Maik Geboortekaartje naam Maik j2

Betekenis Maik

Wie Is Als God? (van de Hebreeuwse naam מִיכָאֵל (Mikha'el)
Meer informatie

Geslacht

Maik wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Maik is Hebreeuws

Maik is afgeleid van de naam Michael

Naamsopbouw

Maik is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (m, k).

Populariteit van de naam Maik

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Maik in 2002. De naam Maik is in 2002 in populariteit gestegen.

 • Maik is 11x gegeven als voornaam in 2002

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Maik maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Maik

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maik is een mooie, korte jongensnaam. De naam Maik is uiteindelijk afgeleid van de naam Michaël (net als bijvoorbeeld Mike, Maikel en Mitch). De naam Michaël is een klassieker. De naam Michaël is afgeleid van de Hebreeuwse naam מִיכָאֵל (Mikha'el) wat betekent "wie is als God?". Dit is een retorische vraag, die impliceert dat niemand is zoals God. Michaël is een van de aartsengelen in de Hebreeuwse traditie en de enige die in de Bijbel als aartsengel wordt geïdentificeerd. In het boek Daniël in het Oude Testament wordt hij genoemd als een beschermer van Israël. In het boek Openbaring in het Nieuwe Testament wordt hij afgeschilderd als de leider van de hemelse legers in de oorlog tegen Satan, en wordt hij daarom beschouwd als de beschermheilige van soldaten in het christendom. Er zijn veel variaties op de naam, zoals onder meer Mikha'il (Arabisch), Mikayel (Armeens), Mikel, Mitxel (Baskisch), Mikhail (Wit-Russisch), Mikha'el (Bijbels Hebreeuws), Mikael (Bretons), Mihail, Mikhail, Mincho, Minko, Misho (Bulgaars), Miquel (Catalaans), Myghal (Cornish ), Mihael, Mihovil, Miho, Mijo, Miško (Kroatisch), Miĥaelo, Mikelo, Miĉjo (Esperanto), Mihkel (Ests), Mikkjal (Faeröers), Mikael, Mika, Mikko, Miko, Miska (Fins), Michel, Michaël, Mickaël (Frans),, Mikheil , Misho (Georgisch), Michail, Michalis, Mihail, Mihalis (Grieks) Mikala (Hawaiiaans), Mikhael (Hebreeuws), Mihály, Miksa, Misi (Hongaars), Mícheál (Iers), Michele (Italiaans), Mihails, Miķelis (Lets) Mykolas (Litouws), Mihail (Macedonisch), Mikiel (Maltees), Mikaere (Maori), Michał (Pools), Miguel, Micael, Miguelito (Portugees) Mihai, Mihail, Mihăiță (Roemeens), Michail, Mikhail, Misha, Mishka (Russisch), Mihkkal (Sami), Mìcheal, Mìcheil (Schots Gaelic), Mihailo, Mihajlo, Mijo, Miša, Miško (Servisch), Michal (Slowaaks), Mihael, Miha (Sloveens), Maikel, Miguel, Miguelito (Spaans), Mikail (Turks) Mikhailo, Mykhailo, Mykhaylo, Mykhail (Oekraïens) en Meical (Welsh). Er zijn ook veel variaties van afgekorte versies van de naam, waaronder Maikel, Mick, Mickey, Micky, Mike, Mikey, Micha, Michel en Michi. Bij babynamen.nl zien we de naam ook terug komen in combinatie namen, zoals in Maik-Andre of Maik-Daniël. Maik is in Nederland en België in de laatste 25 jaar steeds meer populair geworden. Mede dankzij de trend naar steeds kortere namen. De naam Maik is ook erg populair bij ouders in Brazilië en Zwitserland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse wielrenner Maik Landsmann, de Engelse voetballer Maik Taylor en Braziliaanse handballer Maik Santos. In Nederland kennen we onder meer stylist Maik de Boer (eigenlijk Michael :-)).

Beroemdheden met de naam Maik

Maik Galakos
Voetballer

Ilias "Maik" Galakos is een Griekse voormalig profvoetballer. Hij speelde onder meer voor het Duitse Fortuna Düsseldorf. Galakos werd 30 keer geselecteerd door het Griekse nationale team en scoorde vijf doelpunten.

Maik dos Santos
Handballer

Maik Ferreira dos Santos is een Braziliaanse handbalkeeper voor Al-Rayan en het Braziliaanse handbalteam. Hij won een gouden medaille op de Pan-Amerikaanse Spelen 2015 en nam deel aan de Olympische Zomerspelen in 2008 en 2016 en aan de wereldkampioenschappen in 2003, 2007 en 2009.

Maik Franz
Voetballer

Maik Franz is een Duits betaald voetballer die bij voorkeur als verdediger speelt. Hij tekende in juni 2011 een driejarig contract bij Hertha BSC, dat hem overnam van het op dat moment net gedegradeerde Eintracht Frankfurt.

Maik Taylor
Voetballer

Maik Stefan Taylor is een voormalige Noord-Ierse internationale voetbaldoelman en sinds juli 2022 keeperstrainer bij Birmingham City. Op clubniveau speelde Taylor non-league football voor Petersfield Town, Basingstoke Town en Farnborough Town voordat hij met Barnet naar de Football League ging.

Maik Landsmann
Wielrenner

Maik Landsmann (Erfurt, 25 oktober 1967), is Duits een voormalig wielrenner. Landsmann won tijdens de Olympische Zomerspelen 1988 samen met zijn ploeggenoten de gouden medaille op de 100 kilometer ploegentijdrit.

Maik de Boer
Stylist

Michael Stephanus Maria (Maik) de Boer (Amsterdam, 24 december 1960) is een Nederlands stylist. Hij acteert onder meer in de TV Kantine en Gooische Frieten. In 2022 was De Boer te zien in het Videoland-programma Celebrity Apprentice.

Boeken met de naam Maik

Maik En Zijn Monsters Op Vakantie
Auteur: Thomas Brezina

Maik en zijn zus Dodo moeten van hun ouders naar een vakantiekamp. Allebei hebben ze er alleen totaal geen zin in, omdat ze andere plannen hebben. Totdat Maik een telefoontje krijgt van hotel Grafrust...

Namen die lijken op Maik

Maikel   -   Mako   -   Mark   -   Mick   -   Mik   -   Mika   -   Mike   -   Mink   -   Mitch

Naamdag van Maik

29 september

Artikelen over de naam Maik

Hoe spel ik de naam Maik?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • I Iris
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • I India
 • K Kilo

Zo spel je Maik met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Maik in braille

m
a
i
k

Zo sein je Maik in morsecode

— —
· —
· ·
— · —

Zo sein je Maik met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maik bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters