Sascha Geboortekaartje naam Sascha u2

Betekenis Sascha

De Afweerder Der Mannen, Beschermer
Meer informatie

Geslacht

Sascha wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Sascha is Russisch

Sascha is afgeleid van de naam Alexander

Naamsopbouw

Sascha is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 4 medeklinkers (s, s, c, h).

Populariteit van de naam Sascha

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sascha in 1998. De naam Sascha is in 1998 in populariteit gestegen.

 • Sascha is 11x gegeven als voornaam in 1998

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sascha

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sascha is een mooie meisjes en jongensnaam. In landen als België, Frankrijk en Zwitserland kiezen ouders de naam vooral voor een zoon. In Engelstalige landen, Scandinavië en Nederland is Sacha vaker een naam voor een dochter. In Duitsland dan weer overwegend een jongensnaam. De naam Sascha is oorspronkelijk een Russische vleivorm van Alexander of Alexandra. Alexandera is de vrouwelijk vorm van Alexander, die oorspronkelijk uit het Oudgrieks Ἀλέξανδρος (Aléxandros) afkomstig is. De betekenis is "de beschermer" of "de afweerder der mannen". Alex en Alexander zijn ook afgeleid uit van Alexius, met subtiel verschil in betekenis, namelijk "helpen, verdedigen". Deze twee oorsprongen van Alex zijn in de meeste talen niet te onderscheiden. De vrouwelijke naam heeft dezelfde stam, afgekort van Alexandra of de vrouwelijke naam Alexis, in sommige gevallen ook een spellingsvariant van Alix. Er zijn veel alternatieve spellingen van Alexander, zoals Alejandro, Alessandro en Alexzander. Bijnamen voor Alexander zijn Alex, Xander en Sasha. Mogelijk de oudst overgeleverde variant van deze naam is Alaksandu, de naam van een koning van Wilusa aan wie de Hettitische koning Muwatalli II een bewaard gebleven brief richtte rond 1300 voor Chr. De naam is in het Frans overgenomen. Mogelijk verbreid onder invloed van de Franse toneelschrijver en acteur Sacha Guitry (geboren in St.-Petersburg 1885, gestorven in Parijs 1957). Varianten van de naam zijn onder meer Sasha en Sascha. In Nederland en België kiezen ouders het vaakst voor Sacha, maar Sascha scoort bijna net zo goed. Sasha is meer speciaal. En wat opvalt is dat alle 3 de varianten zowel aan meisjes als jongens wordt gegeven. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse voetballer Sascha Riether, de Russische actrice Sascha Pivavorova en de Oostenrijkse filmpionier met de mooie naam Sascha Kolowrat-Krakowsky. In Nederland kennen we onder andere de acteur Sascha Visser en zangeres Sascha Koninkx. In België is Sascha Sijbers een bekend atleet (oa kampioen Meerkamp).

Beroemdheden met de naam Sascha

Sascha Koninkx
Zangeres

Sascha Koninkx (Nijmegen, 16 mei 1979) is een Nederlandse zangeres, die opgroeide in Grave. Ze werd bekend in de Nederlandse meidengroep Close II You waar ze vanaf 1996 in zong. Na haar zangperiode bij Close II You heeft ze nog tot 2003 met Nadja Nooijen en Natascha Scheffers gezongen in de groep GTO (Girls Together Outrageously).

Sascha Visser
Acteur

Sascha Leon Visser (Rotterdam, 19 oktober 1988) is een Nederlandse acteur en televisiepresentator. Op dertienjarige leeftijd kreeg hij de rol van Sander de Hert in de serie Oppassen!!!. Al snel werd hij gecast voor de rol van Steven Speier in Kees & Co en daar heeft hij twee seizoenen in gespeeld totdat de serie in 2006 werd beëindigd. In juli 2017 werd hij aangetrokken door Ziggo Sport. Visser presenteert hier het voetbalprogramma Roundup, waarin hij hoogtepunten uit de Spaanse en Engelse voetbalcompetitie bespreekt. Het weerhield hem er niet van om ook voor Zapp nog programma's te presenteren. In 2018 richtte Visser zijn eigen bedrijf op genaamd Fish To Fish Media.

Sascha Kolowrat-Krakowsky
Regisseur

Alexander Joseph Graaf Kolowrat-Krakowsky (Glen Ridge (New Jersey), 29 januari 1886 - Wenen, 4 december 1927), beter bekend onder de naam 'Sascha', was een Oostenrijks filmpionier. Hij is de grondlegger van de Oostenrijkse filmindustrie.

Organisaties met de naam Sascha

Filmstudio: Sascha-Film

Sascha-Film, voluit Sascha-Filmindustrie AG en vanaf 1933 Tobis-Sascha-Filmindustrie AG, was het grootste Oostenrijkse filmproductiebedrijf van de stille film en de vroege geluidsfilmperiode.

Hoe spel ik de naam Sascha?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • S Santiago
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • S Samira
 • C Celine
 • H Hidde
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • S Sierra
 • C Charlie
 • H Hotel
 • A Alfa

Zo spel je Sascha met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Sascha in braille

s
a
s
c
h
a

Zo sein je Sascha in morsecode

· · ·
· —
· · ·
— · — ·
· · · ·
· —

Zo sein je Sascha met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sascha bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 6 unisex met 6 letters