Flores Geboortekaartje naam Flores u2

Betekenis Flores

Bloemen, bloeiend (van de Visigotische voornaam Fruela of Froila)
Meer informatie

Geslacht

Flores wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Flores is Portugees

Naamsopbouw

Flores is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 4 medeklinkers (f, l, r, s).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Flores

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Flores is zowel een jongensnaam als meisjesnaam. In Nederland is het overwegend een naam voor een zoontje. In Brazilië is de verhouding nagenoeg 50-50. In Duitland is de naam Flores in 1 van de 3 keer een meisjesnaam. Flores is een Spaanse jongensnaam en betekent "bloem". Flores is een van de meest populaire Spaanse achternamen en is -zoals zoveel namen- vanuit achternaam aangepast naar voornaam. In Spanje wordt de achternaam Flores voor het eerst gevonden in het koninkrijk Asturië, waar het Visigotische koninklijke hof zijn toevlucht zocht na de islamitische invasie van het Iberisch schiereiland in 711. Oorspronkelijk is het een patroniem van de Visigotische voornaam Fruela of Froila. Eigenlijk gaat de naam Flores dus van voornaam naar achternaam naar voornaam! Spellingsvariaties van deze achternaam omvatten onder andere ook Fruélaz, Fruelaz, Froílaz, Froilaz, Florez, Flórez, Floriz, Flóriz, Floraz, Flóraz, Flor, Florán, Floran en Florián. In Italië zijn de wortels van de achternaam terug te voeren tot het koninkrijk Napels rond het begin van de 14e eeuw, waar uit gegevens blijkt dat een Flores-familie landtoelagen ontving in de feodale gebieden van Persano en Sandionisio. Bekende drager van de naam is de acteur Florès Cardo en Cubaanse muzikant Flores Chaviano. Zoals al eerder beschreven is Flores ook een veel voorkomende achternaam. Bekende drager daarvan is bijvoorbeeld de acteur en caberatier Benjamin Flores Jr..

Beroemdheden met de naam Flores

Florès Cardo
Acteur

Florès Cardo is een acteur. Hij speelt in meerdere series en films en is onder andere bekend van de films Petite Maman (2021), Paris.love (2007) and Le prolongement de moi (2012).

Flores Magón
Verzetsstrijder

De gebroeders Flores Magón waren drie anarchistische revolutionairen uit Mexico. De drie broers waren: Jesús Flores Magón (1871-1930) - Ricardo Flores Magón (1873-1922) - Enrique Flores Magón (1887-1954)

Flores Chaviano
Muzikant

Flores Chaviano (geboren 10 december 1946) is een ervaren Cubaanse componist, gitarist, professor en orkestdirigent die grote internationale erkenning heeft gekregen.

Boeken met de naam Flores

El gran libro de las flores
Auteur: Yuval Zommer

Wat eten vleesetende planten? Hoeveel gewicht kunnen de bladeren van de gigantische waterlelie dragen? Bloeien cactussen? U vindt de antwoorden op deze netelige vragen en nog veel meer binnenin. U kunt ook zoeken en een speciale lamp vinden in de afbeeldingen.

Films met de naam Flores

Flores (2017)

Floris is een Portugese film uit 2017 van regisseur Jorge Jácome. De hele bevolking van de Azoren wordt gedwongen te verhuizen vanwege een ongecontroleerde hortensiaplaag, een dominante paarse bloem op de eilanden. Twee jonge soldaten, betoverd door de schoonheid van het landschap, vertellen verhalen en de wens om er te blijven wonen.

Geografie met de naam Flores

Vulkaan: Flores (Guatamala)

De Flores is een stratovulkaan in een vulkaanveld in het departement Jutiapa in Guatemala. De berg ligt ongeveer tien kilometer ten westen van de stad Jutiapa en is ongeveer 1600 meter hoog. Het vulkaanveld bestaat uit verschillende kleine vulkanen, waarvan de Flores de prominentste is. Twintig kilometer naar het noordoosten bevinden zich de caldera Retana en de vulkaan Tahual.

Eiland: Flores (Azoren)

Flores Island (Portugees: Ilha das Flores) is een eiland van de Western Group (Grupo Ocidental) van de Azoren. Het heeft een oppervlakte van 143 km2, een bevolking van 3428 inwoners, en ligt samen met het eiland Corvo van de westelijke archipel binnen de Noord-Amerikaanse plaat. Het nabijgelegen eilandje Monchique is het meest westelijke punt van Portugal. Het wordt ook wel de Ilha Amarelo Torrado ('Geel/kastanjebruin eiland') genoemd vanwege de associatie met de dichter Raul Brandão. Het staat bekend om zijn overvloed aan bloemen, vandaar de Portugese naam Flores. .

Eiland: Flores (Indonesië)

Flores is een van de Kleine Soenda-eilanden. Het is een Indonesisch eiland, gelegen ten oosten van Sumbawa en Komodo, en ten westen, voorbij de Straat Lowotobi, van de eilanden Solor, Adonara en de Solorarchipel. Ten zuidoosten ligt het eiland Timor.

Organisaties met de naam Flores

Schip: Hr.Mr. Flores (1926)

Hr.Ms. Flores was een Nederlandse flottieljevaartuig van de Floresklasse vernoemd naar het Indonesische eiland Flores. Het schip werd gebouwd door maatschappij voor scheeps- en werktuigbouw Fijenoord uit Rotterdam. Na de indienstname maakte de Flores samen met de Soemba de oversteek van Den Helder naar Nederlands-Indië. Tijdens deze reis deden de schepen de volgende havens aan: Sevilla, Tunis, Port Said, Aden en Colombo. Op 10 augustus 1926 arriveerden beide schepen in de haven van Sabang. In 1935 werd het schip geclassificeerd als kanonneerboot.[1] Op 12 december 1939 vertrok de Flores vanuit Nederlands-Indië via het Suezkanaal terug naar Nederland waar het schip op 3 februari 1940 in Den Helder aankwam.[2]

Namen die lijken op Flores

Floris

Hoe spel ik de naam Flores?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • R Roma
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • R Ruben
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • L Lima
 • O Oscar
 • R Romeo
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Flores met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Flores in braille

f
l
o
r
e
s

Zo sein je Flores in morsecode

· · — ·
· — · ·
— — —
· — ·
·
· · ·

Zo sein je Flores met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Flores bekijken?

Top 6 unisex met 6 letters