Rorik Geboortekaartje naam Rorik j2

Betekenis Rorik

Rode koning (Iers), Beroemde Heerser (van Oudnoors "hróðr" = roem/lof/glorie/eer + "ríkr" = machtig/heerser/machtig)
Meer informatie

Geslacht

Rorik wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rorik is Iers en Scandinavisch.

Naamsopbouw

Rorik is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 3 medeklinkers (r, r, k).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rorik

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rorik is een mooie en stoere jongensnaam. De betekenis van de naam Rorik is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen.Rorik is allereerst een jongensnaam met Ierse en Scandinavische roots. Deze charmante naam betekent 'rode koning'. Nog preciezer: Het is de verengelste vorm van de Keltische persoonlijke naam Ruaidhrí en al zijn varianten. En die naam betekent letterlijk "roodharige koning, rood gekleurd haar van vossen", een combinatie van Ierse "ruadh" (rood) plus "rí" (koning). Als achternaam en voornaam is het een verengelste vorm van het Welsh Rhydderch. 1) Ruderic (Spaans: Rodrigo, † 711/712) was de Visigotische koning van Hispania voor een korte periode tussen 710 en 712. Hij staat in de legende bekend als "de laatste koning van de Goten". Rorik is een geweldige manier om je erfgoed en de onderscheidende kenmerken van je baby in één te vieren. Perfect voor kleine jongens met vlamkleurige lokken. Rörik is ook een Oud-Zweedse naam en afgeleid van de Oud-Noorse naam HrøríkR. Rörik betekent dan "beroemde heerser" (van Oudnoors "hróðr" = roem/lof/glorie/eer + "ríkr" = machtig/heerser/machtig). Ook de namen Roderick, Roderik en Rodrick zijn familie van de naam Rorik. Roderick (van Proto-Germaans * Hrōþirīks, van hrōþ "glorie" + rīks "heerser") is een Germaanse naam, opgetekend vanaf de 8e eeuw. De Oudhoogduitse vormen zijn Hrodric, Chrodericus, Hroderich, Roderich, Ruodrich (etc.); in het Oudengels verschijnt het als Hrēðrīc of Hroðrīc, en in het Oudnoors dus als Hrøríkʀ (Oudoostnoors Rørik, Oudwestnoors als Hrœrekr, Rœrekr). In nog een andere verklaring is Rorik een mannelijke voornaam, aanvankelijk gebruikt als achternaam, afgeleid van de Oud-Engelse plaatsnaam Hroda's eiland. Achternamen werden vaak gemaakt op basis van beroep, uiterlijk kenmerk of locatie. Andere varianten van de naam zijn onder meer Rurik, Riurik en Roerik. In Nederland en België kiezen we ongeveer even vaak voor Rorik als voor Rurik. Rorik is een mooie keuze die zeker zal opvallen. Waar het leven hen ook heen leidt, baby Rorik zal zich koninklijk voelen met een naamgenoot die hun Noordse en Gaelische voorouders eert. Bekende drager van de naam is de Viking Rorik, of Roerik van Dorestadt. Leuke weetjes over de naam Rorik: "Rurik" of "Rorik" is een veel voorkomende Oudnoorse naam. Rorik was de naam van een echte Deense koning die in de 7e eeuw leefde en grootvader was van de Deense prins Hamlet. De plot voor de Shakespeare-tragedie is ontleend aan "The Chronicles of Saxo Grammaticus." Hedendaagse namen als "Roderick" en Spaans "Rodrigo" hebben dezelfde oorsprong als Rorik of Rurik. Rorik is ook een personage in de populaire tv serie The Last Kingdom.

Beroemdheden met de naam Rorik

Rorik Janssen
Coach

Rorik Janssen is een Nederlands oud schermer, en een gerenommeerd schermcoach. Hij behaalde in diverse schermklassen titels met Nederland, de VS, Duitsland en Oostenrijk.

Rorik Ragnarsson
Personage

Rorik Ragnarsson is een personage in The Saxon Stories van de serie 'The Last Kingdom'. Hij was de zoon van graaf Ragnar en Sigrid. Hij was de jongere broer van Ragnar de Jongere, Thyra, en de pleegbroer van Uhtred.

Rorik Ebbesen
Acteur

Rorik Ebbesen is een Noorse acteur. Hij speelt in meerdere series en films. Rorik Ebbesen is onder andere bekend van de film Ever After (Reloaded).

Rorik van Dorestad
Hertog

Rorik, ook wel Rurik, Roerik van Dorestad of Hrørek (ca. 820 – na 873, voor 882) was een Deense Viking uit Jutland die tussen 841 en 873 als hertog[1] over een deel van Frisia heerste, het graafschap West-Frisia. In 850 maakte Rorik gemene zaak met zijn neef Godfred Haraldson, de zoon van de verdreven Deense koning Harald Klak. Samen veroverden zij Utrecht en Dorestad.

Organisaties met de naam Rorik

Landgoed: Landgoed Rorik

Rorik is een duurzaam paradijs waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen. Achter oude sluisdeuren ligt toekomstgrond. Kippen scharrelen rond, fruitbomen bloesemen, varkens wroeten, groentes groeien, mensen dromen én doen. Met de poten in de klei en de mouwen opgestroopt wordt hier met kennis uit heden en verleden uitgevogeld hoe een duurzame toekomst eruit ziet. Rorik, de oude Viking, zette vele eeuwen geleden na een reis over woeste wateren voet aan wal hier in Beverwijk. En zoals de oude Vikingen dat deden, bouwde hij een ringwal. Achter de ringwal van Landgoed Rorik ligt een zelfvoorzienend restaurant, kleinschalige camping, biologische akker, pluktuin, wijngaard en vogelweide verscholen. Rorik heeft de tijd, ook als hij het druk heeft. Rorik beweegt en bouwt in het tempo en ritme van de natuur. En in die natuur draait alles rond, zo ook op Rorik.

Hoe spel ik de naam Rorik?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • R Roma
 • I Italia
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • R Ruben
 • I Iris
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • R Romeo
 • I India
 • K Kilo

Zo spel je Rorik met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Rorik in braille

r
o
r
i
k

Zo sein je Rorik in morsecode

· — ·
— — —
· — ·
· ·
— · —

Zo sein je Rorik met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rorik bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters