Ivy Geboortekaartje naam Ivy m2

Betekenis Ivy

Taxusboom, boog van taxushout, Klimop
Meer informatie

Geslacht

Ivy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ivy is Fries

Naamsopbouw

Ivy is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 1 klinkers (i) en 2 medeklinker (v, y).

Populariteit van de naam Ivy

Ivy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ivy tussen 2012 en 2023. De naam Ivy is minder populair geworden.

 • Ivy is 209x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ivy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ivy is een mooie, natuurlijke meisjesnaam. De naam Ivy komt van het Engelse woord voor de klimplant met kleine gele bloemen. Het is uiteindelijk afgeleid van het Oudengels 'ifig'. Deze naam is dus afgeleid van het Germaanse en Oud-Engelse (Angelsaksische) "*ibakhs > ifig", wat "kleine gele bloemen" betekent. Ivy, vernoemd naar de altijd groene klimplant, staat voor eeuwigheid en trouw. In het oude Griekenland droegen jonggehuwden klimopkransen om hun loyaliteit en toewijding aan elkaar te tonen. De klimopplant wordt ook geassocieerd met Kerstmis, waardoor je creatief kunt worden als de baby in deze tijd van het jaar arriveert. In de wereld van de showbizz haalden Beyoncé en Jay-Z de krantenkoppen nadat ze hun dochter Blue Ivy hadden genoemd. De naam Ivy bloeide door de geschiedenis heen en in verschillende culturen. De Britse romanschrijver Ivy Compton-Burnett is een opmerkelijke naamgenoot en Ivy Baker Priest was de Amerikaanse minister van Financiën. Een andere vereniging is de prestigieuze Ivy League. Ivy is een favoriet van scenarioschrijvers geweest - ze verscheen op alles van 90210 tot Gossip Girl, Dollhouse tot Downton Abbey, en is de naam van een American Girl-pop uit de jaren 70.

Beroemdheden met de naam Ivy

Ivy Compton-Burnett
Schrijfster

Ivy Compton-Burnett was een Engels romanschrijfster. Opvallend in haar werk is, dat de verhalen grotendeels in dialoogvorm zijn geschreven. Verder maakt zij spaarzaam gebruik van interpunctie. Het meeste succes had ze met Manservants and Maidservants, dat ze samen met A House and its Head als haar favoriete boeken beschouwde.

Ivy Ling Po
Zangeres

Huang Yu-chun (geboren 16 november 1939 in Shantou, Republiek China), bekend onder haar definitieve artiestennaam Ivy Ling Po, is een gepensioneerde actrice en Chinese operazangeres uit Hongkong. Ze is vooral bekend van een aantal megahits van Huangmei-operafilms in de jaren zestig, vooral The Love Eterne (1963), waarmee ze van de ene op de andere dag een Aziatische superster werd. Ze speelde een belangrijke rol in de entertainmentindustrie voor het behoud van de Huangmei-operakunstvorm

Ivy Queen
Zangeres

Martha Ivelisse Pesante Rodríguez (geboren op 4 maart 1972), professioneel bekend als Ivy Queen, is een Puerto Ricaanse zangeres, rapper, songwriter en actrice. Ze wordt beschouwd als een van de pioniers van het reggaeton-genre, ook wel de Queen of Reggaeton genoemd.

Blue Ivy Carter
Kind van

Blue Ivy Carter, de dochter van Beyoncé en Jay-Z, treedt in de voetsporen van haar ouders. Het meisje werd bekroond voor haar rol in de videoclip van 'Brown Skin Girl'. Moeder en dochter wonnen afgelopen nacht een Grammy in de categorie 'Best music video'.

Muziek met de naam Ivy

Ivy
Artiest: Album

Ivy is het zesde album van de Italiaanse singer-songwriter Elisa, uitgebracht in 2010. Het album bevat nieuwe nummers, akoestische versies van oude nummers en covers, namelijk 1979 van de Amerikaanse alternatieve rockband Smashing Pumpkins, Pour que l'amour me quitte (als duet met Giorgia) van de Franse zangeres Camille, Ho messo via van Ligabue en I Never Came van Queens of the Stone Age, een Amerikaanse rockband. Anche tu, anche se (non trovi le parole) is een nieuwe versie van Anche se non trovi le parole - uit het vorige album Heart - waarin de rapper Fabri Fibra te horen is.

Ivy
Artiest: Band

Ivy is een band uit New York, bestaande uit Adam Schlesinger, de uit Parijs afkomstige Dominique Durand en Andy Chase. De band zegt zelf The Go-Betweens, Burt Bacharach, Jobim, Orange Juice, The Smiths, Velvet Underground & Nico, The Beatles, Françoise Hardy als invloeden te hebben. Ook artiesten die op hun coveralbum Guestroom staan zien zij als hun invloeden.

Films met de naam Ivy

Ivy (1947)

Ivy is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1947 onder regie van Sam Wood. Destijds werd de film in Nederland uitgebracht onder de titel De duivel in de vrouw. De Britse Ivy Lexton is getrouwd met Jervis en ze heeft een affaire met Roger Gretorex. Wanneer ze kennismaakt met de rijke Miles Rushworth, laat ze meteen haar oog op hem vallen. Tot haar ontzetting is Miles echter niet geïnteresseerd in getrouwde vrouwen. Ze bekokstooft daarom een sluw plannetje om haar man te vergiftigen en de schuld in de schoenen van Roger te schuiven. Inspecteur Orpington wordt belast met het onderzoek naar het overlijden van Jervis.

Ivy (2023)

Ivy is een film uit 2023 van regisseur Danis Goulet. Een moeder die herstellende is van een brutaal ongeluk verhuist naar een prototype van een smart home. Terwijl ze zich begint te settelen, ontdekt ze dat de baanbrekende AI-technologie van het huis snel echte menselijke emoties ontwikkelt.

Organisaties met de naam Ivy

Motorfietsen fabrikant: Ivy

Ivy is een historisch merk van motorfietsen. Na de WO I oorlog leverde Ivy 225- en 349cc-tweetaktmodellen, in 1923 volgden ook een 198cc-tweetakt en een 348cc-viertaktmotor. De bedrijfsnaam was: S.A. Newman[1] Ltd., Aston Cross, Birmingham.

Atletiekconferentie: IVY League

De Ivy League is een Amerikaanse collegiale atletiekconferentie van acht particuliere onderzoeksuniversiteiten in het noordoosten van de Verenigde Staten. De term Ivy League wordt doorgaans buiten de sportcontext gebruikt om naar de acht scholen te verwijzen als een groep elite hogescholen met het imago van academische excellentie, selectiviteit bij toelating en sociale elitarisme. De leden zijn Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, Princeton University, University of Pennsylvania en Yale University.

Namen die lijken op Ivy

Ava   -   Eva   -   Evi   -   Evy   -   Iva

Hoe spel ik de naam Ivy?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • V Valencia
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • V Valentijn
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • I India
 • V Victor
 • Y Yankee

Zo spel je Ivy met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Ivy in braille

i
v
y

Zo sein je Ivy in morsecode

· ·
· · · —
— · — —

Zo sein je Ivy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ivy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een I

Top 10 meisjesnamen met 3 letters