Ingo Geboortekaartje naam Ingo j2

Betekenis Ingo

Beschermd door Yngvi
Meer informatie

Geslacht

Ingo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ingo is Duits, Germaans en Scandinavisch.

Naamsopbouw

Ingo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (n, g).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ingo maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ingo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ingo is een mooie jongensnaam. Ingo is een mannelijke voornaam in het hedendaagse Scandinavië en Duitsland, en een historische naam in Frankrijk. Het is de mannelijke versie van de naam Inga, gebruikt in dezelfde regio. Het is een beetje een ongebruikelijke naam die wordt gehoord in het hedendaagse Duitsland, Nederland en Scandinavië en het is de mannelijke versie van de bekendere Inga. De naam betekent "beschermd door Yngvi", die de belangrijkste god is voor de Ingvaeonen, en is waarschijnlijk een andere naam voor de Germaanse god Freyr. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de oud Formule 1 coureur Ingo Hoffman en de in Duitsland geboren soapster Ingo Rademacher, de vader van zonen genaamd Peanut en Pohaku Zen. De naam Ingo doet het ook goed bij schrijvers, regisseurs en spelletjes makers. Ingo Manfred is een hoofdpersoon in de Broken Sky-trilogie van L.A. Weatherly. Ingo is ook de vermiste Subway Boss in Pokémon Black and White en Pokémon Legends: Arceus

Beroemdheden met de naam Ingo

Ingo Hoffman
Formule 1 coureur

Ingo Hoffmann is een voormalig Formule 1 coureur uit São Paulo, Brazilië. Hij reed zes races en haalde daarbij geen punten. Zijn achternaam is Duits omdat zijn ouders uit Duitsland kwamen. Na de Formule 1 reed hij succesvol in de Formule 2 en in het Braziliaans stock car kampioenschap. Hij werd daar 12 keer kampioen.

Ingo Rademacher
Acteur

Ingo Rademacher is een Duits-Australische televisieacteur die vooral bekend staat om zijn rol van Jasper "Jax" Jacks in de Amerikaanse soap General Hospital , die hij van 1996 tot 2021 bijna continu speelde. In 2012 speelde hij Officer Sacks in de film Alex Kruis.

Ingo Wellenreuther
Politicus

Ingo Wellenreuther (geboren 16 december 1959) is een Duitse politicus van de Christen-Democratische Unie (CDU) die van 2002 tot 2021 lid was van de Bondsdag.

Ingo Steuer
Schaatser

Ingo Steuer is een Duitse duoschaatser en schaatscoach. Met Mandy Wötzel is hij de Olympische bronzen medaillewinnaar van 1998, de wereldkampioen van 1997, de Europese kampioen van 1995 en een viervoudig Duits nationaal kampioen.

Boeken met de naam Ingo

Ingo Chronicles
Auteur: Helen Dunmore

Ingo is een kinderroman van de Engelse schrijfster Helen Dunmore, gepubliceerd in 2005 en de eerste van de Ingo-pentalogie (gevolgd door The Tide Knot, The Deep, The Crossing of Ingo en Chronicles of Ingo: Stormswept (2012). The Ingo Chronicles is een betoverend magisch avontuur over het verhaal van Sapphire en haar broer Conor en hun ontdekking van INGO, een krachtige en opwindende wereld onder de zee. Je vindt de zeemeermin van Zennor in de Zennor-kerk. Ze werd verliefd op een mens, maar ze was een Mer-wezen en dus kon ze niet bij hem komen wonen in de droge lucht. Ze zwom de stroom op om hem te horen zingen, maar op een dag zwom hij naar beneden en werd nooit meer gezien. Hij werd een van de Mer-mensen ... Sapphire's vader vertelde haar dat verhaal toen ze klein was. Als hij op zee verdwaalt, kan ze niet anders dan aan die oude mythe denken; ze is ervan overtuigd dat hij nog leeft. De volgende zomer verdwijnt haar broer Conor urenlang. Ze gaat naar de baai om hem te zoeken, maar ontmoet in plaats daarvan Faro, een raadselachtige en intrigerende Meerman. Hij neemt haar mee naar Ingo en laat haar kennismaken met een wereld waarvan ze het bestaan ​​niet kende. Ze moet al haar Air-gedachten loslaten en de zee en alle Mer-dingen omarmen. Na haar eerste bezoek is ze in vervoering - alleen al het geluid van stromend water doet haar verlangen om weer in Ingo te zijn. Ingo-bloed stroomt sterk in Sapphy en Conor is bang dat ze de Air-wereld voorgoed zal verlaten. Hij smeekt haar om haar verlangen naar de zee te negeren en veilig in hun huisje op de klif te blijven. Maar Sapphy is niet alleen bedwelmd door de Mer-wereld, ze verlangt er ook naar om haar vader nog een keer te zien. En ze weet zeker dat ze hem over het water kan horen zingen... Ik wou dat ik weg was in IngoFar aan de overkant van de zilte zee...

Namen die lijken op Ingo

  -   Ingi

Hoe spel ik de naam Ingo?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • N New York
 • G Gallipoli
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • N Naomi
 • G Guus
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • I India
 • N November
 • G Golf
 • O Oscar

Zo spel je Ingo met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Ingo in braille

i
n
g
o

Zo sein je Ingo in morsecode

· ·
— ·
— — ·
— — —

Zo sein je Ingo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ingo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een I

Top 10 jongensnamen met 4 letters