Ingi Geboortekaartje naam Ingi u2

Betekenis Ingi

Bescherming, beroemd, schoon
Meer informatie

Geslacht

Ingi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Ingi is Scandinavisch

Ingi is afgeleid van de naam Inge

Naamsopbouw

Ingi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (n, g).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ingi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ingi is een mooie meisjesnaam en jongensnaam. In Scandinavische landen bijna altijd een jongensnaam, in Canada altijd een meisjesnaam, en in bijvoorbeeld Italië dan weer een naam voor een zoon, dan weer voor een dochter.... In Nederland en België komt d de naam nagenoeg niet voor. De betekenis van de naam “Ingi” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Ingi een variant van de OudNoorse naam Yngvi. En Yngvi is dan weer een Oudnoorse vorm van *Ingwaz. Of een Oudgermaans vorm van *Ingwian- = 'behorend tot de Germaanse kuststam van de Ingaevones'. Of een jongere vorm van Ingwin. En daarmee is Ingi een Oudnoors en IJslandse vorm van Inge. Inge is een Scandinavische meisjesnaam. Inge is een eenstammige verkorte Germaanse naam die in verband staat met de stamgod Ingwio van de Germaanse stam der Inguaeonen. De wie...? De Ingvaeones, ook Ingaevones en Noordzeegermanen, is een verzamelnaam voor de Germaanse stammen die met name langs de Noordzeekust leefden. Inge is dan ook een meisjesnaam in het Nederlandse, Duitse en Deense taalgebied. Inge is een jongensnaam in het Noorse en Zweedse taalgebied. De naam is afgeleid van Ing, een alternatieve naam voor de Noordse god Freyr. Inge is een afkorting van de naam Ingeborg. En borg betekent "bescherming". Of Inge komt van Ingmar. Mar betekent "beroemd". Inge kan ook afstammen van Ingrid, en betekent dan schoon. Andere afgeleide namen zijn Inga, Ingar, Yngve, Inger, Ingrid, Ingeborg, Ingvild en Ingunn. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de IJslandse acteur Ingi Eggert Ásbjarnarson, de Egyptische actrice Ingi Abou Zeid en Italiaanse actrice Ingi Abaza. In België kennen we ook de half IJslandse voetballer Jónatan Ingi Jónsson.

Beroemdheden met de naam Ingi

Ingi Eggert Ásbjarnarson
Acteur

Ingi Eggert Ásbjarnarson is een IJslandse acteur. Hij is geboren op 26 augustus 1985, in Reykjavík, Iceland. Hij speelt onder andere in Benjamín dúfa (1995).

Ingi Abou Zeid
Actrice

Ingi Abou Zeid is een Egyptische actrice. Ze speelt onder andere in de serie Under Control, The Hunter en The Devil's Game. Ze reisde naar de Verenigde Staten om acteren te studeren.

Ingi Abaza
Actrice

Ingi Abaza is een Italiaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films, en is onder meer bekend van de films Destiny. Destiny (1997) en Siret Hob-Love Story (2014).

Jónatan Ingi Jónsson
Voetballer

Jónatan Ingi Jónsson (Kópavogur, 15 maart 1999) is een IJslands-Belgisch voetballer die als aanvaller voor Sogndal Fotball speelt.

Ingi Agnarsson
Wetenschapper

Ingi Agnarsson (Reykjavik, 11 januari 1971) is een IJslands arachnoloog. Hij is tevens directeur van het Zoology-museum van de Universiteit van Puerto Rico.

Namen die lijken op Ingi

Inge   -   Ingiomar   -   Ingo

Hoe spel ik de naam Ingi?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • N New York
 • G Gallipoli
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • N Naomi
 • G Guus
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • I India
 • N November
 • G Golf
 • I India

Zo spel je Ingi met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Ingi in braille

i
n
g
i

Zo sein je Ingi in morsecode

· ·
— ·
— — ·
· ·

Zo sein je Ingi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ingi bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters