Miquel Geboortekaartje naam Miquel j2

Betekenis Miquel

Wie is als God? (van het Hebreeuwse "Mikha'el" (מִיכָאֵל))
Meer informatie

Geslacht

Miquel wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Miquel is Catalaans

Miquel is afgeleid van de naam Michael

Naamsopbouw

Miquel is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, u, e) en 3 medeklinkers (m, q, l).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Miquel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Miquel is een Catalaanse en Franse jongennsnaam. De naam Miquel is een afgeleide van de naam Michaël. Michael is afgeleid van het Hebreeuwse "Mikha'el" (מִיכָאֵל), wat zich vreemd genoeg vertaalt in een vraag: "Wie is als God?" Het lijkt raar om een ​​voornaam te hebben die eigenlijk een vraag stelt; deze specifieke vraag wordt echter als retorisch beschouwd. Eh, hallo. Het impliciete antwoord is duidelijk: niemand is als God. Daarom is de vertaling van de naam Michaël er vaak een van nederigheid en eerbied voor God. In de bijbelse traditie was Michaël een van de aartsengelen die dicht bij God stonden en Zijn oordelen uitvoerden (hij werd ook beschouwd als een beschermer van de oude Hebreeën). Michaël was de belangrijkste leider van de engelen die de draak (d.w.z. de duivel) vochten en versloegen en hem uit de hemel slingerden (Openbaring 12:7-9). Als zodanig werd hij het symbool van de strijdende kerk en een beschermheilige van soldaten. St. Michael, zoals de aartsengel bekend kwam te staan, werd aangeroepen tijdens de middeleeuwse kruistochten (een reeks religieuze oorlogen waarbij Europese christenen probeerden het Heilige Land te heroveren op bezettende moslims). Het was tijdens de kruistochten dat een groot aantal westerlingen deze oude Hebreeuwse naam begonnen aan te nemen (vooral in het Byzantijnse rijk); Michael is sinds de 12e eeuw in omloop onder Engelstaligen. De naam Michael straalt een gevoel van macht, moed en kracht uit door de vertaalde betekenis; maar ook een symbool van nederigheid, heel eenvoudig uitgedrukt door dat vraagteken.Spellingsvarianten die in Nederland bestaan zijn onder meer Miquél , Miquèl , Miquël en Miqüel. Andere varianten van de naam zijn. Andere vormen zijn Michiel, Machiel, Mikael, Giel, Giele en Chiel (Nederlands), Michel (Frans), Michele (Italiaans), Miguel (Spaans), Misha of Micha (Slavisch), Mick, Mike (Engels), Maaikel, Maikel en Maik (fonetisch Engels). Overigens kiezen ouders in België en Nederland vaker voor Miguel dan voor Miquel. Daarmee is Miquel dus wel meer speciaal! Bekende dragers van de naam zijn onder meer Miquel Soler (voetballer) en Miquel Barcélo (schilder). In Nederland kennen we onder meer voetballer Miquel Nelom. Miquel is ook een favoriete naam bij schrijvers en regisseurs. Zo is Miquel Moliner een hoofdpersonage in "The Shadow of the Wind" van Carlos Ruiz Zafon.

Beroemdheden met de naam Miquel

Miquel Nelom
Voetballer

Miquel Nelom is een Nederlands betaald voetballer die doorgaans als linksback speelt. Hij speelde onder meer bij Excelsior, Feyenoord en Willem II.

Miquel-Lluís Muntané
Schrijver

Miquel-Lluís Muntané (Barcelona, 1956) is een Spaans schrijver. Hij schrijft fictie, poëzie, toneelstukken en essays in het Catalaans. Hij verschijnt regelmatig in de media met zijn literaire en muzikale opiniestukken.

Miquel Barceló
Schilder

Miquel Barceló Artigues is een Spaanse schilder. Op 18 november 2008 heeft de Spaanse regering het nieuwste immense kunstwerk van Miquel Barceló officieel gepresenteerd in het Paleis van de Naties van de Verenigde Naties in Genève. Het werk van Barceló (schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek) wordt tegenwoordig vertegenwoordigd door Tobias Mueller Modern Art in Zürich, Galerie Bruno Bischofberger in Zürich en Acquavella Galleries in New York City.

Miquel Soler
Voetballer

Miquel Soler Sarasols (Hostalets de Bas, 16 maart 1965) is een Spaans voormalig profvoetballer. Hij speelde als middenvelder. Met FC Barcelona won Soler in 1993 de Spaanse landstitel. Hij voelde zich echter miskend door trainer Johan Cruijff en in 1993 vertrok Soler naar Sevilla FC. In 1995 werd hij gecontracteerd door Real Madrid, waar de middenvelder slechts één seizoen bleef. Na twee jaar bij Real Zaragoza (1996-1998) kwam Soler in 1998 bij Real Mallorca. Met deze club haalde hij in 1999 de laatste finale van de Europa Cup II, die verloren werd van Lazio Roma. Uiteindelijk speelde Soler tot 2003 bij Real Mallorca, waarna hij een punt zette achter zijn profloopbaan.

Hoe spel ik de naam Miquel?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • Q Quebec
 • U Uppsala
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • Q Quinten
 • U Ursula
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • Q Quebec
 • U Uniform
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Miquel met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter q
gebarentaal letter u
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Miquel in braille

m
i
q
u
e
l

Zo sein je Miquel in morsecode

— —
· ·
— — · —
· · —
·
· — · ·

Zo sein je Miquel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter q
nautische vlag letter u
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Miquel bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 6 letters