.

Hanne van Aart
Politica

J. (Hanne) van Aart (Eindhoven, 6 januari 1985) is een Nederlandse bestuurder en politica van de VVD. Sinds 20 november 2017 is zij burgemeester van Loon op Zand.

Hanne Krogh
Zangeres

Hanne Krogh (Haugesund, Noorwegen, 24 januari 1956) is een Noorse zangeres. Op 14-jarige leeftijd nam ze haar eerste album op. Veertien jaar later won ze het Eurovisiesongfestival 1985. Samen met Elisabeth Andreassen vormde ze het duo Bobbysocks en met La det swinge haalden ze de eerste Noorse zege binnen. I In 2005 zong Krogh samen met Andreassen nog een verkorte versie van Let it swing op Congratulations de verjaardagsshow van 50 jaar songfestival.

Boeken met de naam Hanne

Hanne loves hockey
Auteur: Evelien van Dort

Als Hanne op hockey gaat, valt het haar eerst niet mee. Een ander hockey-meisje Katinka voelt zich veel beter en doet niet aardig, maar elitair. Gelukkig geeft Hanne’s nieuwe buurjongen Ron haar goede tips en helpt haar. Rons tips: ‘zeg altijd dat het goed gaat’, trek je niks aan van het geklets’ en ‘heel goed oefenen‘. Als Hanne weer flauwe opmerkingen van Katinka hoort en bijna wil stoppen denkt ze aan de tips van Ron. Zo moet Hanne heel wat leren. Hanne begrijpt dat er veel wordt ‘gedist’, maar ze zet door. Gelukkig is zijn er ook meisjes als Maud bij, die het voor Hanne opnemen.

Films met de naam Hanne

Hanne (2018)

Hanne is een Duitse film van regisseur Dominik Graf. Een dag nadat ze met pensioen gaat, krijgt Hanne Dührsen tijdens een routineonderzoek te horen dat ze ernstig ziek is. Voor de exacte diagnose moet ze tot maandag wachten. Hanne besluit niemand iets te vertellen en het weekend in een hotel in een vreemde stad door te brengen. Daar laat ze haar dag bepalen door het toeval en ontmoet ze mensen die ze in andere omstandigheden nooit zou ontmoeten.

Namen die lijken op Hanne

Hana   -   Hanna   -   Hannah   -   Hanneke   -   Hannelore   -   Hannie   -   Henny   -   Janne   -   Sanne

Hoe spel ik de naam Hanne?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Hanne met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Hanne in braille

h
a
n
n
e

Zo sein je Hanne in morsecode

· · · ·
· —
— ·
— ·
·

Zo sein je Hanne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hanne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een H

Top 10 meisjesnamen met 5 letters