Annie Geboortekaartje naam Annie m2

Betekenis Annie

Lieflijke, Genade, Begenadigde
Meer informatie

Geslacht

Annie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Annie is Hebreeuws

Annie is afgeleid van de naam Anna

Naamsopbouw

Annie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 2 medeklinkers (n, n).

Populariteit van de naam Annie

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Annie tussen 1950 en 1952. De naam Annie is in 1952 in populariteit gestegen.

 • Annie is 166x gegeven als voornaam in 1952

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Annie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Annie is een echte Hollandse en tevens internationale meisjesnaam. Je zou kunnen denken dat het een echt Hollandse en Vlaamse naam is, maar de naam is ook erg populair in de Verenigde Staten, Frankrijk, Engeland en Zweden. De naam Annie is afgeleid van Anna. En Anna is 1 van de meest populaire meisjesnamen ooit. De naam Anna is een meisjesnaam die uit het Hebreeuws komt en 'lieflijke' of 'genade, begenadigde' betekent. In de Bijbel wordt in Lukas 2 een profetes genoemd die Anna heet. Uit buiten-Bijbelse bronnen is Anna bekend als de moeder van Maria. Misschien is Annie (uitgesproken als Ènnie) als weesmeisje wel de meest beroemde Annie op de aardbol. Ze komt voor in de film, het boek, de musical en tekenfilm. En vervolgens is de film in 1982, 1999 en 2014 nog een keer gemaakt. In Nederland kennen we verder natuurlijk allemaal de schrijfster Annie M.G. Schmidt. En heeft zowel Nederland als Noorwegen een zangeres die Annie heet.

Beroemdheden met de naam Annie

Annie Krouwel-Vlam
Politica

Johanna Berendina (Annie) Krouwel-Vlam (Hengelo, 29 juni 1928 - Hengelo, 5 september 2013) was een Nederlandse PvdA-politicus.

Annie
Zangeres

Annie, pseudoniem van Annie van Mourik-van de Ruit (Dordrecht, 1941 - 2013) was een Nederlandstalige zangeres van smartlappen en ander Nederlandstalig materiaal. Nadat zij enige jaren als schoonmaakster had gewerkt, kreeg ze een platencontract bij WEA Records. Haar debuutsingle Mishandeld vernederd verkracht werd uitgebracht in 1980. Hij bereikte de hit- noch de tipparade. Vele jaren later bleek het toch een bekend nummer: in 1994 stond het op nummer 22 van Radio Veronica's Flop 100 aller tijden. De elpee Liedjes van liefde en leven verscheen kort daarna, gevolgd door de singles Meisje, één reisje, Als er iemand is, die op je wacht, Als m'n moesje niet meer hier is en Eenzame nachten. Het laatstgenoemde nummer is een Nederlandstalige bewerking van O Sole Mio. Andere nummers blinken uit door opvallende teksten: in Meisje, één reisje gaat een visser nog één maal de zee op, voordat hij gaat trouwen. Hij verdrinkt in de woeste zee. In Als m'n moesje niet meer hier is wil een jongen wachten met trouwen totdat zijn moeder is overleden. Wanneer hij het huwelijk nog steeds uitstelt als zijn geliefde hem vertelt dat ze zwanger is, maakt zij het uit. Hij komt thuis, en voilà: moeder is dood. Een aantal songteksten van Annie werd geschreven door Aad Klaris. In 1983 stapt Annie over naar Telstar, waar ze nog één single uitbrengt: Altijd een traan. Annie trad enkele malen op in Op volle toeren.

Annie
Zangeres

Anne Lilia Berge Strand (Trondheim, 21 november 1978) is een popzangeres en dj uit Bergen, Noorwegen. Haar eerste muziekopnamen deed Annie eind jaren 90 in samenwerking met haar toenmalige vriend Tore A. Kroknes (DJ Erot). Zij schreven samen The Greatest Hit en brachten het uit onder Annies naam (1999). In 2001 stierf Kroknes aan hartcomplicaties, wat waarschijnlijk een melancholische toon in haar recentere werk verklaart. Haar doorbraak kwam met de hit Chewing Gum (2004), die werd geproduceerd door Richard X. Haar debuutalbum Anniemal kwam in juni 2005 uit. Dit album produceerde ze samen met Veikka Ercola, Timo Kaukolampi, Yngve Sætre en wederom Richard X. Voor dit album werkte ze samen met Torbjørn Brundtland van de Noorse elektronica-formatie Röyksopp. Het vijfde nummer van het album, Heartbeat, werd een hit.

Annie Lennox
Zangeres

Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schotse zangeres. Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart.

Annie M.G. Schmidt
Schrijfster

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt[1] (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Muziek met de naam Annie

Annie
Artiest: Musical

Annie is een musical uit 1977 op basis van de strip Little Orphan Annie van Harold Gray. Het idee om er een musical van te maken kwam van Martin Charnin. Hij schreef ook de liedteksten van de musical. De overige tekst werd geschreven door Thomas Meehan en de muziek is gecomponeerd door Charles Strouse. De film/musical gaat over, inderdaad, Annie. Annie is een kind van 11 jaar met een bos rode krullen. Ze woont in een weeshuis dat geleid wordt door Miss Hannigan, die uitsluitend op eigen gewin uit is. Annies ouders hadden op een briefje genoteerd dat ze haar zouden komen ophalen. Elke dag hoopt ze dat ze komen opdagen maar dat gebeurt niet.

Namen die lijken op Annie

  -   Anja   -   Anje   -   Anke   -   Anna   -   Anne   -   Annick   -   Anniek   -   Annika   -   Annisa   -   Ansa   -   Enid   -   Indy   -   Ines   -   Inês   -   Inez   -   Inge   -   Ingi   -   Onna

Hoe spel ik de naam Annie?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Annie met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Annie in braille

a
n
n
i
e

Zo sein je Annie in morsecode

· —
— ·
— ·
· ·
·

Zo sein je Annie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Annie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 5 letters