Link Geboortekaartje naam Link j2

Betekenis Link

Rivieroever, Plaats bij de plas (van Lincoln), slang
Meer informatie

Geslacht

Link wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Link is Engels

Naamsopbouw

Link is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (l, n, k).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Link

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Link is een mooie en speciale jongensnaam. Speciaal, want de naam komt zeer weinig voor. In de VS en Zweden wel vaker, maar in Nederland en België weten ouders deze naam nog niet zo goed te vinden. De betekenis van de naam Link is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Link mogelijk een verkleinwoord van Lincoln. Zeker ook omdat de naam relatief vaak voorkomt in de VS. De betekenis is dan Rivieroever, of Plaats bij een Plas. Denk bv aan gitarist Link Wray (eigenlijke naam Lincoln Wray). De naam Link is ook een verkorte versie van de naam Linkovich. Denk bv aan het personage Linkovich "Link" Chomofsky in de film Encino Man.

Beroemdheden met de naam Link

Link Gaetz
IJshockeyer

Link Gaetz (geboren op 2 oktober 1968) is een Canadese voormalige professionele ijshockeyspeler die speelde in de National Hockey League met de Minnesota North Stars en San Jose Sharks.

Link Byfield
Politicus

Eric Linkord Byfield (5 december 1951 - 24 januari 2015) was een Canadese nieuwscolumnist, auteur en politicus.

Link (The Legend of Zelda)
Personage

Link (Japans: リンク, Rinku) is de hoofdfiguur uit de Legend of Zelda-serie van videospellen. Hij kwam het eerst voor in het spel The Legend of Zelda uit 1986. Het personage was toen nog een simpel tweedimensionaal personage, inmiddels is hij driedimensionaal. Hij komt ook voor in andere games, stripboeken en een tekenfilmserie.

Link Wray
Muzikant

Fred Lincoln 'Link' Wray (Dunn (North Carolina), 2 mei 1929 - Kopenhagen, 5 november 2005) was een Amerikaanse rock-'n-roll-gitarist. Vooral zijn invloed op de elektrische gitaar is groot. Hij introduceerde in 1958 met het instrumentale nummer Rumble de powerchord, waarmee hij de schakel vormde tussen de rustige, jazzy gitaarstijl van de eerste blues- en rock-'n-rollplaten en het latere, krachtiger gitaarspel van muzikanten als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Jimmy Page, Pete Townshend, Peter Green en Eric Clapton. Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone plaatste Link Wray op nummer 45 van 100 beste gitaristen aller tijden.

Films met de naam Link

Link: Eat, Love, Kill (2022)

Link: Eat, Love, Kill (Koreaans: 링크: 먹고 사랑하라, 죽이게) is een Zuid-Koreaanse televisieserie uit 2022 met Yeo Jin-goo en Moon Ga-young in de hoofdrol. Het werd uitgezonden op tvN van 6 juni tot 26 juli 2022, elke maandag en dinsdag om 22.30 uur ( KST ) voor 16 afleveringen. Het is ook beschikbaar voor streaming op Disney+ in geselecteerde regio's.

Link

Link is een televisieserie voor jongeren van de IKON en KRO en een daaruit volgend boek van Karel Eykman. De serie werd oorspronkelijk van 29 september tot 24 november 1994 in negen afleveringen uitgezonden. Net als bij Allemaal tuig! waren de meeste acteurs jong en onervaren. Het verhaal van de serie werd verwerkt tot een boek door Eykman, die ook medeverantwoordelijk was voor het scenario van de televisieserie. Het boek werd in 1996 uitgegeven door uitgeverij De Harmonie.

Geografie met de naam Link

Plaats (Town): Link Valley

Link Valley is een plaats in het zuidwesten van Houston, Texas die uit veel appartementencomplexen bestaat.

Namen die lijken op Link

  -   Linus   -   Mink

Hoe spel ik de naam Link?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • N November
 • K Kilo

Zo spel je Link met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Link in braille

l
i
n
k

Zo sein je Link in morsecode

· — · ·
· ·
— ·
— · —

Zo sein je Link met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Link bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters