Joni Geboortekaartje naam Joni u2

Betekenis Joni

God is genadig (van 'Jahweh is genadig')
Meer informatie

Geslacht

Joni wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

Joni is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Joni is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (j, n).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Joni

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Joni is een mooie genderneutrale naam van Hebreeuwse oorsprong. De naam is bij ouders in de Verenigde Staten altijd een meisjesnaam. Op de tweede plaats staat Finland, waar het altijd een jongensnaam is. Ook in Brazilië (ongeveer 5000 keer) is het altijd een jongensnaam. Op 4 staat België, waar het 2 van de 3 keer een naam voor een dochter is. In Zweden is het vaak een meisjesnaam, in Italië en Frankrijk altijd een jongensnaam. Het is gewoonlijk een verkleinwoord van Joan en Joanne, wat de vrouwelijke versie is van de jongensnaam John, wat 'God is genadig' betekent. De naam Joni is dus zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en betekent "God is genadig; gave van Jehova". Als mannelijke naam is Joni een bijnaam voor Jon of Jonathan, verwant aan Johnny of Jonny. Joni heeft een serieus potentieel om samen met andere schattige en pittige retro-bijnamen zoals Sadie en Edie, Billie en Birdie te stijgen in de Engelstalige lijsten. De naam Joni zal als muziek in de oren klinken van Joni Mitchell-fans, de productieve Canadese singer-songwriter wiens talent zeker een gracieus geschenk is. Of je nu je geloof of liefde voor muziek wilt vieren door de naam Joni te kiezen, deze lyrische naam kan een uitstekende keuze zijn voor een baby. De iconische folkzanger Joni Mitchell (geboren Roberta Joan) geeft deze schattige vintage bijnaam een ​​cool, bohemien gevoel. Deze spelling voelt gestroomlijnder en moderner aan dan Mad Men-achtige Joanie. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer politica Joni Ernst, Finse ijshockeyer Joni Pitkänen en Joni Ortio en zangeres Joni James.

Beroemdheden met de naam Joni

Joni Kauko
Voetbalster

Joni Kauko is een Fins voetballer die doorgaans speelt als middenvelder. In juni 2021 verruilde hij Esbjerg fB voor ATK Mohun Bagan. Kauko maakte in 2012 zijn debuut in het Fins voetbalelftal.

Joni James
Zangeres

Giovanna Carmella Babbo, professioneel bekend als Joni James, was een Amerikaanse zangeres van traditionele popmuziek.

Joni Pitkänen
IJshockeyer

Joni Pitkänen is een Finse voormalige professionele ijshockeyverdediger die speelde in de National Hockey League voor de Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers en Carolina Hurricanes.

Joni Mitchell
Muzikante

Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod, 7 november 1943), is een Canadese singer-songwriter. Daarnaast houdt ze zich bezig met fotografie, poëzie en schilderkunst.

Boeken met de naam Joni

Joni
Auteur: Joni Tada Eareckson

'In een fractie van een seconde op een hete middag in juli veranderde een duikongeval het leven van Joni Eareckson Tada voor altijd. Ze ging van een actieve jonge vrouw naar elke dag in een rolstoel. In deze onvergetelijke autobiografie onthult Joni elke stap van haar strijd om haar handicap te accepteren en de zin van haar leven te ontdekken. De zuurverdiende waarheden die ze ontdekt en de bijzondere manieren waarop God zijn liefde openbaart, zijn getuigenissen van de overwinning van het geloof op ontberingen en lijden.'

Muziek met de naam Joni

Hey Joni
Artiest: The Sonic Youth

Hey Joni is een nummer van The Sonic Youth. "Hey Joni" is getiteld als een eerbetoon aan de rockstandaard "Hey Joe" en aan de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Het wordt gezongen door Ranaldo en heeft surrealistische teksten zoals "Shots ring out from the center of a empty field/Joni's in the tall grass/She's a beautiful mentale jukebox, a sailboat explosie/A snap of electric whipcrack". Dit nummer verwijst ook naar het werk van William Gibson's Neuromancer met de regel "In this broken town, can you still jack in / And know what to do?"

Films met de naam Joni

Joni (1980)

Joni is een dramafilm uit 1980 onder regie van James F. Collier. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek en is het waargebeurde verhaal van Joni Eareckson Tada (door haarzelf gespeeld), een zeventienjarig meisje dat verlamd raakt na een duikongeval. Door haar fysieke, emotionele en spirituele worstelingen leert Joni op God te vertrouwen. Billy Graham financierde de film via zijn bedrijf World Wide Pictures en verschijnt in een cameo.

Namen die lijken op Joni

Jan   -   Jana   -   Jane   -   Jens   -   Jin   -   Joan   -   John   -   Jon   -   Jona   -   Jonah   -   Jonas   -   Jones   -   Jonna   -   Jonne   -   Jorn   -   Juna   -   June   -   Juno   -   Toni

Hoe spel ik de naam Joni?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • N New York
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • N Naomi
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • N November
 • I India

Zo spel je Joni met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Joni in braille

j
o
n
i

Zo sein je Joni in morsecode

· — — —
— — —
— ·
· ·

Zo sein je Joni met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Joni bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 17 unisex met 4 letters