Unisex namen met een H

Unisex die beginnen met letter H waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter H

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter H. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een H. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een H op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een H op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter H.

Top 10 unisex namen met een H van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.89% begint met de letter H?

Geboortekaartjes met de de letter h

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een H

Namen met de beginletter H

Een zwangerschap is een magische periode in het leven van beide ouders. Samen toeleven naar het grote moment en brainstormen over mogelijke namen? Heerlijk toch! Heb je zelf nog geen idee of jouw kleine spruit een jongen of een meisje gaat zijn, maar wel een voorkeur voor unisex namen met een H? Dan vind je hier meer dan één unisex naam met een H. We helpen je graag om inspiratie op te doen!

De letter H

De letter H is de achtste letter van ons alfabet en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Egyptenaren. In die tijd werd de letter weergegeven in de vorm van een hekje en dat is altijd een beetje zo gebleven. De H is een zachte medeklinker die een naam op de goede voet laat beginnen. Waarom noemen we de H een zachte medeklinker? Dat heeft alles te maken met het feit dat de klank minder sterk is dan bij veel andere medeklinkers. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn toch? Vind je de H in het midden van een woord terug? Dan wordt deze niet altijd uitgesproken. Als dat niet bijzonder is!

Uniseks naam met een H

Er zijn heel wat leuke unisex namen met een H voor het kleine wonder dat nu nog in jouw buik aan het groeien is. We zetten er even een paar op een rij.

  • Haley: Haley is een nama van Ierse oorsprong en betekent spitsvondig. De geknipte naam dus voor ouders die hun kleine uk al een voorsprong in het leven mee willen geven. Bovendien is het een in Vlaanderen zeer zeldzame naam!
  • Hade: Hade is een naam die zijn oorsprong heeft in Friesland en zowel geschikt is voor jongens als voor meisjes. Het betekent strijder en is dus perfect voor een echte wildebras.
  • Hamza: Hamza is een naam van oosterse oorsprong die de laatste jaren sterk aan populariteit aan het winnen is. De naam betekent aanhoudend en sterk. Een krachtige naam voor een krachtig kind.
  • Hasse: Hasse is een Zweedse naam die een afgeleide is van Johannes. Johannes betekent op zijn beurt dan weer dat God genadig is. Een goede naam voor steun van hierboven te verzekeren.
  • Halle: Halle is een Germaanse naam die held betekent. Een unieke naam in onze contreien en dat is logisch ook: het ontbreekt ons immers aan helden.

Hoeveel unisex beginnen met de letter H?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter H. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.89% met de letter H!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet