Fie Geboortekaartje naam Fie u2

Betekenis Fie

Wijsheid, Kennis (van Sophia), Donker, vrede, vredig persoon (Schots)
Meer informatie

Geslacht

Fie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Fie is Schots

Naamsopbouw

Fie is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 1 medeklinker (f).

Populariteit van de naam Fie

Fie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Fie tussen 2021 en 2023. De naam Fie is minder populair geworden.

 • Fie is 18x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Fie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Fie is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, uniseks dus! Ouders geven de naam vaker aan een dochter, dan aan een zoontje. De naam is vooral populair in België en Nederland. Daarnaast is de naam ook in Scandinavië populair bij ouders. Als vrouwelijke naam is Fie vaak een verkorting van Sophia (vergelijk Sofie). Het is dus een vrouwelijke naam die is afgeleid van 'sophíā / sofía (σοφῐᾱ)', het Griekse woord voor 'wijsheid, kennis, onderricht, vaardigheden met betrekking tot het dagelijks leven, gezond verstand, voorzichtigheid'. De naam is op zijn beurt nauw verbonden met de term 'sophós (σοφός)', wat 'slim, bekwaam, sluw, bekwaam, intelligent, wijs, voorzichtig' betekent. Sophia, en andere varianten zoals Sonia en Sonja, is een vrouwelijke voornaam in veel delen van de wereld, waaronder Rusland, Iran, Pakistan en India. Sonja en Sonya zijn Russische varianten van Sophia. Sophia is een van de meest populaire namen ter wereld. Fie kan ook gebruikt worden als verkorting van andere namen die eindigen op fie, zoals Steffie of Josefie. Als mannelijke naam is Fie onder meer een verkorrting van de naam Theofilus (Zeeuws-Vlaanderen). Fie is ook een naam van Schotse origine, en betekent dan Vrede. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrice Fie Carelse en kunstenaresse Fie Werkman.

Beroemdheden met de naam Fie

Fie Werkman
Kunstenaar

Sophia Gerharda (Fie) Werkman (Groningen, 28 oktober 1915 - Groningen, 8 november 2002) was een Nederlandse kunstenaar.[

Fie Erichsen
Roeister

Fie Udby Erichsen, geboren Graugaard, (Hobro, 23 april 1985) is een Deens roeister. Ze nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en behaalde hierbij één zilveren medaille.

Fie Hardebol
Personage

Fie Hardebol is een ficitef personage uit de Nederlandse soapserie Goudkust. De rol werd in seizoen één, twee en een gedeelte van seizoen drie gespeeld door actrice Inger van Heijst. Uiteindelijk was ze in 179 afleveringen te zien.

Fie Carelsen
Actrice

Fie Carelsen, artiestennaam van Sophia de Jong (Amsterdam, 5 april 1890 – Den Haag, 21 juli 1975), was een Nederlandse actrice. Op driejarige leeftijd had ze reeds haar eerste rol, liggend in de armen van haar tante Margot Cohen. In 1934 ontving ze de Magda Janssens Hoedenspeld uit handen van Magda Janssens.

Fie Schouten
Muzikante

Fie Schouten (1972) is een Nederlands musicus, curator en artistiek leider. Ze speelt de basklarinet, bassethoorn, contrabasklarinet, klarinet in actuele muziek, gecomponeerd en geïmproviseerd.

Geografie met de naam Fie

Gemeente: Fiè allo Sciliar

Fiè allo Sciliar, in het Duits Völs am Schlern, is een gemeente in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol (regio Trentino-Zuid-Tirol) en telt ongeveer 3000 inwoners.

Namen die lijken op Fie

Fae   -   Fay   -   Fee   -   Fem   -   Fen   -   Fer   -   Fey   -   Fieke   -   Fien   -   Fiene   -   Fiep   -   Fiete   -   Fijs   -   Finn   -   Flo   -   Fos   -   Vie

Hoe spel ik de naam Fie?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Fie met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Fie in braille

f
i
e

Zo sein je Fie in morsecode

· · — ·
· ·
·

Zo sein je Fie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Fie bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters