Collin Geboortekaartje naam Collin j2

Betekenis Collin

Overwinnaar Van/met Het Volk, Heilige Columba/duifje, Welp, Jonge
Meer informatie

Geslacht

Collin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Collin is Engels

Collin is afgeleid van de naam Nicolaas

Naamsopbouw

Collin is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 4 medeklinkers (c, l, l, n).

Populariteit van de naam Collin

Collin is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Collin tussen 1999 en 2023. De naam Collin is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Collin is 37x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Collin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Collin is een populaire jongensnaam. De naam is iets minder populair dan zijn kortere broertje Colin. Colin heeft meerdere betekenissen. Colin is een Middeleeuws verkleinwoord van Col, een korte vorm van Nicholas. En Nicolaas betekent Overwinnaar van het Volk. Colin wordt nu beschouwd als een onafhankelijke naam. De naam is afkomstig uit het Schots, Grieks en Iers en betekent "pup". Net als bij de meer gebruikelijke spelling van één L, heeft Collin met twee L's Gaelic-wortels en betekent 'welp, jonge'.De naam is veruit het meest populair bij ouders in Engelstalige landen als de VS, de UK en Ierland. Maar ook in Frankrijk, Zwitserland en Zweden doet de naam het goed. In Nederland en België is de naam echt in opkomst, samen met zijn broertje Colin. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Collin Benjamin, voetballer, Collin Sexton, basketballer en muzikant Collin Walcott. Dragers van de naam in Nederland zijn bijvoorbeeld voetballers Collin Seedorf en Collin van Eijk. De naam komt ook voor als achter naam, bijvoorbeeld bij kunstenaar Antoinette Collin en cabaretier Paul Collin.

Beroemdheden met de naam Collin

Collin van Eijk
Voetballer

Collin van Eijk (Heerlen, 29 augustus 1991) is een voormalig Nederlands voetbaldoelman die vanaf 2010 onder contract stond bij Roda JC Kerkrade.[1] Van Eijk maakte zijn debuut op 10 april 2011 tegen FC Twente waarin hij moest invallen voor de van het veld gestuurde Mateusz Prus. In het seizoen 2011-2012 stond Van Eijk onder contract van MVV Maastricht.

Collin Walcott
Muzikant

Collin Walcott (New York, 24 februari 1945 - Maagdenburg, 8 november 1984) was een Amerikaanse jazz-muzikant die vele instrumenten bespeelde, maar vooral bekend werd als bespeler van de sitar. Hij was een van de eersten die in de jazz sitar speelde.

Collin Benjamin
Voetballer

Collin Benjamin (Windhoek, 3 augustus 1978) is een voormalig Namibische voetballer die het laatst actief was bij TSV 1860 München. Eerder won hij met HSV in 2003 de Ligapokal. Hij heeft in totaal 32 interlands op zijn naam voor het Namibisch voetbalelftal gespeeld, waarin hij tweemaal scoorde.

Collin Seedorf
Voetballer

Collin Seedorf (Amsterdam, 1 mei 1995) is een Nederlands voetballer die doorgaans speelt als centrale verdediger. In februari 2021 verruilde hij FC Emmen voor FC Eindhoven. Hij is een achterneef van oud-voetballer Clarence Seedorf.

Boeken met de naam Collin

Collins geheime kanaal
Auteur: Zapf

De dertienjarige Collin wil héél graag een bekende YouTuber worden. Daarom begint hij zijn eigen kanaal! Helaas gaat dat niet helemaal volgens plan. Even vreest Collin dat hij in plaats van een ster de grootste loser van het universum wordt... maar gelukkig komt zijn beste vriend met een plan om hem te redden.

Films met de naam Collin

Collin (1981)

Collin is een film uit 1981 van regisseur Peter Schulze-Rohr. Collin is een tweedelige, drie uur durende Duits-Oostenrijkse televisiefilm, gebaseerd op de gelijknamige roman (1979) van Stefan Heym. Curd Jürgens speelt de titelrol van een gedesillusioneerde DDR-schrijver die lijdt aan een writer's block. Hans-Christian Blech belichaamt zijn bittere tegenstander van de Stasi.

Geografie met de naam Collin

County: Collin County

Collin County is een van de 254 county's in de Amerikaanse staat Texas. De county heeft een landoppervlakte van 2.195 km² en telt 491.675 inwoners (volkstelling 2000). De hoofdplaats is McKinney.

Namen die lijken op Collin

Colin

Hoe spel ik de naam Collin?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • L Lima
 • L Lima
 • I India
 • N November

Zo spel je Collin met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Collin in braille

c
o
l
l
i
n

Zo sein je Collin in morsecode

— · — ·
— — —
· — · ·
· — · ·
· ·
— ·

Zo sein je Collin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Collin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een C

Top 10 jongensnamen met 6 letters