Duco Geboortekaartje naam Duco j2

Betekenis Duco

Wolf van het volk, Wolfsvolk
Meer informatie

Geslacht

Duco wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Duco is Fries

Naamsopbouw

Duco is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, o) en 2 medeklinkers (d, c).

Populariteit van de naam Duco

Duco is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Duco tussen 2009 en 2023. De naam Duco is minder populair geworden.

 • Duco is 21x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Duco

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Duco is een mooie Friese jongensnaam. De naam Duco is van oorsprong een Germaanse voornaam, die tweeledig is van oorsprong en bestaat uit de stamvormen liud (volk) en wolf. De naam kan dus verklaard worden als wolf onder het volk, wolfsvolk of wolfslieden. Heel precies gezegd is de naam Duco afgeleid van de Friese naam Doede. En deze naam stamt oorspronkelijk van de naam Ludolf. Deze naam bestaat uit de delen lud wat ‘volk’ en olf, wat ‘wolf’ betekent. Samen heeft dit een betekenis van ‘wolf van het volk’. Varianten van de naam zijn dan ook Doede, Doeke, Doetse en Doedke. Bekende dragers van de naam vinden we vooral in Nederland. Zo zijn er onder meer Duco Bauwens (presentator) en Duco Hoogland, politicus. Duco Peskens is een bekende dichter. Duco is ook een personage in de film Total Loss. En Duco speelt de hoofdrol in het boek Duco's gevleugelde dromen.

Beroemdheden met de naam Duco

Duco Peskens
Dichter

Charles Edgar du Perron (meestal aangeduid als E. du Perron) (Meester Cornelis, (West-Java), 2 november 1899 — Bergen, 14 mei 1940) was een Nederlands dichter, criticus en prozaschrijver. Hij richtte samen met Menno ter Braak en Maurice Roelants het invloedrijke literaire tijdschrift Forum op. Een deel van zijn werk (tot 1925) publiceerde hij onder het pseudoniem Duco Perkens. Andere pseudoniemen waren Joseph Joséphin, Bodor Guíla, W.C. Kloot van Neukema, Cesar Bombay en Angèle Baedens.

Duco Hoogland
Politicus

Duco Hoogland (Berkel en Rodenrijs, 14 september 1984) is een Nederlands politicus. Hoogland werd in 2006, 21 jaar oud, gekozen in de gemeenteraad van Rotterdam. In 2010 werd hij medewerker van de Rotterdamse wethouder van Wonen, Stedelijke Economie, Vastgoed en Ruimtelijke Ordening Hamit Karakus.[1] Van 8 november 2012 tot 23 maart 2017 was Hoogland lid van de Tweede Kamer namens de PvdA en woordvoerder verkeer en vervoer.

Duco Bauwens
Presentator

Duco Bauwens (21 december 1972) is een Nederlandse sportinstructeur en televisiepresentator. Vanaf september 2007 presenteert hij voor Omroep Max het programma Nederland in Beweging! samen met Olga Commandeur. Hij is onder andere als personal coach betrokken bij RTL Consult, een medisch programma op RTL 4 en is ook regelmatig bij andere tv-programma's te zien als expert, coach of trendwatcher.

Namen die lijken op Duco

Dick

Hoe spel ik de naam Duco?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • U Uppsala
 • C Casablanca
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • U Ursula
 • C Celine
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • U Uniform
 • C Charlie
 • O Oscar

Zo spel je Duco met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter u
gebarentaal letter c
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Duco in braille

d
u
c
o

Zo sein je Duco in morsecode

— · ·
· · —
— · — ·
— — —

Zo sein je Duco met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter u
nautische vlag letter c
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Duco bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 4 letters