James

Betekenis James

Hij Zal Beschermen, Bedrieger, Hielenlichter
Meer informatie

Geslacht

James wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van James is Engels

James is afgeleid van de naam Jacob

Naamsopbouw

James is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (j, m, s).

Populariteit van de naam James

James is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2020. In de grafiek zie je de populariteit van de naam James tussen 2008 en 2020. De naam James is minder populair geworden.

 • James is 563x gegeven als voornaam in 2020

Geboortekaartjes met de naam James

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

De naam James is de Engelse versie van de bijbelse naam Jacob (Jacob). In het Hebreeuws ja'aqob. De betekenis is onzeker, mogelijk betekent Jacob 'hij zal beschermen'. In verschillende landen heeft de naam Jacob een eigen uitspraak. In Frankrijk is dat Jacques. In Spanje is het Santiago, in Italië - Giacomo en Jacobbe, Jaimi in Portugal en bijvoorbeeld Jakub in Tsjechië en Polen. Andere analogen zijn Iago, Jacob, Jaco, Jacobo, Jaime, Hakob. De spelling van James is afgeleid van de Latijnse variant Iacobus en de laat-Latijnse vorm Iacomus. Uit varianten van de naam Jacob (Jacob) - Jacques, James, Jacob en anderen - werden vrouwelijke namen gevormd zoals Jacqueline, Jacobina, Jacquez en anderen. James is ook al lang een achternaam, denk bijvoorbeeld aan Jesse James en Lebron James Meest bekende drager van de naam is een fictief persoon, namelijk James Bond. Er zijn veel beroemde James te vinden, van basketbalsterren (James Harden) tot muzikanten (James Brown), schrijvers (James Joyce), uitvinders (James Watt) tot Presidenten (James Eurl Carter, is Jimmy Carter).. Misschien is James Dean de bekendste James? Jacob wordt vereerd in alle Abrahamitische religies: jodendom, christendom en islam. Saint Jacob, onder de Spanjaarden Saint Santiago, wordt beschouwd als de patroonheilige van Spanje en de voormalige Spaanse koloniën (Chili, Guatemala, Nicaragua). In de Spaans- en Engelssprekende landen van de wereld zijn veel geografische objecten en organisaties vernoemd naar de heiligen (Jacob, de Spanjaarden - Santiago, de Britten - St. James).

Beroemdheden met de naam James

Loren Shriver
Astronaut

Loren James Shriver is een voormalig Amerikaans ruimtevaarder. Shriver zijn eerste ruimtevlucht was STS-51-C met de spaceshuttle Discovery en vond plaats op 24 januari 1985. De missie werd uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse Ministerie van Defensie

James Browns
Zanger

Ames Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 – Atlanta, 25 december 2006), algemeen bekend als "The Godfather of Soul" en "The Hardest Working Man in Show Business", was een Amerikaanse entertainer en winnaar van de Grammy Award. Brown wordt gezien als een van de belangrijkste en meest controversiële figuren uit de 20e eeuw en de ontwikkeling van de soulmuziek. Hij wordt tevens gezien als de medegrondlegger van het funkgenre.

Jimmy Carter
Politicus

James Earl (Jimmy) Carter jr. (Plains (Georgia), 1 oktober 1924) is een Amerikaans oud-politicus van de Democratische Partij. Hij was de 39e president van de Verenigde Staten van 1977 tot 1981.

James Dean
Acteur

James Byron Dean (Marion (Indiana), 8 februari 1931 - Cholame (Californië), 30 september 1955) was een Amerikaans acteur. Hij belichaamde de opstandige jeugd, onder meer in zijn bekendste film Rebel Without a Cause.

Namen die lijken op James

Jameel

Naamdag van James

30 april

Hoe spel ik de naam James?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • E Edison
 • S Santiago

Het Nieuwe Spelalfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • M Mila
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • M Mike
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je James met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je James in braille

j
a
m
e
s

Zo sein je James in morsecode

· — — —
· —
— —
·
· · ·

Zo sein je James met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam James bekijken?