Bryan Geboortekaartje naam Bryan j2

Betekenis Bryan

Variatie van Brian, Iers "hoog, nobel, sterk, deugdzaam en eervol", Heuvel (van Ierse '*bre', en Welshe 'bryn'
Meer informatie

Geslacht

Bryan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bryan is Engels

Naamsopbouw

Bryan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 4 medeklinkers (b, r, y, n).

Populariteit van de naam Bryan

Bryan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bryan tussen 1992 en 2023. De naam Bryan is minder populair geworden.

 • Bryan is 26x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bryan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bryan is een mooie, sterke jongensnaam. De naam Bryan is een variatie van de naam Brian, en is Iers. De voornaam Brian is afgeleid van een Oud-Keltisch woord dat "hoog" of "nobel" betekent. De betekenis van de naam is ook wel "sterk, deugdzaam en eervol" Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is Bryan een afgeleid van Brian, en is Brian een Keltische naam, oorspronkelijk in Ierland in gebruik en ook nog in Bretagne. Er is mogelijk samenhang met Iers *bre, Welsh bryn 'heuvel', of mogelijk gerelateerd aan de oude Keltische wortel *brixs "heuvel, hoog" (oude Ierse brií) De naam kwam naar Engeland in de tijd van Willem de Veroveraar. Een Ierse heilige Brian (gestorven 1014) was de koning Brian Boru, die de Noormannen versloeg bij Clontarf op Goede Vrijdag van het vermelde jaar. Varianten van de naam zijn verder Briant, Brien, Bran, Brion, Bryant, Brjánn (in het IJslands) en Bryon. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Canadese muzikant Bryan Adams, de Amerikaanse acteur Bryan Lee Cranston en de Engelse voetballer en later coach Bryan Robson. In Nederland kennen we onder meer oud voetballer Bryan Roy en de zanger Bryan B. Zoals al gezegd is Bryan ook een bekende achternaam in de Engelstalige wereld. Bryan is een achternaam die voorkomt in de Engelssprekende wereld. Deze achternaam heeft verschillende oorsprongen. Een oorsprong van de naam is van een Anglo-Normandische naam, de Brionne, [1] afgeleid van een van de twee plaatsen genaamd Brionne in het noorden van Frankrijk - de ene is Brionne, in Eure; de andere is Brionne in Creuse. Het kan ook afkomstig zijn van de Brienne uit Brienne-le-Château.[2] Een andere oorsprong van de achternaam is als patroniem, gedragen door iemand die de zoon was van een persoon genaamd Bryan. Behalve dat het in Bretagne werd gevonden, werd het ook gebruikt door de Bretonse volgelingen van de Noormannen die in Engeland en Ierland verschijnen. Als alternatief zou Bryan de verengelste vorm van de Ierse achternaam O'Brien kunnen zijn. De Ierse spelling van de achternaam Brien, Brian of de Normandische spelling Bryan zou dan een veel langere oorsprong hebben in Ierland dan in Bretagne, daterend van vóór de Noormannen. Bekende dragers van de achternaam zijn onder meer de broers Bob en Mike Bryan.

Beroemdheden met de naam Bryan

Bryan Cranston
Acteur

Bryan Lee Cranston is een Amerikaans acteur, stemacteur, scenarioschrijver en filmregisseur. Hij won in 2014 een Golden Globe en in 2008, 2009, 2010 en 2014 een Primetime Emmy Award voor zijn hoofdrol als Walter White in de misdaadserie Breaking Bad.

Bryan Adams
Muzikant

Bryan Guy Adams is een Canadese zanger en muzikant. Hij scoorde wereldwijd vele hits met nummers als "Run To You", "Heaven", "Summer of '69", " I Do It for You", "Please Forgive Me" en "Have You Ever Really Loved a Woman?". Naast zijn muzikale carrière is Adams ook actief als professioneel fotograaf.

