Jolijn Geboortekaartje naam Jolijn m2

Betekenis Jolijn

God Is Genadig ( van het Hebreeuwse Johanan), Kruid, Ster van de zee (afgeleid van Maria)
Meer informatie

Geslacht

Jolijn wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jolijn is Nederlands

Jolijn is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Jolijn is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 4 medeklinkers (j, l, j, n).

Populariteit van de naam Jolijn

Jolijn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jolijn tussen 2013 en 2023. De naam Jolijn is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jolijn is 51x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jolijn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jolijn is een mooie, genadige meisjesnaam. De naam Jolijn is afgeleid van de naam Joleen (net als de namen Jolene, Jolein, Jolène en Jolien). En de naam Joleen, en dus Jolijn, zijn weer afgeleid van de naam Johanna. Johanna is een meisjesnaam afgeleid van Johannes. De naam Johannes komt van het Hebreeuwse Johanan, wat betekent 'Jahweh is genadig' of ook wel 'de door God begenadigde'. Jolijn is meer dan Jolele en Jolina een naam die vooral door ouders in België en Nederland wordt gekozen. Jolijn is ook een verkorte variant van de naam Marjolijn of Marjolein. De naam Marjolein komt van het Franse Marjolaine en is daarvandaan in de Benelux terechtgekomen. Marjolein verwijst naar het gelijknamige muntachtig smakende plantje. Oorspronkelijk is het een familienaam uit Savoye (tegenwoordig in Frankrijk). Zeer waarschijnlijk is deze familienaam dan weer een uitbreiding van Maria, onder invloed van de plantnaam marjolein (vergelijk Rosemarie). Variant van de naam is de naam Marjolijn. Bekende dragers van de naam zijn onder meer schrijfster Jolijn Geels, actrice Jolijn Henneman en zwemster Jolijn van Valkengoed.

Beroemdheden met de naam Jolijn

Jolijn van de Wiel
Actrice

Jolijn van de Wiel (Drunen, 21 september 1992) is een Nederlands actrice die haar acteerdebuut maakte in Hoe overleef ik mezelf? In deze bioscoopfilm naar de populaire boeken van Francine Oomen speelt Jolijn de hoofdrol van de fantasierijke en gevoelige Rosa. Voordat ze de stap maakte naar het witte doek, deed Jolijn acteerervaring op met het spelen in verschillende schoolmusicals. In juni 2009 werd ze toegelaten tot de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT) in Utrecht, waar zij vanaf september 2009 is klaargestoomd voor de toneelschool. Op zaterdagavond 1 mei 2010 was Jolijn te zien in een gastrol in de VARA-komedieserie Kinderen geen bezwaar. Op zaterdagmiddag 4 december 2010 was Jolijn te zien in de EO-serie Verborgen Verhalen.

Jolijn van Valkengoed
Zwemster

Jolijn Femke van Valkengoed (Lelystad, 16 augustus 1981) is een voormalige Nederlandse zwemster. Van Valkengoed woont in Lelystad. Ze is de oudere zus van zwemmer Thijs van Valkengoed. Haar specialiteit is schoolslag. Haar beste resultaat is derde tijdens het EK zwemmen 2008 in Eindhoven op het onderdeel 4x100m wisselslag. Zij maakte haar Olympisch debuut tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Op 2 juni 2009 werd bekendgemaakt dat van Valkengoed stopt met zwemmen op het hoogste niveau.[

Jolijn Heuvels
Voetbalster

Jolijn Heuvels (Denekamp, 22 augustus 1986) is een Nederlands voetbalster die tot 2015 uitkwam voor PEC Zwolle.

Jolijn Heneman
Actrice

Jolijn Henneman (14 september 1991)[1] is een Nederlands actrice. Ze studeerde in 2014 af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Henneman verwierf met name bekendheid door haar rol als Elin Dublois in de soaps Nieuwe Tijden en Goede tijden, slechte tijden. In 2021 deed zij mee aan het televisieprogramma Op zoek naar Maria, hierin viel zij vlak voor de finale af.

Muziek met de naam Jolijn

Marjolijn
Artiest: Get Ready!

Marjolijn is een Nederlandstalig lied van de Belgische boyband Get Ready! uit 1997.[1] Het nummer werd geschreven door Kries Roose. Marjolijn werd een grote zomerhit in Vlaanderen en een van de best verkochte singles van de groep.

Jolene
Artiest: Dolly Parton

"Jolene" is een nummer van de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton. Het nummer werd in de VS en Canada op single uitgebracht in oktober 1973 en verscheen een paar maanden later ook op haar gelijknamige album. In een groot gedeelte van Europa werd de single in het voorjaar van 1974 uitgebracht en in het Verenigd Koninkrijk en Ierland pas in april 1976.

Hoe spel ik de naam Jolijn?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • I Italia
 • J Jérusalem
 • N New York

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • J Jordi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • L Lima
 • I India
 • J Juliett
 • N November

Zo spel je Jolijn met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter j
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Jolijn in braille

j
o
l
i
j
n

Zo sein je Jolijn in morsecode

· — — —
— — —
· — · ·
· ·
· — — —
— ·

Zo sein je Jolijn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter j
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jolijn bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 6 letters