Kai Geboortekaartje naam Kai j2

Betekenis Kai

Zee (Hawaï), Krijger (Fries), Dappere speer (Germaans), Zich Verheugen, Vlaamse Gaai, Kol, Oceaan, Herstel (Japans), Geluk
Meer informatie

Geslacht

Kai wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kai is Engels

Naamsopbouw

Kai is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 1 medeklinker (k).

Populariteit van de naam Kai

Kai is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kai tussen 1998 en 2023. De naam Kai is minder populair geworden.

 • Kai is 237x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kai maak je ook deze 2 babynamen:
Kia - Aki

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kai

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kai is een mooie jongens en meisjesnaam. De betekenis van de naam “Kai” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Bij babynamen.nl komen we eigenlijk niet vaak namen tegen die in zoveel talen voorkomt en een andere betekenis heeft. Kai heeft dus meerdere oorsprongen en betekenissen. Wat betekent de naam Kai? Dat hangt ervan af naar welke Kai je verwijst. Kai is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Hawaïaanse oorsprong en betekent dan "zee". In de VS wordt de naam Kai meestal van Hawaiiaanse afkomst genoemd, wat 'zee' betekent. Ouders in de VS geven de naam 8 van de 10 keer aan een zoon. In Europa wordt Kai grotendeels als Friese oorsprong beschouwd als een verkleinwoord van de naam Kaimbe, wat "krijger" betekent, of als een korte vorm van Gerard "dappere speer". In het Ests is Kai een vrouwelijke (en zeer zelden mannelijke) naam die "pier" of "kade" betekent. In Maori betekent kai "voedsel" of "maaltijd". In het Japans heeft kai een aantal betekenissen, waaronder "oceaan" (海), "shell" (貝), "open" (開), "restauratie" en "herstel". Kai wordt ook gevonden als een onafhankelijke naam in Afrikaanse, Chinese, Turkse en Indiaanse culturen. Kai is een sterke, suggestieve multiculturele naam die veel kracht in zijn enkele lettergreep verpakt. Bekende dragers van deze mooie naam vind all over the world. Zanger Kai mag dan niet bekend zijn in Nederland en België, in Azië, met namen Korea en China, is het een wereldster. En dan is Kai ook nog eens een bekende Canadese zangeres. Kai Niemi is een bekende Finse motorcrosser, . In Nederland kennen we onder meer wielrenner Kai Reus. In België is Kai-Mook een bekende naam. Het is de naam van de eerste olifant die ooit in België is geboren. De naam Kai doet het ook goed als naam van kind van... In Amerika bijvoorbeeld. Beroemd als de jongen die betoverd werd door de sprookjesachtige Sneeuwkoningin, werd Kai gekozen voor haar zoon door actrice Jennifer Connelly en als tweede naam voor zoon Samuel door Naomi Watts en Liev Schreiber. Kai is populair bij Berries als keuze voor zowel de voornaam als de middelste naam. De meest prominente naamgenoot is de in Denemarken geboren jazztrombonist Kai Winding, en het is populair in computerspellen. En dan komt de naam Kai ook nog eens veelvuldig voor als achternaam. In Japan, maar ook in de VS, Nieuw Zeeland en bijvoorbeeld Liberia.

Beroemdheden met de naam Kai

Kai
Zangeres

Kai, artiestennaam van Alessia De Gasperis Brigante (Toronto, 17 maart 1990) is een Canadees zangeres. Kai werkte al samen met Childish Gambino, Diplo, Jessie J en Skrillex. In 2016 scoorde ze een hit met Flume: Never Be Like You.

Kai Reus
Wielrenner

Kai Reus (Niedorp, 11 maart 1985) is een voormalig Nederlands wielrenner. In 2003 maakte Reus naam in de wielerwereld. Hij won dat jaar bij de junioren alle grote wedstrijden die er te winnen waren, waaronder het Nederlands kampioenschap, vele wereldbekerkoersen, het wereldbeker eindklassement en als laatste het wereldkampioenschap op de weg in Hamilton (Canada). Door die prestaties werd Reus in 2004 door NOC*NSF verkozen tot Sporttalent van Nederland. In 2004 en 2005 reed Reus bij de opleidingsploeg van Rabobank. Door zijn aanhoudende successen en vele grote overwinningen (56 overwinningen in 4jr tijd), kon Reus in 2006 de overstap naar de Rabobank-profformatie maken.

