Jimi Geboortekaartje naam Jimi j2

Betekenis Jimi

Hij zal beschermen
Meer informatie

Geslacht

Jimi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jimi is Engels

Jimi is afgeleid van de naam Jimmy

Naamsopbouw

Jimi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (j, m).

Populariteit van de naam Jimi

Jimi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jimi tussen 2014 en 2023. De naam Jimi is minder populair geworden.

 • Jimi is 40x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jimi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jimi is een mooie, net afwijkende jongensnaam. Net afwijkend, omdat de naam een variant is van het veel vaker voorkomende Jimmy. En Jimmy is dan weer een variant van James, of van onze Jan. James en Jan zijn vormen van de laat-Latijnse naam Iacomus, een variant van de bijbelse Latijnse vorm Iacobus, van de Hebreeuwse naam Ya'aqov (zie Jacob). Dit was de naam van twee apostelen in het Nieuwe Testament. De eerste was Sint Jacobus de Meerdere, de broer van de apostel Johannes, die in het boek Handelingen onder Herodes Agrippa werd onthoofd. De tweede was Jacobus de Kleine, de zoon van Alfeüs. Een andere Jacobus (bekend als Jacobus de Rechtvaardige) wordt ook in de Bijbel genoemd als de broer van Jezus. Nu weer terug naar Jimi.... Jimi is al lang een populaire naam in Finland. En de laatste jaren kiezen ook specifiek in Nederland ouders vaker voor deze naam. Een beroemde drager was de rockmuzikant Jimi Hendrix (1942-1970). In Nederland kenden we onze eigen Jimi Bellmartin, een sympathieke soulzanger die na een artiestenleven in 2018 nog The Voice Senior won.

Beroemdheden met de naam Jimi

Jimi Tenor
Muzikant

Jimi Tenor (geboren 1965 in Lahti als Lassi Lehto) is een Fins muzikant en componist. Zijn artiestennaam is een combinatie van de voornaam van jeugdidool Jimmy Osmond en de tenorsaxofoon.

Jimi Blue Ochsenknecht
Acteur

Jimi Blue Ochsenknecht is een Duits acteur en poprapper. Ochsenknecht is de zoon van twee acteurs, Uwe Ochsenknecht en Natascha Ochsenknecht.

Jimi Bellmartin
Zanger

Jimi Silawanebessy (Bogor, 29 januari 1949 – Den Bosch, 28 mei 2021[1]) beter bekend als Jimi Bellmartin was een Nederlands soulzanger van Molukse afkomst. Zijn eerste single kwam uit in 1970 onder de titel This is my lovesong / The winter of my life. Bekendheid verkreeg Silawanebessy door deelname aan het televisieprogramma The Voice Senior, waarvan hij in 2018 het eerste seizoen won. Hij werd hierbij gecoacht door Gordon en Gerard Joling.

Jimi Hendrix
Muzikant

James Marshall Hendrix was een invloedrijke Amerikaanse gitarist en singer-songwriter. Hij werd bekend door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken.

Namen die lijken op Jimi

Jamo   -   Jim   -   Jimmy

Artikelen over de naam Jimi

Hoe spel ik de naam Jimi?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • I Italia
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • I Iris
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • I India
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Jimi met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Jimi in braille

j
i
m
i

Zo sein je Jimi in morsecode

· — — —
· ·
— —
· ·

Zo sein je Jimi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jimi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters