Brandon Geboortekaartje naam Brandon j2

Betekenis Brandon

Koning, (Vlammend) Zwaard, Heuvel
Meer informatie

Geslacht

Brandon wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Brandon is Iers

Naamsopbouw

Brandon is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 5 medeklinkers (b, r, n, d, n).

Populariteit van de naam Brandon

Brandon is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Brandon tussen 1996 en 2023. De naam Brandon is minder populair geworden.

 • Brandon is 27x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Brandon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Brandon is een mooi Ierse jongensnaam. De naam Brandon komt uit meerdere bronnen, met verschillende betekenissen in het Oud-Engels en het Oud-Iers. Eerst de makkelijke uitleg: In het Oud-Engels was Brandon oorspronkelijk een plaatsnaam die 'gaspeldoorn-heuvel' betekent. Er zijn minstens vier verschillende steden en dorpen in Engeland die Brandon heten. De plaatsnaam werd zoals met veel meer namen eerst als achternaam en later als voornaam gebruikt. Meestal wordt de naam Brandon beschouwd als een Ierse naam, van het Oud-Ierse Bréanainn dat blijkbaar uiteindelijk is afgeleid van een oud Welsh (Keltisch/Brythonic) woord "brenhin" waarvan wordt gezegd dat het "koning" of "prins" betekent. De naam is sindsdien verengelst tot BRAN-den of BREN-den. Er zijn verschillende Ierse heiligen die deze naam dragen, maar geen enkele is zo beroemd als Bréanainn van Clonfert, ook bekend als Brendan de Zeevaarder, die wordt beschouwd als een van de Twaalf Apostelen van Ierland. Volgens de overlevering werd Bréanainn aan het einde van de 5e eeuw geboren in het huidige graafschap Kerry (nabij Tralee). Het bisdom Kerry (waarvan Brendon de patroonheilige is) beweert dat "hij oorspronkelijk Mobhí zou heten, maar tekenen en voortekenen bij zijn geboorte en doop door bisschop Erc leidden ertoe dat hij Broen-finn of 'fair-drop' werd gedoopt" . Het kind werd opgevoed door de meest prominente christelijke leermeesters en werd uiteindelijk monnik, en stichtte klooster na klooster tijdens zijn reizen door Ierland. Ten slotte leidde een visioen hem, vergezeld van 14 monniken, op een zeven jaar durende zeevarende zoektocht naar het paradijs (d.w.z. het eiland van de gezegenden). Verschillende documenten die in zowel het Iers als het Latijn zijn geschreven, zijn bewaard gebleven om het fantastische verhaal van St. Brendon de zeevaarder te vertellen (de eerste verscheen in de 9e eeuw, driehonderd jaar nadat de vermeende gebeurtenissen plaatsvonden). De reis werd legendarisch in heel middeleeuws Europa en Brendon genoot eeuwenlang na zijn dood een cultstatus. Er zijn verschillende geleerden die geloven dat de beschreven gebeurtenissen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en dat St. Brendan de Zeevaarder de allereerste Europeaan was die de Atlantische Oceaan overstak en Noord-Amerika bereikte (ongeveer 400 jaar voordat Erik de Rode op Groenland landde) , 450 jaar voordat Leif Ericsson op Canada landde, en bijna 1.000 jaar vóór Christopher Columbus' 'ontdekking' van Amerika). De naam Brandon heeft dus een mooie geschiedenis.... Bekende dragers van de naam zijn onder andere Brandon Jackson en Brandon Routh (Superman) en zanger van The Killers. Brandon Flowers. De ouderen onder ons kennen Brandon vooral als hoofdpersonage uit de serie Beverly Hills 90210.

Beroemdheden met de naam Brandon

Brandon Flowers
Zanger

Brandon Flowers is een Amerikaanse zanger en toetsenist. Hij werd vooral bekend als frontman van rockband The Killers.

Brandon Routh
Acteur

Brandon James Routh (geboren op 9 oktober 1979) is een Amerikaanse acteur. In 2006 speelde hij Superman in de film Superman Returns. In 2011 speelde hij het titulaire karakter van de film Dylan Dog: Dead of Night. Hij had ook een terugkerende rol in de NBC-serie Chuck, als Daniel Shaw. Hierna had hij bijrollen in de films Zack en Miri Make a Porno en Scott Pilgrim vs. the World. In 2014 kreeg hij een terugkerende rol als Ray Palmer / The Atom in de tv-serie Arrow. Later speelde hij die rol in twee andere series in het gedeelde universum van Arrowverse: The Flash (een gastrol) en Legends of Tomorrow (een hoofdrol). Routh hernam ook zijn rol als Superman in het Arrowverse crossover-evenement "Crisis on Infinite Earths" in 2019. Zijn rol in Legends of Tomorrow eindigde in 2020.

Brandon T. Jackson
Acteur

Brandon Timothy Jackson (geboren op 7 maart 1984) is een Amerikaanse acteur en stand-upcomedian. Hij staat bekend om zijn rollen in de films Roll Bounce (2005), Tropic Thunder (2008), Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010), Lottery Ticket (2010), Big Mommas: Like Father, Like Son (2011). ), en Percy Jackson: Zee van Monsters (2013). en Roofie Jackson in Deadbeat (2014-2016).

Hoe spel ik de naam Brandon?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • N New York
 • D Danemark
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • R Ruben
 • A Ali
 • N Naomi
 • D Daniël
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • R Romeo
 • A Alfa
 • N November
 • D Delta
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Brandon met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter d
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Brandon in braille

b
r
a
n
d
o
n

Zo sein je Brandon in morsecode

— · · ·
· — ·
· —
— ·
— · ·
— — —
— ·

Zo sein je Brandon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter d
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Brandon bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 7 letters