Kai Fagaschinski
Componist

Kai Fagaschinski is een in Berlijn gevestigde gratis improviserende klarinettist en componist. Hij is autodidact en zijn muziek wordt beschreven als 'geworteld in abstractie, maar met een steeds verraderlijker melodieus element'.

Kai
Zanger

Kim Jong-in, beter bekend als Kai, is een Zuid-Koreaanse zangeres, model, acteur en danseres. Hij is lid van de Zuid-Koreaans-Chinese jongensgroep Exo, de subeenheid Exo-K en de Zuid-Koreaanse supergroep SuperM. Hij debuteerde als solist in november 2020 met de release van zijn extended play, Kai.

Kai Hansen
Muzikant

Kai Michael Hansen, is een Duitse heavymetalgitarist en zanger. Hij wordt door veel andere gitaarspelers gezien als "grootvader" van de Europese powermetal. In 1979 startte Hansen als gitarist in de band Iron Fist. Samen met Michael Weikath richtte hij Helloween op. Hierin begon hij als zanger/gitarist.

Boeken met de naam Kai

Kai is verdwaald
Auteur: Marjolein Peeters

Kai is verdwaald is een voorleesboek voor kinderen waarin Kai de Shiba de hoofdrol speelt. In zijn eerste avontuur raakt hij verdwaald in het bos en probeert hij met de hulp van drie vrienden uit het bos de weg naar huis te vinden. Het boek is voorzien van prachtige pagina vullende illustraties die enorm tot de verbeelding zullen spreken tijdens het voorlezen.

Natuurfenomenen

Kai-Mook (Antwerpen, 17 mei 2009) is een vrouwelijke Aziatische olifant die geboren werd in de Antwerpse Zoo en sinds 2012 in Planckendael verblijft. Het was de eerste olifant die in België werd geboren. De babyolifant werd Kai-Mook genoemd, wat volgens de zoo in het Thais 'parel' zou betekenen. De naam werd pas 3 dagen na de geboorte bekendgemaakt, zeker was wel dat deze met de letter K zou beginnen aangezien elk dier, geboren in 2009 in de zoo van Antwerpen, een naam krijgt beginnende met deze letter. Volgens sommige bronnen zou de naam echter 'kip' betekenen en moest de naam Khai-Mook zijn.[1] Het publiek kon voorstellen doen tot een naam.

De Kai (Japans:甲斐犬, Kaiken) is een hondenras dat afkomstig is uit Japan. Het is waarschijnlijk het oudste hondenras van Japan. Deze jachthond is afkomstig uit Yamanashi en behoort tot de Spitsen. Het ras werd gebruikt voor het jagen op diverse soorten wild. Een volwassen reu is ongeveer 53 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 48 centimeter.

Geografie met de naam Kai

Stad: Kai (Yamanashi)

Kai (甲斐市, Kai-shi) is een Japanse stad in de prefectuur Yamanashi. De stad telt ongeveer 75.000 inwoners.

Provincie: Kai (Japan)

Kai (甲斐国, Kai no Kuni) is een voormalige provincie van Japan, gelegen in de huidige prefectuur Yamanashi. Kai lag naast de provincies Sagami, Shinano, Musashi en Suruga.

Organisaties met de naam Kai

Luchthaven: Kai Tak

Kai Tak was vanaf 1925 tot en met 1998 de internationale luchthaven van Hongkong. Op 6 juli 1998 werd deze luchthaven vervangen door de nieuwe luchthaven op het eiland Chek Lap Kok op Lantau Island. De luchthaven stond bekend om zijn spectaculaire Rwy 13-approach, en daardoor als de op vijf na extreemste en gevaarlijkste luchthaven ter wereld.

Namen die lijken op Kai

Chez   -   Dai   -   Kaan   -   Kae   -   Kaito   -   Kaj   -   Kane   -   Kani   -   Kári   -   Karl   -   Kas   -   Kay   -   Kaya   -   Kee   -   Kes   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Ko   -   Koa   -   Kyo   -   Rai

Hoe spel ik de naam Kai?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • I India

Zo spel je Kai met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Kai in braille

k
a
i

Zo sein je Kai in morsecode

— · —
· —
· ·

Zo sein je Kai met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kai bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 3 letters