Bryan Robson
Voetbaltrainer

Bryan Robson OBE (geboren 11 januari 1957) is een Engelse voetbalmanager en oud-speler. Hij begon zijn carrière bij West Bromwich Albion in 1972, waar hij meer dan 200 optredens speelde en aanvoerder was voordat hij in 1981 naar Manchester United verhuisde, waar hij de langstzittende aanvoerder in de geschiedenis van de club werd en twee Premier League-winnaarsmedailles won. drie FA Cups, één Football League Cup, twee FA Charity Shields en een European Cup Winners' Cup. In augustus 2011 werd Robson uitgeroepen tot de beste Manchester United-speler ooit in een opiniepeiling onder de voormalige spelers van de club als onderdeel van een boek, 19, uitgebracht om de recordbrekende 19e landstitel van de club te vieren. Na zijn carierre werd Bryan Robson voetbaltrainer.

Bryan Ferry
Muzikant

Bryan Ferry is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter in de rockband Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière.

Bob en Mike Bryan
Tennisser

Waarschijnlijk zijn Bob en Mike Bryan de enige personen op babynamen.nl die samen in de omschrijving van 1 persoon zijn opgenomen. Bob en Mike Bryan zijn Amerikaanse tennisspelers die tot de succesvolste dubbelduo's uit de tennisgeschiedenis behoren. De Amerikaanse tweeling staat bekend als de Bryans. Bob speelt linkshandig, Mike rechtshandig. Ze spelen hun gehele carrière samen. Enkel in 2002 won Mike twee dubbeltoernooien met een andere partner. Bob probeerde zich toen te plaatsen voor het enkelspel op Wimbledon en de US Open. De Bryans zijn zoons van voormalig tennisster Kathy Blake en tennistrainer Wayne Bryan. Bob is twee minuten jonger dan zijn tweelingbroer. Ze studeerden beiden aan de Universiteit van Stanford. In 1996 behaalden de Bryans hun eerste succes door de US Open voor junioren te winnen. Ze versloegen in de finale Daniele Bracciali en Jocelyn Robichaud. De Bryans debuteerden in de Davis Cup voor de Verenigde Staten in 2003. Ze speelden in het dubbelspel 22 wedstrijden waarvan ze er 20 wonnen (juni 2009). In de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Spanje in de halve finale van de Davis Cup 2008 speelde Mike aan de zijde van Mardy Fish omdat Bob een schouderblessure had. Het Amerikaanse gelegenheidsduo won de wedstrijd tegen Feliciano López en Fernando Verdasco in vijf sets. Naast de baan zijn de broers onder andere bezig met muziek. Hun groep heet de Bryan Bros. Band.

Dexter Holland
Muzikant

Bryan Keith Holland (Garden Grove, 29 december 1965) beter bekend onder zijn artiestennaam Dexter Holland, is een Amerikaans muzikant die bekendstaat als de leadzanger, slaggitarist, songwriter, componist en (mede)oprichter van de Amerikaanse punkrockband The Offspring. Naast zijn muzikale carrière is Holland moleculair bioloog, gediplomeerd piloot en bedenker van zijn eigen saus Gringo Bandito.

Films met de naam Bryan

The Bryan Movie (2019)

The Bryan Movie (2019) is een thriller van regisseur Bryan Reyes. Een intelligente tiener gaat uit met een vriend in de Just Dance Club op Times Square en wordt gebeten door een radioactieve spin en krijgt buitengewone krachten.

Geografie met de naam Bryan

Plaats (City): Bryan (Ohio)

Bryan is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Ohio, en valt bestuurlijk gezien onder Williams County. Bryan Ohio telt ongeveer 8500 inwoners.

Plaats (City): Bryan (Texas)

Bryan is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Texas, en valt bestuurlijk gezien onder Brazos County. De plaats kent ongeveer 65.000 inwoners.

Namen die lijken op Bryan

Aryan   -   Bran   -   Brand   -   Brenn   -   Brent   -   Brian   -   Bruno

Hoe spel ik de naam Bryan?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • R Roma
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • R Ruben
 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • R Romeo
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Bryan met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter r
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Bryan in braille

b
r
y
a
n

Zo sein je Bryan in morsecode

— · · ·
· — ·
— · — —
· —
— ·

Zo sein je Bryan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter r
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bryan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 5 letters