Ryo Geboortekaartje naam Ryo u2

Betekenis Ryo

Uitstekend, Excelleren, Verlichten, Realiteit, Trotseren, Draak (Japans)
Meer informatie

Geslacht

Ryo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Ryo is Japans

Naamsopbouw

Ryo is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 2 medeklinker (r, y).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ryo maak je ook deze babynaam:
Roy

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ryo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ryo is een mooie korte jongensnaam en meisjesnaam. In de meeste landen is Ryo overwegend een jongensnaam. Alleen in Spaanstalige landen, zoals Argentinië, is het vaker een naam voor een dochtertje. Ryo is dus een populaire sekseneutrale naam van Japanse afkomst. Daar schrijfen ze eerder Ryō (al schrijven ze dat ook vaak niet, in Japans schrijven ze vaak met tekens, Kanji). Het wordt soms geromaniseerd als Ryou, Ryoh of Ryo. Het is de voornaam van talloze Japanse iconen, waaronder acteurs, atleten, muzikanten en schrijvers. Afhankelijk van de kanji die is gebruikt om het te schrijven, kan Ryo talloze betekenissen hebben. De betekenis van de naam verschilt op basis van de kanji die is gebruikt om het te schrijven. Kanji schreef deze naam onder meer: ​ 了: "voltooiing", 涼: "koud/koel", 燎, "branden", "verlichten", 椋: Aphananthe aspera (een boomsoort), 良: "goedheid", 亮: "licht", 綾: "zijde", 諒: "vergeving", 龍/竜: "draak" of 遼: "ver, ver". Ryo stond op de 129e plaats van meest populaire Japanse naam in 2022, dus hoewel de baby misschien een paar vrienden met dezelfde naam heeft, kun je de kanji kiezen en wat je leuk vindt om ervoor te zorgen dat ze zich uniek voelen. De naam Rio is ook van Japanse origine, en iets populairder (ook omdat het ook een Spaans/italiaanse naam is) Een vergelijkbare mannelijke naam, Ryu, betekent 'draak'. De naam Ryo kan ook nog eens een verkorte versie zijn van de naam Ryoko, Ryota, Ryotaro, Ryōyū of Ryouhei. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Japanse honkballer Ryo Akiyoshi, de Japanse voetballer Ryo Miyaichi (onder meer Feyenoord) en actrice Ryō Hirohashi.

Beroemdheden met de naam Ryo

Ryo Akiyoshi
Honkballer

Ryo Akiyoshi is een Japanse professionele honkbalwerper van de Nippon Professional Baseball. Hij speelde eerder voor de Tokyo Yakult Swallows, de Hokkaido Nippon-Ham Fighters en de Fukuoka SoftBank Hawks.

Ryō Hirohashi
Actrice

Ryō Hirohashi is een Japanse stemactrice verbonden aan Aoni Production. Ze vertolkt voornamelijk jonge meisjes en jonge jongens. Ze staat bekend om het uiten van Miles "Tails" Prower in de Sonic the Hedgehog-serie.

Ryō Kato
Acteur

Ryō Kato is een Japanse acteur en tarento. Hij studeerde af aan de afdeling Bewegende Beelden en Podiumkunsten van de Faculteit Kunst en Communicatie van de Tama Art University. Hij is vertegenwoordigd met Cube.

Ryō
Actrice

Ryo (りょう) (geboren 17 januari 1973) is een Japans model, actrice, stemactrice en voormalig zangeres wiens geboortenaam Yumiko Miyada is (宮田ゆみ子, Miyada Yumiko).

Films met de naam Ryo

Ryo (2013)

Ryo is een Japanse film van regisseur Kôichi Chigira uit 2013. De film Ryo gaat over de zoon van een samoerai die zijn ouders verloor tijdens de aanval van Engelse schepen op een Japanse stad. Ryo wordt vervolgens de lijfwacht wordt van Ryoma Sakamoto, een man die zijn eigen plan heeft om voor het land te vechten.

Namen die lijken op Ryo

Kyo   -   Lyo   -   Nyo   -   Rae   -   Raf   -   Rai   -   Ram   -   Rav   -   Ray   -   Rei   -   Rey   -   Rho   -   Rik   -   Rio   -   Riv   -   Rob   -   Roi   -   Ron   -   Rox   -   Roy   -   Rue   -   Rui   -   Ryan

Hoe spel ik de naam Ryo?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • Y Yokohama
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • Y Yfke
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • Y Yankee
 • O Oscar

Zo spel je Ryo met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter y
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Ryo in braille

r
y
o

Zo sein je Ryo in morsecode

· — ·
— · — —
— — —

Zo sein je Ryo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter y
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ryo bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 9 unisex met 3 letters