Inge Kaart van Naam Inge

Betekenis Inge

Bescherming, beroemd, schoon.
Meer informatie

Geslacht

Inge wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Inge is Scandinavisch

Inge is afgeleid van de naam Ingeborg

Naamsopbouw

Inge is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (n, g).

Populariteit van de naam Inge

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Inge tussen 1960 en 2014. De naam Inge is in 2014 in populariteit gestegen.

 • Inge is 28x gegeven als voornaam in 2014

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Inge

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Inge is een Scandinavische meisjesnaam. Inge is een eenstammige verkorte Germaanse naam die in verband staat met de stamgod Ingwio van de Germaanse stam der Inguaeonen. De wie...? De Ingvaeones, ook Ingaevones en Noordzeegermanen, is een verzamelnaam voor de Germaanse stammen die met name langs de Noordzeekust leefden. Inge is dan ook een meisjesnaam in het Nederlandse, Duitse en Deense taalgebied. Inge is een jongensnaam in het Noorse en Zweedse taalgebied. De naam is afgeleid van Ing, een alternatieve naam voor de Noordse god Freyr. Inge is een afkorting van de naam Ingeborg. En borg betekent "bescherming". Of Inge komt van Ingmar. Mar betekent "beroemd". Inge kan ook afstammen van Ingrid, en betekent dan schoon. Afgeleide namen zijn Inga, Ingar, Yngve, Inger, Ingrid, Ingeborg, Ingvild en Ingunn. In Engelstalige landen komt Inge ook als achternaam voor. Bekende dragers van de naam zijn Inge de Bruijn (Olympisch kampioen zwemmen), Inge Dekker (hé, nog een Olympische zwemmer!) en Inge Ipenburg (actrice).

Beroemdheden met de naam Inge

Inge Bak
Schrijfster

Inge Nicole Bak (Den Helder, 25 februari 1968) is een Nederlandse schrijfster en dichter. Haar poëziedebuut, getiteld Nachtbloem, verscheen in 1994 bij Uitgeverij Katervoorde. Pas later is ze proza gaan schrijven. Zo debuteerde ze in 2004 met de roman Zon in het haar. Naast het schrijven houdt zij zich bezig met beeldend werk en recenseert voor Meander: het literair e-magazine voor Nederlandstalige poëzie.

Inge Vermeulen
Hockeyspeelster

Inge Joanna Francisca Vermeulen was een Nederlands hockeyinternational, die negen officiële interlands heeft gekeept voor de Nederlandse vrouwenploeg. Later speelde ze voor Brazilië.

Inge Ipenburg
Actrice

Ingrid Ipenburg is een Nederlandse actrice, voornamelijk bekend door haar rol als Martine Hafkamp in Goede tijden, slechte tijden. Ze is eveneens bekend door haar rol als Sophie Noordermeer in Westenwind en als Gon de Swaan in Drie recht, één averecht.

Inge Dekker
Zwemster

Inge Dekker is een Nederlandse voormalig professioneel zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen in 2004 in Athene, in 2008 in Peking, in 2012 in Londen en in 2016 in Rio de Janeiro.

Inge de Bruijn
Zwemster

Inge de Bruijn is een Nederlands voormalig topzwemster. Ze won op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 drie gouden medailles op individuele nummers en een zilveren op de estafette. Bij de wereldkampioenschappen van 2001 in Fukuoka won ze driemaal goud.

Namen die lijken op Inge

Ingeborg   -   Ingi

Hoe spel ik de naam Inge?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • N New York
 • G Gallipoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • N Naomi
 • G Guus
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • I India
 • N November
 • G Golf
 • E Echo

Zo spel je Inge met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Inge in braille

i
n
g
e

Zo sein je Inge in morsecode

· ·
— ·
— — ·
·

Zo sein je Inge met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Inge bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een I

Top 10 meisjesnamen met 4 letters