Felice Geboortekaartje naam Felice m2

Betekenis Felice

Gelukkig, vreugde, brengster van geluk
Meer informatie

Geslacht

Felice wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Felice is Italiaans en Spaans.

Naamsopbouw

Felice is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 3 medeklinkers (f, l, c).

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Felice

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Felice is een geluk brengende en mooie meisjes en jongensnaam. De naam Felice is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Spaanse, Italiaanse oorsprong. In Italië en Brazilië bijna altijd een jongensnaam, in de VS en België overwegend een meisjesnaam. In Frankrijk is de score 50-50, in Zwitserland weer 100% een naam voor een zoon. De naam Felice is afgeleid van de naam Felix. Felix komt van het Latijnse felix 'vruchtbaar, gelukkig, geluk brengend'. In de Romeinse tijd was Felix vaak de naam van slaven en vrijgelatenen (vergelijk Fortunatus); De bijnaam werd aangenomen door de Romeinse dictator Sulla (138-78 v. Chr.), die geloofde dat hij bijzonder gezegend was met geluk, geluk door de goden. In de Bijbel werd de naam gedragen door de gouverneur van Judea die Paulus gevangen zette. Daarna kwam hij reeds vroeg bij christenen voor. In het Nieuwe Testament komt de naam Felix voor als die van de stadhouder in Cesarea, Handelingen 23, 24. Heiligen: 1. De gunstige betekenis van de naam maakte Felix populair onder Engelssprekenden in de middeleeuwen, vooral onder christenen die zinspeelden op hun geluk bij het vinden van hun geloof; de naam is tot op heden gedragen door 5 pausen en 67 heiligen die in de Romeinse martyrologie worden vermeld. De naam zag later in de 19e eeuw een opleving in populariteit. Als naam wordt Felix soms geassocieerd met een kat, aangezien het Latijnse woord voor een kat 'felis' is; Felix the Cat is een stripfiguur. Terug naar Felice. In Nederland en België bestaan ook de spellingsvarianten Félice , Felíce en Feliçe. Bekende dragers van de naam vind je overal ter wereld. Bijvoorbeeld de Amerikaanse actrice Renee Felice Smith of Felice Bauer, vrouw van Frans Kafka. Ook de Italiaanse voetballer Felice Mancini en skiër Felice de Nicolo zijn bekende namen. In Nederland kennen we onder meer model Felice Noordhoff en hockeyster Felice Albers, in Vlaanderen onder meer Dré Steemans, alias Felice. Felice is ook een zeer bekende achternaam. Bekende mensen met deze achternaam zijn onder andere de Argentijnse voetballer Leonel Felice en Amerikaanse schrijfster Cynthia Felice.

Beroemdheden met de naam Felice

Felice Albers
Hockeyspeelster

Felice Albers is een Nederlands hockeyster. Albers speelde sinds haar vijftiende voor Amsterdam en komt sinds 2016 uit voor het seniorenteam. Met Amsterdam won ze de Europacup I in 2019. Op 9 juni 2019 debuteerde ze in de Nederlandse hockeyploeg in een Hockey Pro League-wedstrijd tegen België.

Dré Steemans
Presentator

André Maria Marcellus Steemans, beter bekend onder zijn pseudoniem Felice Damiano, later kortweg Felice, was een Belgisch tv-presentator.

Felice de Nicolo
Skiër

Felice De Nicolò is een gepensioneerde Italiaanse alpineskiër. Hij eindigde als 25e in de afdaling op de Olympische Winterspelen van 1960 en 28e in de reuzenslalom tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. In 1964 won hij de downhill- en slalomevenementen van de Three Cableways Cup.

Felice Mueller
Roeister

Felice Mueller is een Amerikaanse roeier. Ze won de gouden medaille in de vierzonder vier op de Wereldkampioenschappen Roeien 2013. Haar roeicarrière begon op de Pomfret School. Van daaruit woonde en roeide ze van 2008 tot 2012 aan de Universiteit van Michigan.

Muziek met de naam Felice

The Felice Brothers
Artiest: Band

The Felice Brothers is een Amerikaanse folkrock / countryrockband uit New York.

Films met de naam Felice

Felice (1971)

Felice is een korte stomme film uit 1971 die de moeilijke maar gepassioneerde relatie tussen een jongere man en een oudere vrouw onderzoekt door middel van een trapsgewijze crescendo van niet-lineaire, met elkaar verweven scènes en sequenties. Speelduur: zeven minuten. Winnaar van de 1972 Oklahoma State University Film Festival Award, met Hollywood-juryleden waaronder acteur G.D. Spradlin, en schrijvers/producenten Joe Byrne en Jeb Rosenbook.

Lazarro Felice (2018)

De Engelse titel van deze film is 'Happy as Lazzaro'. Lazzaro is een jonge boer die over een uitzonderlijke goedheid beschikt en die in het landelijke Inviolata woont. Het leven op het platteland is eeuwenlang hetzelfde gebleven: de markies buit de boeren uit die, op hun beurt, van Lazzaro profiteren. Op een zomer raakt laatstgenoemde bevriend met Tancredi, de zoon van de markies. Het is hierdoor dat Lazzaro door de tijd kan reizen en die hem naar de moderne wereld zal leiden.

Namen die lijken op Felice

Felicia

Hoe spel ik de naam Felice?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • C Casablanca
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • C Celine
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • C Charlie
 • E Echo

Zo spel je Felice met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Felice in braille

f
e
l
i
c
e

Zo sein je Felice in morsecode

· · — ·
·
· — · ·
· ·
— · — ·
·

Zo sein je Felice met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Felice bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een F

Top 10 meisjesnamen met 6 letters