Elisa Geboortekaartje naam Elisa m2

Betekenis Elisa

God Is Redding, God Is Mijn Eed (Hebreeuws: אלישע "Mijn God is redding", Grieks: Ελισσαίος, Elisaios)
Meer informatie

Geslacht

Elisa wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Elisa is Hebreeuws

Elisa is afgeleid van de naam Elisabeth

Naamsopbouw

Elisa is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, a) en 2 medeklinkers (l, s).

Populariteit van de naam Elisa

Elisa is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Elisa tussen 1996 en 2023. De naam Elisa is minder populair geworden.

 • Elisa is 138x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Elisa maak je ook deze 3 babynamen:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Elisa

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Elisa is, net als Elise, een mooie meisjesnaam. De naam Elisa is een meisjesnaam van Spaanse en Italiaanse afkomst. Elisa is een naam met een oude bijbelse oorsprong. Elisa betekent 'God is een belofte'. Het is een verkleinwoord van Elisabeth, een vorm van Elizabeth, die teruggaat tot de Griekse naam Elisabet, en verder terug naar de Hebreeuwse naam Elisheva. Elisheva is afgeleid van de wortels "el", wat "God" betekent en "shava", wat "belofte" betekent. Er is veel variatie om je precies je eigen naam te kiezen voor je dochter. Allereerst heb je de spellingsvarianten. De in Nederland voorkomende spellingsvarianten zijn: Élisa , Elisà , Elísa , Elisā en Èlisa. Ook heb je natuurlijk de varianten die echt net afwijken, zoals Elise, Elize en Eliza. Maar ook Elin, Eline, Elina, Eliana, Elly en Elsa zijn varianten op de naam Elisabeth. De naam Eliza is overigens de laatste jaren ook erg populair bij ouders. 1 van de meest bekende dragers van de naam is Elisa Bonaparte, de zus van Napoleon. Tegenwoordig zijn Lisa Adaline "Elisa" Donovan (actrice), Elisa Brdiges (model) en Elisa Toffoli (muzikante) bekende dragers van de naam Elisa.

Beroemdheden met de naam Elisa

Elisa Mouliaá
Actrice

Elisa Mouliaá (Madrid, 7 januari 1989) is een Spaanse actrice. Mouliaá is bekend van haar rol van Irene, in de meest bekeken Spaanse televisieserie Águila Roja, uitgezonden door Televisión Española. Zij speelde de rol van Estella in aflevering 2 van het eerste seizoen van de Vlaamse mockumentary De Biker Boys op Eén.

Elisa Donovan
Actrice

Lisa 'Elisa' Adaline Donovan (Poughkeepsie, 3 februari 1971) is een Amerikaans actrice. Ze verscheen in 1994 voor het eerst op televisie in twee afleveringen van de tienerserie Blossom. Een jaar later maakte ze haar filmdebuut als Amber Mariens in Clueless. Later speelde ze in films als Wolves of Walls Street en The Bliss.

Elisa Toffoli
Muzikante

Elisa Toffoli, beter bekend als Elisa, is een Italiaanse singer-songwriter, multi-instrumentaliste en producer. Ze is bekend van de liedjes Luce, Dancing en Eppure sentire. Ze is erg succesvol als Italiaanse zangeres met een Engelstalig en Italiaanstalig repertoire.

Maria Anna Bonaparte
Hertogin

Maria Anna Elisa Bonaparte (Ajaccio, Frankrijk, 3 januari 1777 — Villa Vicentina, Italië, 6 augustus 1820) was een jongere zuster van Napoleon Bonaparte. Vanwege haar scherpe tong was ze zeker niet Napoleons lieveling en ze bracht weinig tijd door in Frankrijk. Ze trad op 5 mei 1797 in het huwelijk met de Corsicaanse edelman Félix Baciocchi.

Muziek met de naam Elisa

Elisa
Artiest: Elisa

Elisa is het eerste compilatiealbum van de gelijknamige Italiaanse singer-songwriter Elisa, uitgebracht in 2002. Het album werd uitgegeven na het Europese succes van de single Come Speak To Me, de Engelstalige versie van Luce (Tramonti a nord est), het lied dat haar tot de overwinning bracht tijdens het Festival van Sanremo in 2001. Háblame, een Spaanstalige versie van hetzelfde nummer, wordt verschijnt op de Spaanse versie van het album.

Films met de naam Elisa

Elisa & Marcela (2019)

Elisa & Marcela is een Netflix film uit 2019 van regisseur Isabel Coixet. In 1901 nam Elisa Sanchez Loriga de identiteit aan van Mario Sánchez om te trouwen met haar minnaar van vijftien jaar, Marcela Gracia Ibeas.

Kunst met de naam Elisa

Profeet: Elisa

Elisa (ook wel Eliza of Eliseüs; Hebreeuws: אלישע "Mijn God is redding", Elišaʿ, Tiberiaans Hebreeuws ʾĔlîšaʿ; Grieks: Ελισσαίος, Elisaios) is een profeet over wie geschreven staat in de Hebreeuwse Bijbel. Hij is de leerling van de profeet Elia en zijn opvolger na diens hemelvaart. De levensloop van Elisa is met name terug te vinden aan het einde van het Bijbelboek 1 Koningen en voor de rest in het Bijbelboek 2 Koningen. In de Rooms-Katholieke Kerk wordt zijn naamdag gevierd op 14 juni. Elisa was de zoon van Safat uit Abel-meholah; hij werd de dienaar en volgeling van Elia (1 Koningen 19:16-19). Zijn naam komt het eerst voor in de opdracht aan Elia om hem tot opvolger te zalven. Op zijn weg van Sinaï naar Damascus treft de profeet Elia hem aan terwijl hij met de runderen het land ploegt. Hij roept Elisa door zijn mantel over diens schouders te gooien. Hij neemt hem aan als zoon en roept hem tot het profetenambt. Tot het overlijden van Elia is verder weinig vermeld over Elisa. Hierna wordt gezegd dat hij 'een dubbel deel' van de geest van Elia heeft gekregen, en wel omdat hij de wonderbaarlijke hemelvaart van Elia heeft mogen aanschouwen. Hij heeft de leiding van de profetenschool in Jericho, redt Samaria en Dothan van een Syrische belegering, en geneest de Syrische generaal Naäman van melaatsheid. Hij zalft Hazaël tot koning over Syrië en Jehu tot koning over Israël. Jaren later, op zijn sterfbed, komt koning Joas, de kleinzoon van Jehu van Israël, om te rouwen over zijn naderende einde. Hij spreekt tot Elisa dezelfde woorden als Elisa bij Elia's dood: "Mijn vader, mijn vader! Wagens en ruiters van Israël!" Volgens 2 Koningen 13:20-21 werd een overleden man, door omstandigheden in de gauwigheid in het graf van Elisa gegooid, weer levend toen zijn lichaam in aanraking kwam met het gebeente van Elisa.

Namen die lijken op Elisa

Alisa   -   Alise   -   Elisabeth   -   Elise

Hoe spel ik de naam Elisa?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • S Santiago
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • S Samira
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • S Sierra
 • A Alfa

Zo spel je Elisa met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Elisa in braille

e
l
i
s
a

Zo sein je Elisa in morsecode

·
· — · ·
· ·
· · ·
· —

Zo sein je Elisa met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Elisa bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 5 letters