Nori Geboortekaartje naam Nori u2

Betekenis Nori

Geloof, Leer, Zeewier
Meer informatie

Geslacht

Nori wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Nori is Japans

Naamsopbouw

Nori is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (n, r).

Populariteit van de naam Nori

Nori is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nori in 2023. De naam Nori is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Nori is 35x gegeven als voornaam in 2023

Nori wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nori

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Nori (van Japanese 儀 ) is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Japanse oorsprong. Ouders in de VS geven de naam bijna altijd aan een dochter, ouders in Frankrijk altijd aan een jongen. In Italië en Duitsland is de verhouding elk jaar rond de 50-50. De betekenis van de naam is niet helemaal in 1 woord te vangen. De volgende betekenissen komen aan bod. Allereerst betekent nori "ceremonie", "leer" en/of "riten" in het Japans. Nori is ook een afgeleide naam, bijvoorbeeld van de naam Norachiki. Nori is ook het woord voor zeewier. Noris is een Japanse naam die geen moeite heeft om te assimileren in de rest van de wereld - hoewel velen het associëren met het gedroogde zeewier dat wordt gebruikt om sushi in te pakken. Variant van de naam is de naam Nory. Wij vinden Nori Christina en Nori-Lynn mooie combinatie namen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Japanse baseballer Nori Aoki en producer en model Nori Shiraishi. Kim Kardashian en Kanye West gebruiken Nori als bijnaam voor hun dochter North. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij muzikant Greig Nori. De naam Nori doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Nori is een personage in de boeken The Hobbit van Tolkien, en Nori is ook een personage in de films van Barby. Nori Sakurada is een personage in de serie Rozen Maiden.Nory Ryan, dus met y aan het einde, is het hoofdpersonage in de boeken serie "Nory Ryan's Song" en "Maggie's Door".

Beroemdheden met de naam Nori

Nori (Mermaidia)
Personage

Nori is een personage uit Barbie Fairytopia: Mermaidia en de deuteragonist van de film. Ze wordt ingesproken door Chiara Zanni. Nori is een zeemeermin uit het onderwaterkoninkrijk Mermaidia en was overstuur toen ze Elina voor het eerst ontmoette, maar later werden ze goede vrienden. Later bekent Nori ook haar ware gevoelens voor haar goede vriend, prins Nalu, en ze worden al snel verliefd op elkaar.

Nori Shiraishi
Model

Nori Shiraishi ( Shiraishi Nori , geboren op 9 mei 1986), is een Japanse producer, model, zanger en songwriter onder Giza Studio label. In 2008 debuteerde ze als soliste Kikyo Shiraishi, in 2009 veranderde ze het in haar echte naam Nori Shiraishi en in 2011 onder dansgroep Caos Caos Caos.

Greig Nori
Muzikant

Greig Andrew Nori is een producer en muzikant uit Sault Ste. Marie, Ontario, en staat bekend als de frontman, co-zanger en gitarist van de poppunkband Treble Charger.

Nori Malo-Renault
Kunstenaar

Honorine Césarine Tian, ​​beter bekend onder haar pseudoniem Nori Malo-Renault, was een Franse etser, kleurendrukker. Ze werd geboren in Marseille Frankrijk op 20 januari 1871 en stierf op 29 januari 1953 in Pau Frankrijk.

Nori Dalisay
Actrice

Nori Dalisay (geboren in 1938) is een Filipijnse actrice, die voornamelijk bijrollen speelde. Ze maakte tientallen films onder haar thuisstudio Sampaguita Pictures Dalisay maakte haar eerste film via Chavacano en bereikte de top van Dolphy.

Nori (Tolkien)
Personage

Norí is een fictief persoon uit het boek De Hobbit van de Engelse schrijver J.R.R. Tolkien. Hij is een van de dertien dwergen die samen met Bilbo Balings hun rijk onder de eenzame berg gingen heroveren. Hij hoorde net als Bifur en Bombur niet tot de lijn van Durin maar wel tot zijn Volk. Hij was waarschijnlijk de broer van Dori. Ze waren beiden goede fluitisten en hielden ervan om vaak te eten. Na de dood van Smaug bleef hij in het Koninkrijk onder de berg Erebor. Glóin vertelde dat hij daar zevenenzeventig jaar later, tijdens de oorlog om de ring, nog steeds was.

Nori Aoki
Honkballer

Norichika "Nori" Aoki ( Aoki Norichika , geboren op 5 januari 1982), is een Japanse professionele honkbal outfielder voor de Tokyo Yakult Swallows van Nippon Professional Baseball (NPB). Hij speelde eerder voor de Milwaukee Brewers, Kansas City Royals, San Francisco Giants, Seattle Mariners, Houston Astros, Toronto Blue Jays en New York Mets van Major League Baseball (MLB).

Muziek met de naam Nori

NORi (Ronnie Flex)
Artiest: Album

NORI is het derde studioalbum van de Nederlandse rapper Ronnie Flex. Het album werd op 22 maart 2018 uitgebracht onder het Top Notch label. Het album bevat onder andere producties van Ronnie Flex, Boaz van de Beatz, Trobi en Ramiks. Het album is gemixt door DJ Waxfiend. Er staan gastoptredens op van: Winne, Bokoesam, Priceless, Leafs, Jacin Trill, Djahboy, James Francis, Alec Petrus en D-Love. Het album wist meteen op nummer 1 binnen te komen in de Album Top 100. Op Spotify mobile kwam de release met een gepersonaliseerde manga animatie voor iedere track. Het volledige album is afgemixd door DJ Waxfiend, alle nummers lopen vrijwel alle soepel in elkaar over, soms met een gesproken introductie of afsluiting ertussen. Oorspronkelijk zou het album een kleine EP worden.

Geografie met de naam Nori

Plaats: Nori (Rusland)

Nori (Russisch: Нори, officiële naam: Муниципальное образование село Нори) is een plaats (selo) in het district Nadymski binnen het autonome district Jamalië van de Russische oblast Tjoemen in het noorden van West-Siberië. De plaats ligt op de taiga op de oever van een waterloop die uitmondt in de rivier de Pravy Jaroedej ten zuiden van de plaats Nyda. Nori werd gesticht in 1896 net als Nyda en Che als een handelsnederzetting voor visindustrie-eigenaren uit Tobolsk. In de winter kwamen er veel Nenetsen naar de plaats om te handelen in duurzame goederen. In de Sovjettijd werd de kolchoz Rodina ("vaderland") geformeerd, waar rendieren werden gehouden en groot vee. De bevolking hield zich in die tijd bezig met de visserij en de cultivering van landbouwproducten. Van de ongeveer 450 inwoners zijn 240 leden van een van de "noordelijke volken" (Nenetsen en Komi.

Namen die lijken op Nori

Noor   -   Nora   -   Norah   -   Nore   -   Norma   -   Nour   -   Nura   -   Nuri

Hoe spel ik de naam Nori?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • R Roma
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • R Ruben
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • R Romeo
 • I India

Zo spel je Nori met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Nori in braille

n
o
r
i

Zo sein je Nori in morsecode

— ·
— — —
· — ·
· ·

Zo sein je Nori met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nori bekijken?

Top 3 unisex met een N

Top 17 unisex met 4 letters