Bella Geboortekaartje naam Bella m2

Betekenis Bella

Mooi, God heeft gezworen, God is mijn Eed,
Meer informatie

Geslacht

Bella wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bella is Italiaans

Naamsopbouw

Bella is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 3 medeklinkers (b, l, l).

Populariteit van de naam Bella

Bella is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bella tussen 2013 en 2023.

 • Bella is 66x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 19x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bella

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Bella is een Italiaanse meisjesnaam. De naam Bella zelf betekent "mooi". Zelf, want de naam Bella is vaak een afgeleide naam, en heeft dan een andere betekenis. Bella is vaak afgeleid als een verkleinwoord van Isabella en andere namen met het achtervoegsel -bella. Hoewel Isabella een variatie op Elizabeth is en dus 'God is mijn eed' betekent, wordt Bella beschouwd als 'mooi'. Dit komt omdat Bella verwant is aan het woord voor "mooi" in talen zoals Spaans, Italiaans, Latijn, Portugees en Grieks, evenals de naam Belle, wat "mooi" betekent in het Frans. Alles met ella, van Ella tot Bella tot Arabella, is nu hip en happening. Bella is een van de meest mooie meisjesnamen die beginnen met B. De naam draagt een vleugje van een mooi grootmoederlijk fineer uit de Oude Wereld, totdat het gehecht raakte aan Twilight's Bella Swan. Bella werd gebruikt door de Amerikaanse auteur Stephenie Meyer voor de hoofdpersoon in haar populaire Twilight-reeks romans, voor het eerst uitgebracht in 2005, later aangepast in een reeks films begin 2008. Als je erover denkt om je dochter Bella een naam te geven, houd er dan rekening mee dat er veel kleine meisjes zijn met de juiste namen Isabella, Annebella, Arabella, Sabella enz. die Bella heten. Er zijn ook veel andere afgeleide namen van Isabella en Elisabeth. Bijvoorbeeld Belle, Beau, Ibbie, Isa, Issy, Izzy, Mabel, Mabelle, Mable en Maybelle. In de literatuur is Bella Wilfer het centrale personage in Our Mutual Friend van Charles Dickens. Bella is ook een populaire naam voor kinderen van sterren, van BA-ers (Bekende Amerikanen :-)) Mark Ruffalo, Billy Bob Thornton, David Boreanaz en Eddie Murphy zijn allemaal vaders van Bellas. Een sterke feministische naamgenoot is Bella Abzug. Een van de huidige Bella is een kindster die popster Bella Thorne is geworden, geboren Annabella. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer Bella Pollen (modeontwerpster) en Bella Chagal (schrijfster). In Nederland kennen we vooral Bella Hay, zangeres en dochter van Barry Hay en Bella Hadid, supermodel die half Nederlands is. Bella was al in de dertiende eeuw in gebruik en verdween toen tot de achttiende toen het in de mode kwam.

Beroemdheden met de naam Bella

Bella Hay
Zangeres

Bella Hay is een Nederlands zangeres en dj. Hay is de leadzangeres in de band Tears & Marble. Met deze band bracht ze in 2015 haar eerste ep uit, getiteld Romance. De band kreeg nationale bekendheid door hun cover van Haddaways What Is Love. Hay was in 2018 deelnemer in seizoen 18 van het AVROTROS-programma Wie is de Mol?, waar ze als derde afviel.

Bella Hadid
Model

Isabella Khair Hadid is een Amerikaans mannequin en fotomodel. Sinds augustus 2014 staat ze onder contract bij IMG Models. In december 2016 werd zij verkozen tot "Model van het Jaar" voor Model.com's.

Bella Chagal
Schrijfster

Bella Rosenfeld Chagall was een joodse Wit-Russische schrijver en de eerste vrouw van schilder Marc Chagall. Ze was het onderwerp van veel van Chagall's schilderijen, waaronder Bella au col blanc in 1917, en verschijnt postuum in Bouquet près de la fenêtre, geschilderd in 1959-1960.

Bella Pollen
Modeontwerpster

Arabella Pollen is een Engelse modeontwerper en, zoals Bella Pollen, journalist en auteur van vijf romans die tussen 1997 en 2011 zijn gepubliceerd.

Bella Thorne
Actrice

Annabella Avery Thorne is een Amerikaanse actrice, danseres, zangeres, model en schrijfster. Ze is een acteur met optredens in meer dan 20 films en televisieseries en meer dan 60 commercials, is ze vooral bekend voor haar rol als de ambitieuze jonge danser CeCe Jones in de originele Disney Channel-serie Shake It Up.

Boeken met de naam Bella

Bella en Beau gaan op avontuur
Auteur: Melissa Holleman

Melissa Holleman schreef het kinderboek Belle en Beau op avontuur. “Alle kinderen zijn gebaat bij het opdoen van rijke ervaringen, de vrije natuur en een helpend handje op z’n tijd.” Bella is een stoer konijntje die altijd op zoek is naar avontuur. Beau vindt het allemaal wat spannend. Hij blijft liever binnen de veilige poorten van het kasteel waar zij wonen. Zullen zij samen sterker staan en de uitdaging aangaan?

Namen die lijken op Bella

Bellamy   -   Belle   -   Billy   -   Kella

Hoe spel ik de naam Bella?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Bella met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Bella in braille

b
e
l
l
a

Zo sein je Bella in morsecode

— · · ·
·
· — · ·
· — · ·
· —

Zo sein je Bella met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bella bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 5 letters